Programarea vacanței pentru vara 2017 și idei pentru vara lui 2018

Vacanța este pentru relaxare, nu pentru fugăreală și alergătură. Când am fost ultima dată la Roma a fost în cel mai alert ritm ever. Mă trezeam dimineața la 8, pentru că la 8.30 toată gașca de prieteni era la micul dejun. După ce ne serveam micul dejun, ieșeam afară la o cafea și făceam planul de vizitat pentru ziua respectivă. Plecam dimineața din hotel și ajungeam seara, rupți de oboseală. Pot să spun că în cele 4 zile am vizitat cele mai importante obiective turistice și am umblat cu autobuzul mult de tot.

vittorio-emanuele-monument-298412_960_720-minAm ajuns acasă mult mai obosită decât plecasem. Îmi doream să am o zi a mea, în care să pot lenevi în pat și să mă relaxez în cadă atât cât îmi doresc. Recunosc că a fost cea mai epuizantă vacanță și dacă nu eram atât de uniți și să avem un lider care să ne conducă și să ne coordoneze atât de bine, nu reușeam să vedem nici măcar jumătate din cât am văzut.

Dacă la Roma am fost 12 persoane, următoarea vacanță am ales-o într-o gașcă mai mică și cu ceva mai multă relaxare. Ne-am ales o vacanță în Grecia și am făcut această alegere din mai multe considerente.

De ce am ales o vacanță în Grecia

Unul dintre ele ar fi costul redus al cazării. Anul trecut am fost în Lefkada și prețurile de acolo mi s-au părut ușor mai mari decât cele din Thassos. Pentru anul ăsta am ales Thassos pentru plajele superbe pe care le are și un alt plus, este distanța foarte mică din Galați până-n Thassos aproximativ 850 km. Noi preferăm să mergem pe timp de noapte și să ajungem la feribot dimineață. Mă avantajează acest program pentru că copilul doarme și nu am probleme cu el pe drum.

thassos-935934_960_720-minMâncarea în Thassos este bună ca preț și de fiecare dată când ajung acolo îmi fac plinul de fructe de mare. Găsești tot felul de combinații de calamari, scoici sau caracatiță. Îmi plac mult mâncărurile lor și decât să-mi fac o vacanță pe litoralul românesc prefer să mă răsfăț în Thassos 7 zile.

Un lucru impresionant este desertul și apa din partea casei. Nicăieri nu am mai găsit asta. Îți aduc apă rece și pâine prăjită cu unt din partea casei(chipurile) și la final găsești pe notă un fel de bacșiș. Suma trecută este modică și nu îți face gaură în buget. Pe lângă această mică atenție, mai primești și desertul din partea casei dacă îți comanzi ceva de mâncare. Deserturile sunt delicoase, făcute din lucruri simple și te lingi pe degete. Au fost locuri în care primeam prăjituri făcute în casă, mini înghețate pe băț sau platou de fructe.

Anul ăsta avem niște cheltuieli mai mari și din acest motiv am ales o vacanță mai ieftină. Pentru anul viitor avem alte planuri mărețe pe care sper să le ducem la bun sfârșit.

town-1812438_960_720-minPlanuri pentru vara viitoare în Croația sau Turcia

Anul viitor îmi doresc ceva mai special. În Turcia am mai fost și ofertele lor de all inclusive/ultra all inclusive sunt extrem de tentante și îmi doresc să îmi mai fac o vacanță acolo. Cred că am fost în Kusadasi acum 7-8 ani și a fost foarte frumos. Nu știu cum voi merge cu copilul până acolo, dar acestea sunt mici detalii la care nu vreau să mă gândesc acum.

Croația este o noutate pentru mine. Nu am ajuns până acum acolo și mi-aș dori. Am tot citit despre această destinație că ar fi una ceva mai scumpă și mă gândesc că măcar o dată-n viață să ajung și dacă îmi va plăcea revin, dacă nu, rămân cu amintirea.

vacantespeciale-roAlegerea vacanței în funcție de oferte

Banii sunt importanți și de multe ori sunt influențată de ofertele de turism primite pe mail sau pe care le găsesc pe diversele site-uri pe care intru. Îmi place să văd o bună transparență între site și cumpărător și să văd o ofertă detaliată pentru a ști concret pe ce dau banii.

Vacanțe speciale este un site relativ cunoscut, dar nu sunt pe deplin mulțumită de ofertele găsite pe site. De exemplu, pentru Turcia am variante doar cu autocarul. Sunt foarte mulți kilometri până în Turcia și cred că după ce ajung îmi trebuiesc 2 zile să-mi revin. Ar fi fost mai interesant să pot opta și pentru alte feluri de transport.

Sunt convinsă că dacă încerci să vorbești cu un operator lucrurile se mai schimbă puțin, dar varianta în online nu mă mulțumește.

Voi ce așteptări aveți de la un site cu oferte turistice?

Am scris acest articol pentru proba 13 a competiției Spring Superblog

You may also like

3 comentarii

  1. Deja programezi vacanta pentru 2018? Esti curajoasa. Eu nu stiu nici ce o sa fac maine! Oricum, felicitari pentru alegeri. Sunt locatii in care si mie mi-ar placea sa merg in concediu, dar nu stiu cand voi ajunge sa le bifez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.