Politețea pentru pici

Politețea este un cuvânt cam rar întâlnit în zilele noastre. Nici nu știu dacă de vină sunt copiii care nu vor ssă asculte de părinți că sunt foarte încăpățânați sau părinții nu pun prea mult accent pe acest aspect. Important este ca noi ca părinți să ne facem datoria și să-i învățăm pe cei mici ce este bine și ce nu. Atunci când ies în lume trebuie să știe măcar câteva reguli de bun simț.

Fii politicos și ți se va răspunde cu aceeași monedă

Am văzut multe cazuri în care atunci când ești politicos ești privit cu ochi buni și parcă primești mai mult credit din partea celor din jur. Știu că atunci când primești o palmă se zice c-ar fi bine să întorci și celălalt obraz, dar eu nu sunt de acord cu acest aspect. Trebuie să faci diferența dintre bunătate și politețe și nesimțirea unora care vor doar să profite.

Ce zici cânt te ridici de la masă?

În copilărie am fost stresată de acest „Sărut mâna„. Evident că orice persoană care era mai mare ca mine trebuia să o salut cu această expresie pe care ajunsesem s-o urăsc. De multe ori mă întrebam dacă săru-mâna cum ziceam eu la repezeală suna bine și lumea era mulțumită. Nimeni nu m-a corectat și drept pentru care și acum cam tot așa zic. Rar, sau chiar foarte rar se aud 2 cuvinte din gura mea.

Atunci când un părinte îți zice c-ar fi bine să faci un lucru, nu stai prea mult la discuții și nici nu-mi amintesc ca-n copilărie să fi întrebat eu de ce să zic așa și nu altfel. Părinții ne învață de bine și acum a venit rândul meu să învăț și eu la rândul meu aceste reguli.

Politețea pentru pici

Cartea poate fi găsită la Editura All. Este o carte mică, dar cuprinzătoare care are principalele moduri de exprimare a unui copil. Recomand cartea cu căldură copiilor pentru că în felul ăsta pot înțelege mai bine de ce trebuie să spună atunci când este ziua cuiva, cum trebuie să împartă sau chiar cum trebuie să-și ceară iertare. Cartea îi îndeamnă pe copii să deseneze și ei o situație în care au zis la mulți ani sau alte momente care au legătura cu ceea ce li se explică. Găsiți aici această carte.

You may also like

5 comentarii

  1. Respect, Ramona! Nu toate mamicile au grija sa isi invete copiii sa fie politicosi. ceamai buna dovada o am la mine pe strada. Un pusti raspunde absolut tuturor foarte obraznic. Cris va fi nu doar frumoasa, bine imbracata si fericita, ci si politicoasa, iar asta va atrage doar aprecieri asupra ei.

    1. Eu cred ca daca parintele are un minim de cultura si inteligenta, isi vrea si copilul educat si nu vrea sa se faca de rusine cu el pe strada. Ma bucur ca este de acord cu mine

  2. Hei, pare interesanta cartea. Ma face sa zambesc pe de alta parte, imi aduc aminte ca ani de zile n-am constientizat ce inseamna acel „sarumana” pe care il ziceam eu, rapid. Mi-a luatceva pana sa ma prind ce inseamna de fapt. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.