Top 3 cărți de povești pentru copiii de 5 ani

Mi-ar fi plăcut să fac un articol la general doar că știu că fiecare vârstă are preferințele ei. Evident că titlurile pot diferi de la un copil la altul în funcție de înclinațiile pe care le are, de poveștile de care șe-a mai auzit și mulți alți factori care i-au influențat. Eu am pus mult accent pe cărțile cu activități, dar nu le-am ignorat nici pe cele cu povești așa că astză aș vrea să vă arăt care sunt cărțile după care Cristina întinde mai mereu mâna și pe care le citesc frecvent, indiferent de cât de multe cărți i-aș cumpăra.

1. Vrăjitoarea cea poznașă

Este una dintre cele mai iubite cărți ale Cristinei. Este o carte despre o fetiță care face mici vrăjitorii și asta o atrage în mod special. La 5 ani chiar visează și Cristinica mea că ar putea face câteva vrăji doar că la ea totul se rezumă la jucării și dulciuri. Cartea este ușor de parcurs, are multe imagini sugestive și destul de puțin text. Dacă vreți să vedeți mai multe imagini cu ea puteți să verificați recenzia completă aici sau o puteți achiziționa online de aici.

Dacă sunteți în căutarea unei cărți cu vrăjitoare vă pot recomanda și Pune-ți o dorință Pepina. Este o carte la fel de drăgălașă doar că puțin mai interactivă pentru că la sfârșitul fiecărei file este o întrebare referitoare la ceea ce ați citit.

2. Jup, un pisoi de soi

Alec Blenche este un autor care a scos foarte multe cărți drăguțe pentru copii. Am luat această carte dintr-o întâmplare și vreau să vă spun că este fascinată Cristina de povestea acestui mic pisoi și dorința lui de a zbura. Peripețiile prin care acesta trece sunt foarte frumos expuse în poveste. Chiar o recomand cu drag. Eu am scris aici despre ea și o găsiți online aici.

Are și volumul doi pentru această carte și am luat-o și pe aceea doar că nu a avut aceeași trecere. Primul volum, adică acesta, a fost și este foarte atrăgător.

3. Oul Micului Bufniță

Povestea Oul Micului Bufniță este foarte drăguță și pe înțelesul copiilor. Bufnița tocmai a făcut un ou nou și micul pui de bufniță nu este tocmai încântat de această veste. Mama îi spune că în interiorul acestuia ar putea fi diverse lucruri amuzante. Într-un final puiul de bufniță acceptă venirea pe lume a unui nou membru și înțelege că mama lui îl va iubi la fel de mult. Este o carte perfectă pentru familiile în care urmează să-și facă apariția un nou membru, iar copilul cel mare trebuie să înțleagă că nu va fi ignorat absolut deloc. Mai multe poze, dar și recenzia completă o găsiți aici. Online poate fi achiziționată de aici.

Cam astea sunt recomandările mele și chiar sunt curioasă dacă aveți și voi titluri care sunt preferate de copiii voștri chiar mi-aș dori să mi le împărtășiți și mie. Mereu sunt în căutarea de povești drăguțe!

You may also like

9 comentarii

  1. Cărți foarte frumoase și interesante pentru copii ! Sper să reușim și noi să citim mai mult acuma în lunile astea de iarnă că vara este mai greu ! Mulțumim pentru recomandări !

    1. Foarte drăgute aceste carticele, eu îi citesc fetiței mele ursul pacalit de vulpe imi place mult carticica vrăjitoarea ce-a poznasa

    1. Foarte interesante!!! Mulțumim pt recomandare!!! Prima o vreau , este pe placul meu si sigur o sa ii placa si fetiței.

  2. Foarte interesante…cred ca i-ar plăcea și celui mic al meu… Cea cu bufniță și cu oul cred ca te-a ajutat foarte mult cu pregătirea Cristinutei în privința unui nou membru în familie…. Mersi pentru recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.