Oul Micului Bufniță (recenzie)

Vacanța este foarte bună pentru copii, dar și pentru părinți. Tutuși trebuie să găsim activități pentru cei mici ca aceștia să nu aibă timp să se plictisească. Chiar dacă recent am citit un studiu al unor cercetători precum că plictiseala este absolut firească și trebuie să treacă și prin aceste stări copiii. Cristina, fetița mea de aproape ani, profită de ocazie și își ia mai tot timpul ba un slime, ba un squishi sau chiar un balon. Pentru cine nu a auzit despre cele 2 ciudățenii, să știți că acestea sunt jucăriile cu care se delectează copiii din ziua de astăzi.

De obicei îmi aleg de pe Libris cărți de activități pentru că acestea le pot folosi o perioadă mai lungă de timp. Pentru copiii de 3 -5 ani eu recomand acest ghiozdănel. Are activități de tot felul și captează foarte bine atenșia copilului. Fetița mea se întoarce de fiecare dată la activitățile din acest ghiozdan. Chiar și modelul acestei căți este unul foarte interesant.

Oul micului bufniță

Lectura are și ea importanța ei. Dezvoltă foarte bine vocabularul și imaginația este lăsată să zburde în lumea poveștilor. Oul micului bufniță este o carte potrivită pentru copiii de peste 3 ani care își doresc o lectură frumoasă și care vor să mai aibă un frățior. Ar putea fi cartea perfectă pentru mămicile care își pregătesc copiii de anunțarea unui nou membru în familie.

Mama Bufniță a făcut un ou și puiul cel micuț o anunță cu regret că el nu-și mai dorește un nou frățior. Aceasta încearcă să-l ducă cu vorba și să-i spună că în interior ar putea fi orice alt animăluț, nicidecum o bufniță. Micul pui de bufniță își închipui e cum ar fi dacă în interiorul oului ar fi o râmă, un elefant, un corcodil sau chiar se gândește că ar putea fi un ou de ciocolată. Într-ul final acesta înțelege că cel mai bine ar fi să fie tot un pui de bufniță în interiorul oului și mama îl asigură că-l va iubi la fel de mult.

Pentru fetița mea cartea asta a fost foarte atrăgătoare. Închipuirea micului bufniță că în ou ar putea fi o râmă este cea mai haioasă pentru ea. Deschide singură cărticica și pentru că a învățat pe de rost ceea ce scrie, se uită pe pagini și cu o satisfacție de nedescris zice „BLEAH”.

Recomand tuturor mămicilor cu copii micuți această carte pentru că va avea o priză de nedescris. Am citit și recitit această carte de foarte multe ori și pentru moment este cartea ei preferată.

Voi ce le mai citiți copiilor? Asta în cazul în care aveți copii …

You may also like

28 de comentarii

  1. Mie imi plac cartile pentru copii. Am cateva in biblioteca si le recitesc cand am timp. Tocmai mi-am comandat una noua, abia astept sa ajunga.

  2. E foarte draguta aceasta carte! Noi avem multe carti de citit in acesta vacanta, lecturi suplimentare pentru clasa 1.

  3. he, he! Chiar am sa ma uit si eu dupa carte pentru nepoata mea pentru ca parintii ei isi mai doresc un bebe si au intrebat-o daca ea vrea un fratior si ea zice ca nu vrea. Poate povestea asta o face sa vada lucrurile in nuante mai placute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.