5 sporturi de vară care ne ajută să ne relaxăm și să pierdem din kilograme

În perioada rece ne îmbrăcăm mai gros sau cu ceva mai multe haine și nu suntem atât de expuse ca pe perioada verii. O dată cu începerea anotimpului cald, vacanțele ne sunt tot mai aproape și avem nevoie să arătăm cât se poate de bine. Pentru asta trebuie să facem ceva sacrificii pentru că nimic nu se întâmplă peste noapte. De preferat ar fi să găsim un sport care să ne placă și să-l facem cu plăcere pentru că altfel nu reușim să ne ținem de el. Decathlon ne îndeamnă la mișcare și în categoria SPORTURI DE VARĂ găsim tot ceea ce avem nevoie pentru a face mișcare.

Mersul cu bicicleta

Mersul cu bicicleta este unul din sporturile mele preferate. Este foarte relaxant să poți pedala, să fii doar tu cu gândurile tale și în același timp să te tonifiezi sau chiar să renunți la câteva kilograme. Eu mi-am luat bicicleta de la Decathlon. Nu am ales o variantă foarte scumpă, dar pentru cele câteva ore de pedalare pe săptămână este foarte bună. Evident că la Decathlon sunt foarte multe variante pe împătimiții drumețiilor, dar aici depinde câtă mișcare vreți să faceți.

Bicicletele pentru femei pot fi personalizate cu tot felul de accesorii care le pot face foarte drăguțe. Modelul de mai sus vine din start cu coșuleț, dar are și câteva accente rozii care o fac frumoasă foc. Îmi place chiar și faptul că pe site pot fi găsite modele pentru copii pentru a putea pedala în familie.

Bandă elastică pentru fesieri

Puțină mișcare face foarte bine pentru organism. Tot mai mulți antrenori de fitness folosesc genul ăsta de benzi elastice pentru că s-au dovedit că acestea ajută foarte mult în tonifierea fesierilor și nu numai. Pe Youtube sunt multe exerciții care folosesc banda elastică în realizarea acestora. Exercițiile pot fi făcute în aer liber dacă aveți posibilitatea să ieșiți în curte sau chiar și în sufragerie pe covor. Este nevoie de foarte puține lucruri pentru a face mișcare cel puțin 15 minute în fiecare zi.

Coardă de sărit

În copilărie coarda era nelipsită din activitățile mele zilnice. Mai târziu am aflat că este foarte bine să sărim coarda pentru că ne ajută să scăpăm de multe calorii într-o sesiune de 10 minute de sărituri. S-a dovedit a fi o activitate solicitantă care pune la treabă mulți mușchi.

Trotinete pentru adulți

Trotinetele sunt tot mai populare chiar și rândul adulților și asta pentru că s-au dovedit a fi un mijloc de transport la îndemâna tuturor. Cu ajutorul uei trotinete te poți strecura prin cel mai aglomerat trafic dat fiind faptul că se poate circula cu ea pe trotuar pe pistele special amenajate. Și aici sunt câteva opțiuni avantajoase și trebuie să recunosc că pentru mine prezintă un interes mult mai mare varianta electrică. Și costurile sunt mai mari, dar mi se pare că mișcarea trece la un alt nivel cu ajutorul unei trotinete electrice. Pe de altă parte, o trotinetă clasică poate să ne solicite mult mai mult și să depunem și noi un minim de efort pentru a ne deplasa.

Încălțăminte comodă pentru joggind sau plimbări lungi

Mișcarea poate fi făcute în funcție de rezistența fiecăruia. O alergare ușoară preț de jumătate de oră este absolut perfectă pentru organism. Dar nu toată lumea iubește genul ăsta de mișcare și atunci putem compensa alergatul cu altfel de mișcare precum mersul pe jos. Evitați să mergeți cu mașina/autobuzul și mergeți pe jos măcar 30 de minute pe zi. Nu am un pedometru prin care să-mi monitorizeze distanțele parcurse zilnic pe jos, dar eu cred că fac câțiva kilometri buni. În felul ăsta reușesc și eu să mai ard ceva calorii. Mai am puțin de lucrat la tonifiere, dar crfed că voi rezolva și acest aspect până când voi pleca în vacanță.

Care este sportul vostru preferat? Ce tip de mișcare vă încântă? Aveți și voi în plan să mai scăpați de câteva kilograme până plecați în vacanță?

You may also like

21 de comentarii

  1. De kg in plus nu se pune problema ,aici nu am de facut nmic,în copilărie săritul corzii era un sport preferat,drumețiile imi plac ,sunt pe primul loc .

  2. Drumețiile sunt preferatele mele,in copilărie imi plăcea mult și mie să sar coarda ,nu am mai sărit de când eram copil ,dar cred că și acuma mi-ar plăcea .

    1. Prefer sa stau la umbraSunt mai leneșă,însă vizitez magazinul pentru ca este pe placul piticilor

  3. Inca nu fac ceva anume sa scap de kg , super metode pentru a ajuta in a slabii, mersul pe bicicleta si pe trotineta mi ar placea sa le exersez!

  4. Mi-am achizitionat si eu recent mai multe benzi elastice, una mare pentru fesieri si 3 ceva mai subtiri pentru picioare. Sunt foarte practice si ma bucur ca le pot folosi atat la sala cat si acasa

  5. Sănătatea nu-mi permite sa o practic decât pe ultima… Adidași comozi și muuult mers pe jos…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.