Ce trebuie să își ia o mămică cu ea atunci când iese afară cu bebelușul

În primele luni ale copilului este foarte greu să ieși din casă cu cel mic pentru că nu știi cum reacționează acesta. Preferi să ieși în jurul casei și să nu te îndepărtezi pre mult în cazul în care pățește ceva neplăcut și nu-l mai poți stăpâni din plâns. Cu timpul  ne obișnuim și intuim cam cum putem rezolva diversele probleme care apar pe parcursul plimbării. Și totuși, înainte de a ieși din casă cu bebelușul este absolut obligatoriu să avem o geanta bebelusi în care să punem cele necesare.

1. Măcar un pampers

Geanta pentru mamici poate fi agățată de căruț pentru a nu merge cu ea în spate. În felul ăsta îți permiți să iei suficient de multe lucuri cu tine pentru a te folosi de ele în cazul în care este nevoie. Pampersul ar trebui să fie de nelipsit. Un pipi nu-l deranjează pe cel mic, dar dacă face treabă mare trebuie schimbat. Nici el nu se simte comod cu un pampers plin și de aici se poate crea un circ de nedescris. Am pățit și cazuri în care un singur pampers nu mi-a fost suficient. De preferat ar fi minim 2.

2. Sticla de apă

În geanta mamici trebuie să fie obligatoriu o sticlă de apă. Până la 6 luni eu am alăptat fetița și am citit că din lapte își ia absolut totul și n-ar fi nevoie nici măcar de ceai/apă. După 6 luni am inclus și biberonul sau sticluța de apă. În momentul în care începea isteria încercam cu lapte, apă, verificat pampers, legănat etc. Ziceai că mă băga cineva în priză. Chiar îmi amintesc că m-am întors acasă după biberonul de apă atunci când am realizat că-l uitasem acasă. După ce am terminat cu biberonul(asta în jur de vreun an) am început să-i cumpăr sticluțe cu apă care nu curgeau atunci când le întorceai. Este o firmă care are sticluțe micuțe, de bebeluși la 125 ml. Sticlele alea erau ușoare și potrivite să și le ducă singură la guriță.

3. Suzeta

Pentru unii copiii suzeta este indispensabilă. Trebuie să aibă mereu în guriță câte ceva și uită de ea pentru perioade scurte de timp atunci când se iau cu altceva. Eu am avut marele noroc ca la 6 luni să scap de ea. Mi-am dat seama că fetița n-o căuta și nu avea nevoie de ea. În schimb atunci când începea să plângă eu îi închideam gurița cu ea, dar aceasta nu reprezenta o soluție pentru mine. Nu a zis nimic când nu i-am mai dat-o și m-am bucurat că am scăpat atât de repede de ea pentru că era un fel de stres.

4. O pungă cu pufuleți

După 6 luni începe diversificarea și au voie să mănânce și altceva în afară de lapte. Copilul începe să poftească treptat și de multe ori nu-i poți da ceea ce mănânci tu sau ce vede la alți copii. O pungă de pufuleți îi distrag atenția și el se poate bucura de o mică ronțăială. La plafar am găsit pufuleți cu hrișcă care sunt mai sănătoși și puțini mai scumpi.

5. Haine de schimb

Incidente se pot întâmpla oricând. Este de preferat să avem totuși un rând de haine să-l schimbăm pe cel mic în cazul în care varsă, iese pipi din pampers și își udă pantalonașii sau cine știe ce alte mici incidente pot apărea. Nu este tocmai bine ca copilul să stea ud și ar fi de preferat să eliminați și problema asta.

 

Nu uitați că sunt genți de bebeluși foarte frumos compartimentate în care vă puteți organiza ușor, cum sunt cele de pe Adona.ro. Unele dintre ele sunt și zone termoizolante care pot păstra la  temperatura dorită lăpticul sau apa. Trebuie doar să analizați foarte bine oferta pentru că acum se găsește tot ce vrei și ce nu vrei de cumpărat.

You may also like

8 comentarii

  1. Noi mai cărăm șervețele umede, păturică impermeabilă, un rând de haine subțiri și un rând mai grosuțe, în cazul în care se răcește afară. E prea mic pentru apă și nu suportă suzeta

  2. daca as avea un copil, cand as iesi din casa, cred ca as vrea sa iau de toate dupa mine. O geanta din asta pentru bebelusi cred ca ar fi prea putin. Or m-ai vedea prin parc cu vreo 3 genti de genul asta, ori cu un troler.

  3. Eu am primit o astfel de geanta cadou si imi este foarte utila chiar si acum cand plecam la drumuri mai lungi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.