Psihoterapia de cuplu pentru a depăși infidelitatea

Există viață după un episod de infidelitate? Unii ar spune că da, alții că nu. Depinde de cât este dispus fiecare să își depășească limita de toleranță, de interesele pe care le au cei doi și poate de motivele pentru care s-a ajuns aici. Cert este că un cuplu ce își constientizează problemele și decide să meargă la psihoterapeut face deja primii pași spre mai bine. Nu este vorba doar despre cum va fi viitorul acelui cuplu, ci faptul că cei doi vor merge pe un drum sănătos, vor învăța să își recunoască greșelile, se vor cunoaște și altfel și vor comunica, în adevăratul sens al cuvântului. Acesta este rolul psihoterapiei de cuplu.

Pentru cei interesați de psihoterapie de cuplu și nu numai, poate chiar psihoterapia individuală, centrul Psihart este o recomandare. Regăsim aici specialiști alături de care putem stabili un program flexibil și convenabil privind orele de întâlnire.

Te-a înșelat. Acum ce urmează?

Nu există un ghid de supraviețuire. Poate doar cel sau cea care a trecut printr-un episod de infidelitate știe ce înseamnă. Afli adevărul crunt și treci de la dezamăgire la frustrare și ură. O avalanșă de emoții pe care nu mulți știu să o gestioneze. Desigur, vorbim despre a trăda un sentiment atât de frumos, iubirea. Implică a trăda un om cu care împarți totul, a dezamăgi la nivel profund. Este deci incomparabil de dureros, dar nu imposibil de depășit o astfel de etapă.

Tot psihoterapeutul este cel care îi ajută pe cei doi să și înțeleagă mai clar ce se întâmplă. Infidelitatea poate fi un tipar. Pentru unii nu contează ce fel de relație au, ci pur și simplu vor căuta mereu ocazii să înșele. În alte cazuri vorbim despre factori care îl determină pe partener să ajungă la infidelitate: certuri frecvente, viață nefericită, se simte devalorizat, subestimat etc.

Cum ajută psihoterapia

Unii ajung la despărțire imediată, alții încă se gândesc încotro să meargă. Că sunt și interese financiare la mijloc, copii și alte obligații, fiecare context este diferit. Ajungând la psihoterapeut înseamnă asumarea situației și decizia rațională de a lucra la gestionarea acesteia.

Psihoterapia nu dă dreptate unuia și îl blamează pe celalalt. Este despre a găsi instrumente potrivite pentru ca cei doi să găsească o soluție cu privire la ei doi, la viața lor, la familia/cuplul lor. Abia apoi ar urma să fie luată și o decizie conștientă și asumată. Vorbim desigur despre deschidere din partea ambilor, nu despre a condiționa sau șantaja emoțional partenerul pentru a fi prezent la ședințele de terapie.

Într-un final, după un episod de infidelitate există viață frumoasă. Poate fi chiar post relație, când vă dați seama că trăiți ceva toxic. Drumurile separate pot fi o decizie ce aduce liniște ulterior.

Despre cum funcționează, cum ajută sau cum se vor desfășura ședințele în cauză puteți afla din cadrul paginii psihart.ro.

MA GASESTI SI PE RETELELE SOCIALEShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0

You may also like

24 de comentarii

 1. Da ,eu sunt de părere că după o asemenea întâmplare nu se va mai putea continua sub nici o formă ,indiferent de situație ,de câți copii avem sau alte interese ! Punct și de la capăt !

  1. Infidelitatea este unul din cele 4 lucruri peste care nu pot trece…cred ca nici un psihoterapeut nu m-ar ajuta…

 2. Nu as putea trece peste,chiar dacă as face-o atunci când ne-am certa mi-as aminti și i-as scoate ochii putin

 3. Si eu am mers la psihoterapeut pentru a trece peste moartea bunicii mele. Pentru impasul meu psihic, si-a meritat fiecare banut. Si m-a ajutat mult. Insa atunci cand vine vorba de problemele in cuplu, sunt putin sceptica. Mai ales cand infidelitatea este un factor separator. Eu nu prea (mai) cred in a doua sansa dupa un astfel de episod. Dar poate dupa lungi eforturi da rezultate si pe aceasta parte psihoterapia

 4. Infidelitățile sunt de când lumea și e bine că există astfel de variante pentru cei care doresc să își repare relațiile.
  Infidelitățile apar de cele mai multe ori din cauza lipsei de comunicare, pe toate planurile.

 5. Sigur depinde de la om la om cat este de afectat , uni chiar trec peste astfel de prb f usor , sunt si pers care au nevoie de psihoterapie !f util articolul !

 6. Nici un psihoterapeut din lume nu m-ar putea convinge sa trec peste infidelitate. Pana la urma de ce ai vrea sa faci asta?!

 7. Din pacate este nevoie din ce in ce mai mult in zilele noastre de acest serviciu dar pe de alta parte ma bucur ca exista si ca s a dezvoltat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.