Cristina citește: Magia copacului depărtărilor scrisă de Enid Blyton

Cristina a început să citească și acest lucru nu face altceva decât să mă bucure. Îmi este mai mare dragul când o aud citind, când îmi povestește pasaje din poveste care îi plac sau când spune că i-a plăcut atât de mult cartea încât ea este cartea ei preferată. Cartea de astăzi este o continuare este o continuare a cărții Pădurea fermecată. Pădurea fermecată s-a dovedit a fi o carte plină de povești frumoase, de multă imaginație, de personaje care mai de care mai drăguțe. Mi-a plăcut și mie ca adult să ascult ceea ce se petrece și eram nerăbdătoare să văd ce alte surprize ne mai așteaptă de la un capitol la altul.

Magia copacului depărtărilor

După ce am terminat Pădurea Fermecată am aflat că povestea se continuă într-o nouă carte. Asta m-a făcut să caut următorul volum: Magia copacului depărtărilor scrisă de Enid Blyton.

Beth, Frannie și Joe sunt deja vizitatori obișnuiți ai Copacului Depărtărilor. Pentru o perioadă vine să locuiască cu ei și vărul Rick. Mândri nevoie mare, copiii îl duc rapid în Pădurea Fermecată, să-i arate minunățiile despre care aceștia i-au povestit. Dar Rick nu știe cum merg lucrurile pe tărâmurile magice din vârful copacului și intră în tot felul de încurcături. Pe Tărâmul Leacurilor Fermecate ia ba niște pastile care-l măresc teribil de mult, ba unele care-l fac atât de mic, încât poate sta într-un borcan. Pe Tărâmul Bunătăților se înfruptă din tot ce-i iese în cale, inclusiv din clanța unui locatar furios, care-l închide în casă.

Tărâmul Alandala, Tărâmul Cum-Te-Taie-Capul sau Tărâmul Viselor sunt câteva dintre locurile pe care copiii le vizitează. Vă asigur că Cristina a stat cu sufletul la gură să vadă ce se va întâmpla cu copiii și se amuza de peripețiile acestora. Pe mine m-a surprins creativitatea și imaginația autorului de a ne plimba prin lumea poveștilor. Am doar cuvinte de laudă la adresa acestei cărți.

Tot de această dată am descoperit că această poveste se continuă cu încă o carte. Cu siguranță una dintre cărțile viitoare va fi Lumea din Copacul Depărtărilor. Aștept cu nerăbdare să citesc și cea de-a treia carte din această serie.

  • Categoria: Literatura Universală
  • Autor: Enid Blyton
  • Editura: Grupul editorial Art
  • Număr pagini: 240
  • Vârsta: 7-10 ani
  • Ediție: Cartonată

Voi ați citit vreuna dintre cărțile acestei serii? Ce mai cititți sau ce mai citesc copiii voștri?

You may also like

14 comentarii

    1. Din seria aceasta nu… Le-a day la școală o lista cu cărți… Aventurile lui Habarnam si ale prietenilor sai…pe care o recomand, i-a plăcut foarte mult piticului… Vrăjitorul din Oz, Alice în tara minunilor, acum mai are un pic si termina Matilda…apoi începe Dragonul tatalui meu… Micul Prinț…

  1. Merci pentru recomandare. Felicitări Cristinei! Ma bucur ca e fascinanta de lumea nagica a poveștilor!❤️

  2. Noi fiind abea in clasa întâi citim cărticele mai mici,avea ce am terminat Bambi, însă sper ca anul viitor sa citim astfel de cărți și să îi placă acest lucru,mai ales că sunt atât de frumoase aceste povești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.