3 sortimente de miere care nu ar trebui să ne lipsească din casă

Folosită de milenii în ajutorul sănătății și frumuseții, mierea este un adevărat remediu naturist cu nenumărate calități nutriționale. Beneficiile mierii de albine se datorează conținutului său de vitamine, enzime, aminoacizi și minerale (calciu, fier, clorură de sodiu, magneziu, fosfat și potasiu). Vitaminele, cât și mineralele, variază în funcție de nectarul folosit de albine și în funcție de resursele solului pe care cresc plantele respective. Mierea de albine este un aliment indispensabil din orice casă. Ea poate fi folosită pentru întărirea imunității, pentru un plus de energie, pe post de îndulcitor sau în diverse combinații pentru înfrumusețare,etc.

Apicolele românești sunt apreciate în lumea întreagă, firmele românești din domeniul apiculturii începând să fie recunoscute pentru produsele de excepție pretutindeni în lume. Apidava a reușit să cucerească inclusiv pretențioasa piață din Japonia, unde se apreciază mai ales gustul deosebit al mierii de salcâm. Mierea românească, în general, este percepută ca un produs natural, sănătos, de foarte bună calitate, este un energizant natural și un ajutor pentru o digestie ușoară. Așa cum suntem mari exportatori, cunoscuți ca exportatori de miere, ar trebui să fim, în același timp, și foarte mari consumatori ai produselor stupului.

Trebuie să recunosc că mierea de albine nu-mi lipsește din casă. Apidava este una dintre puținele firme care are o gamă extrem de diversificată de miere. Chiar dacă am încercat diverse sortimente mai deosebite precum, mierea cu lăptișor de matcă, mierea cu nucă și mierea cu zmeură de la ei, eu am câteva sortimente pe care le am în permanență în casă.

Mierea ecologică cu salcâm di Melio

Principalul avantaj al mierii de salcâm este gustul care o diferențiază de toate celelalte sortimente. Un alt mare avantaj al acesteia este că poate să ne salveze de răceli, astenie și nevroze. Pentru că ținem cont la alimentația noastră ar trebui să consumăm cât mai multe produse BIO care atestă că produsul are certificare care atestă calitatea produsului. Chiar dacă am foarte mare încrede în produsele Apidava, prefer ca copilului meu să-i dau mai multe produse ecologice și atunci această variantă de miere este perfectă pentru familia noastră.

Mierea ecologică polifloră di Melio

Mierea polifloră este produsul multor plante de pe câmp şi are în compoziţia sa diverse minerale, vitamine şi principii active pe care plantele le transmit, prin albine, mierii şi, prin miere, omului. Aceasta stimulează pofta de mâncare, îmbunătăţeşte digestia, ajută funcţiile ficatului şi creşte procentul de hemoglobină în sânge. Una-două linguriţe de miere luate dimineaţa, pe nemâncate, cu un pahar de apă la temperatura camerei, uşurează digestia.

Miere de salcâm cu fagure Roua Florilor

Fagurii de miere sunt cel mai natural produs al stupului, nefiind supuși niciunui fel de prelucrare. Se folosesc de sute de ani în tratarea sinuzitei, rinitei, amigdalitei, tusei convulsive, în astenii și anemii, calmarea gâtului iritat, dar și pentru boli de stomac. Mestecatul fagurelui ajută la curățarea dinților de tartru, reglarea metabolismului și întărirea imunității. Masticația este recomandată și persoanelor care suferă de parodontită și sângerare gingivală.

Mierea cu fagure conține, pe lângă toate substanțele din miere, și pe cele înglobate în ceara din care este construit fagurele: mult mai multă vitamina A, retinol, ceară, propolis, acizi grași, proteine, fosfați de calciu, fier, săruri de aluminiu, stronțiu, cobalt, titan, crom, iod, argint, zinc, plumb, iridiu,  inhibină, antibiotice naturale, hormoni.

Care este mierea voastră preferată? Cât de des consumați miere?

You may also like

12 comentarii

  1. Mie imi place cel mai tare mierea de salcam. Daca mai este si bio si in fagure, deja cred ca ne putem bate pe ea. Si mai imi place si cea de tei. Poliflora este mai parfumata, cu gust mai bogat si nu se potriveste usor in orice. Dar mierea de tei si de salcam sunt curcubeu pe cerul gurii.

  2. Aproape pe fiecare zi… E un aliment sănătos.. Fie îl folosesc pe post de dulce.. Sau în ceaiuri.. Ori prajituri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *