Fetița mea a fost mușcată de o căpușă! Care sunt pașii pe care i-am urmat

Ieri, era o duminică absolut perfectă petrecută în familie. Pregăteam împreună cu soțul masa de prânz și apare Cristina în bucătărie că are buba la picior. Pentru că aveam ceva de făcut în acel moment, s-a uitat soțul la piciorul copilului. Puțin mai sus de gleznă avea un fel de gândăcel care avea corpul afară și de jur împrejur era roșie. A dat soțul cu degetul peste acel gândac și apoi ne-am dat seama că era o căpușă. Era înfiptă bine că n-a căzut oricât s-a scărpinat Cristina și nici când a dat soțul cu degetul peste ea. Am plecat direct la spital la urgențe.

Prima oprire a fost la urgențe la Spitalul de copii

Agitată și ușor iritată pentru că la ghișeul de urgențe nu era nimeni, am dat într-un final peste persoana care se ocupa fix de această problemă. Domnul asistent era foarte calm și parcă m-a mai calmat și pe mine ușor. Am așteptat până i-a făcut hârtiuțele și apoi a pus-o pe o masă și cu o ustensilă a încercat s-o tragă de acolo. Căpușa era foarte micuță și moartă. S-a chinuit puțin până a ieșit și s-a desprins corpul de cap, iar capul a fost extras ulterior. Totul a fost simplu și nedureros. Cristina plângea de frică pentru că se gândea că-i face injecție.

A venit apoi și doctorul și a verificat dacă asistentul a făcut treabă bună și pe hârtiile făcute m-a pus să dau o semnătură pe propria răspundere că mă dus la Spitalul de Boli Infecțioase. Mi-a spus să revin la spital dacă zona cu probleme se înroșește sau se inflamează.

Pe holul spitalului, fix la aceeași secție, mai erau încă 2 copii care erau cu aceeși problemă. Amândoi fuseseră mușcați de căpușe și așteptau să intre să rezolve problema.

A doua oprire a fost la Spitalul de Boli infecțioase

Am plecat direct la Spitalul de Boli Infecțioase pentru că trebuia să merg în aceeași zi. Aici totul a decurs mai repede decât m-aș fi așteptat. M-a văzut o doamnă, nu rețin dacă era doctoriță sau asistentă, și m-a întrebat dacă este alegică la ceva. Eu i-am zis că în prezent ia un antibiotic Zinnat pentru că tușea foarte rău și a început de vineri. Este bine că lua antibiotic pentru că era oarecum protejată de-o infecție. Pentru că lua deja de 2 zile, a rămas să mai ia încă 8 zile de antibiotic și după 21 de zile să-i fac o analiză. Să revin la ei doar dacă analiza iese Pozitivă.

 

Cam asta a fost tot. Am tras o spaimă destul de mare! Până acum mă tot gândeam că îi voi cumpăra spray împotriva căpușelor pentru că tot amânam acel moment, dar acum am zis că o voi da de fiecare dată când ies cu ea în parc. Sper să nu fie probleme din cauza acestei căpușe și să nu se mai lipească nici una de noi.

Stau și mă întreb unde erau căpușele când eram eu mică. Mă tăvăleam prin iarbă, mă cățăram prin copaci și făceam tot felul de activități prin iarbă fără nici o teamă de acest gen.

You may also like

7 comentarii

  1. Mă bucur ca totul a decurs bine și cea mica a scăpat de căpușă, sunt foarte periculoase uneori!Anul trecut am găsit una chiar mare pe piciorusul fetiței dar mergea,norocul a fost ca am văzuto la timp!

  2. Saptamana trecuta am vazut si eu o capusa pe piciorul meu dar nu a apucat sa ma muste. A bagat frica in noi si nu mai avem nici o dorinta de a merge la iarba verde cu prietenii.

  3. Aveti mare grija cu capusele pe o vecina de a mea a muscat-o si a ramas cu mari problemele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.