Cum să ne ferim de căpușe. 5 idei practice de a ne proteja de căpușe

Suntem în plin sezon estival și este vremea vacanțelor, a excursiilor și plimbărilor în aer liber. Copiii și animalele pe care le avem iubesc să alerge prin iarbă. Căpușele sunt prezente încă din primăvară prin iarbă și copaci. Căpușele transmit boli foarte grave cum ar fi Babesioza, boala Lyme, febra mușcăturii de căpușă. Iată cinci aspecte de care ținem cont pentru a ne proteja de căpușe.

1. Controlați-vă zilnic corpul

Sunt zone în care sunt afișe care ne pot avertiza că suntem expuși pericolului de a contacta căpușe. După o plimbare prin parc sau în zonele în care am trecut, și în care sunt foarte mulți copaci, după ce ajungem acasă trebuie să ne uităm pe haine și să verificăm posibilitatea de a avea pe corp căpușe care ar putea pătrunde la nivelul pielii noaste. Căpușele nu pot trece neobservate, de aceea o privire asupra corpului nostru ne poate ajuta să vedem dacă am contactat vreo capușă.

După un control amănunțit al fetiței mele am găsit o căpușă pe picior, puțin mai sus de gleznă. Vreau să vă spun că nu am fost decât în parcul din grădina grădiniței și în parcul din spetele blocului în care nu este iarbă. Nu-mi explic de unde a luat-o exact și totuși s-a lipit de ea extrem de repede. V-am povestit aici întreaga poveste.

2. Deparazitarea periodică a animalelor

Stăpânii animalelor de companie sunt responsabili de sănătatea lor. Vizita la un cabinet și clinica veterinară, precum cea de aici, le poate salva viața micilor necuvântătoare. Un medic veterinar ne va recomanda o soluție corespunzătoare animalului nostru de companie, vârstei și greutăți sale. Practic cu ajutorul unor soluții recomandare de specialiști de la un cabinet vom pune pe fugă căpușele. Putem opta și pentru o zgardă cu efect antiparazitar pentru o mai bună siguranță a animalelor noastre. La recomandarea medicului veterinar putem alege un șampon deparazitar.

Pe piață putem regăsi și spray-uri antiparazitare și tablete masticabile, ideale în lupta conta căpușelor. Căpușa sunt un parazit, cu puternice efecte dăunătoare asupra organismului animalelor. Ca urmare a infectării cu Babesioză. Această boală apare ca urmare a unei mușcături de căpușe. Ea poate fi fatală animalul de companie. Câinii sunt cei mai pasibili de a contacta acesta boală. De aceea vizita la un cabinet medical veterinar este foarte importantă.

3. Nu neglijați hainele pe care le purtați când ieșiți în natură

Căpușele sunt insecte de o nuanță închisă și sunt ușor de observat. De aceea, este de preferat să purtăm haine in nuanțe cât mai deschise pentru a putea observa cât mai ușor dacă avem căpușe pe haine. Se recomandă purtarea de încălțăminte închisă și pantalonii lungi, iar șosetele să fie trase peste pantaloni pentru a evita pătrunderea căpușelor.

4. Dacă locuiți la curte creați un mediu nefavorabil căpușelor

Dacă aveți o curte cu copaci și multă verdeață sunteți și mai supuși probabilitatii de a avea căpușe. Evitați să depozitați lemne în curte pentru ca acestea vor constitui un „adăpost” pentru dăunători. Să tundem iarba trebuie să devină un obicei favorabil sănătății noastre. Pe piață sunt suficiente substanțe pentru a stropi grădina pentru a împiedica apariția acestora.

5. Evită zonele preferate de căpușe

Încercați pe cât posibil să evitați deplasarea în acele zone prielnice apariției căpușelor. Nu mergeți la picnic în zone în care iarna nu este bătătorită. Evitați să mergeți cu picioarele goale prin iarbă și folosiți spray-uri care să pună căpușele pe fugă.

Tu ce alegi pentru a te proteja de căpușe?

You may also like

17 comentarii

  1. sa nu mai aud de capuse! Al meu a fost muscat anul trecut in octombrie de una si a fost diagnosticat cu babesioza. Ne-am confruntat cu paralizia trenului posterior si nu credeam ca o sa-l mai vad mergand. Si-a revenit, dar acum sunt disperata sa-l protejez si cu zgarda si cu picatura.

  2. Deci vara asta am stat numai cu grija. Nu putem tunde iarba sau sa dam cu substante pentru ca avem caprite si ar insemna sa nu le mai putem da iarba. Totusi ma bucur ca nu ne~au vizitat pana acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.