Importanța marsupiilor ergonomice în dezvoltarea copilului

Un marsupiu este foarte util atât pentru mamă, cât și pentru copil. Pentru mama este util în sensul că copilul stă ancorat foarte bine în acest sistem și îl ai în permanență aproape. Ai lejeritate în mișcare și poți să faci cam tot ce îți poți dori. Nu este la fel de greoi sau incomod ca un căruț. Eu chiar l-aș recomanda mămicilor care vor să plece de acasă neînsoțite, doar ele și copilul. În felul ăsta poți să te folosești de ambele mâini, poți face piața, poți alăpta din aceeași poziție și este extrem de ușor de montat de una singură. Consider că sunt suficiente plusuri care v-au convins.

Pentru copil este bun pentru că poziția pe care acesta o are este una comodă. Nu îi solicită coloana, nu îi creează disconfort în nici una din părți și are acea poziție M pe care pediatrii o recomandă. Cel mai mare plus este faptul că are contact direct cu mama. Asta face ca mulți copii să se liniștească și să se simtă în siguranță. Dacă mami este aproape înseamnă că o mare parte din probleme sunt ca și rezolvate.

Elnababy.ro este un site care confecționează și comercializează astfel de marsupii ergonomice. Folosește materiale de cea mai bună calitate și finisajele sunt impecabile. Eu mi-am ales un marsupiu ElnaBaby pe fond negru și imprimeu floral. Mi s-a părut cochet, elegant și potrivit pentru tot felul de ținute ale mele.

Confort și siguranța cu ajutorul multiplelor avantaje:

 • 100% Bumbac Certificat Oeko-Tex
 • Asigură pozitia „M” a copilului, sigură și confortabilă. Aceasta este recomandată de medicii pediatri și ortopezi, protejează dezvoltarea corectă a șoldurilor bebelușului.
 • Bretele extra soft, pentru grija umerilor tăi și a spatelui, îți vor permite plimbări mai lungi și mai plăcute împreună.
 • Glugă inclusă care oferă susținere în zona capului și protecție de soare sau vânt.
 • Purtarea bretelelor în paralel sau în forma de X.
 • Poate fi purtat de către ambii părinți datorită măsurii unice reglabile.
 • Pernuțe moi în spatele genunchilor pentru mai mult confort.
 • Catarame DuraFlex, cea mai bună soluție împotriva desfacerii accidentale.
 • Bretele și centura ajustabile extra soft
 • Centură de șold ergonomică
 • 2 Poziții de purtare (față + spate)
 • Utilizabil până la max 15 kg(de la 5 luni)
 • Conform standardului european de siguranță 13209-2:2015

Cum a reacționat Cristina în marsupiu ElnaBaby

Cristina s-a cocoțat ca o maimuțică în acest marsupiu. Surprinzător sau nu, dar chiar și acum are momente când vrea în brațe. Ca s-o liniștesc uneori în magazin prefer s-o iau în brațe. În acest fel stă locului și sunt convinsă că nu sparge sau nu strică nimic și ea este tare mulțumită la mami în brațe. Dacă ar putea și cu tableta ar fi ok.

Materialul este foarte calitativ. Greutatea este distribuită și nu simt toate greutatea pe umeri. O simt mult mai ușoară și purtarea este mult mai plăcută. În cazul unui bebeluș de doar câteva kilograme sunt convinsă că nici măcar nu se simte. Este foarte ușor de montat singură. Sunt câteva curele de închis și cam atât și te simți în siguranță. Cusăturile perfecte mi-au dat o foarte mare încredere.

Îmi pare rău că n-am avut un astfel de sistem de purtare când era ea micuță. Până la 2 ani am cam dus-o numai în brațe și mi-ar fi fost de un real ajutor. Problema este că atunci nu credeam atât de tare în beneficiile acestuia sau nu am fost eu suficient de bine informată. Este bun și util tuturor mămicilor care sunt mai tot timpul singure cu copilul. Știu ce înseamnă să faci cumpărături și să te uiți după copil sau să stai cu grijă că acesta fuge în direcția opusă când tu tocmai ai o altă ocupație.

Ce părere aveți de acest marsupiu? Considerați că este util mămicilor?

You may also like

24 de comentarii

 1. mi-ar trebui si mie, am avut cand copilul a fost micut dar nu a mai stat in el..prefera liber asa ca l-am dat

 2. Bineinteles ca este foarte util mamicilor (dar si taticilor, de ce nu) un marsupiu. E mai mult decat un accesoriu.
  Dezavantajul e cand puii nostri devin maricei, mai grei, si deja devine dificil transportul 😀 Si al meu are 14 kg la 3 ani si…tot mai des oboseste pe strada, se cere in brate la MAMI :-)))

 3. Foarte interesant articolul. Pana sa-l citesc, sincer nu ii gaseam o utilitate, dar m-am inselat si pentru ca suntem la capitolul listuta o sa trec in ea si marsupiu!:)

 4. S-a facut mare Cristinuta, dar e normal sa mai vrea la mami in brate din cand in cand. Eu chiar nu credeam ca marsupiile astea ergonomice pot sustine greutatea unui copil mai mare de 2 ani, dar uite ca pot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.