5 argumente pro chirurgie plastică, estetică si reconstructivă

Tehnologia modernă ne stă la dispoziție pentru a interveni acolo unde anumite accidente au adus modificări sau unde natura a fost mai puțin darnică. Un număr tot mai mare de persoane apelează la operațiile estetice din motive diverse. Nu doar probleme de ordin estetic pot fi rezolvate cu ajutorul operațiilor estetice, ci și anumite probleme de sănătate sunt rezolvate trecând prin mâinile medicilor. Operațiile pe care un chirurg estetician le face pot avea drept scop modificări reconstructive sau estetice. Iată care sunt avantajele oferite de chirurgie estetica.

1. Revenire în formă în timp record

Deși vorbim despre o operație estetică în zone sensibile, cum ar fi zona nasului, sânilor sau a posteriorului, refacerea este destul de rapidă chiar dacă operațiile pot dura de la o oră la 6-8 ore. Tehnologia modernă folosită în prezent de către chirurgii esteticieni a fost optimizată în așa fel încât traumele și durerea să se reducă apreciabil. Iar în cazul intervențiilor mai delicate și mai dureroase, medicii pot prescrie tratamente care alungă durerea. Primele 24 de ore postoperatorii pot fi însoțite de astfel de simptome, după care ve începe să te simți mai bine.

2. Operațiile estetice pot aduce beneficii sănătății

Deși operațiile estetice ne ajută să ne schimbăm înfățișarea, acestea ne pot ajuta și să avem o viață sănătoasă. Cu ajutorul chirurgiei plastice, sânii mari pot fi micșorați, reducându-se astfel și alte probleme de sănătate, precum durerea de spate, respirația greoaie sau dezechilibrele cardiovasculare. O alternativă sănătoasă este reprezentată de chirurgie estetica care te va ajuta să te simți confortabil în propria piele.

3. Remediază probleme de ordin estetic

Pielea lăsată, sânii mici, ridurile sau un nas mai proeminent; sunt câteva probleme estetice care te împiedică să te bucuri de frumusețea ta. Un chirurg estetician va ține cont de forma feței tale pentru a-ți construi nasul potrivit. Tot el va reuși să te scape de riduri și piele lăsată și te poate ajuta să obții ca prin magie un bust de invidiat.

4. Cicatricile inestetice pot dispărea

Rănile suferite sau arsurile chiar și de la nivelul feței pot fi complet înlăturate prin operații estetice. Poți avea o piele frumoasă și sănătoasă cu ajutorul chirurgiei plastice. În cabinetele moderne pot fi făcute acum operații cu laser și pentru varice. Dacă le tratezi chirurgical încă din stadiile incipiente,  poți înlătura perspectiva unei operațiile grele și mult mai dureroase.

5. Creșterea stimei de sine

O persoană nemulțumită de aspectul său poate deveni frustrată și lipsită de încredere. Cu o siluetă frumoasă, un abdomen perfect, un nas drept, te poți simți cea mai frumoasă și îți poți recăpăta încrederea în forțele proprii. Felul în care arăți contribuie inclusiv la felul în care ești percepută în exterior și poate influența inclusiv atitudinea pe care o ai față de alții.

Tu la ce operații estetice ai dori să apelezi?

You may also like

22 de comentarii

 1. sincer, operatiile estetice nu sunt chiar un lucru pe care sa-l recomand sau la care sa tanjesc, dar nu am nimic impotriva lor, sa le faca alte persoane, atata vreme cat nu exagereaza. Daniela Crudu e un exemplu de asa nu. Mie imi placea tare mult de cum era inainte, acum cativa ani. Acum cred ca nici ea nu se mai recunoaste in oglinda.

 2. Trebuie avut grija si ce medic estetician alegem. Iti poti face o operatie estetica si sa arati mai rau ca inainte. Am eu o vecina, si-a facut la nas si ii curg mucii in continuu.

 3. Hmm, eu zic că este mai important să ne acceptăm așa cum suntem.
  Singurul moment în care aș apela la chirurgie estetică este când aș avea cicatrici faciale deranjante.

 4. Cred că chirurgia plastică poate face bine celor care au cu adevărat nevoie.
  Pentru cei care modifică ce le-a dat mama natură, părinții sau Dumnezeu,care exagerează, nu dau exemple pentru că fiecare este stăpân pe propria viață, propriul corp, nu cred că este benefică.

 5. Când ai o situație medicală, un medic specialist poate fi și chiar este recomandat a fi consultat. Sunt intervenții chirurgicale care țin mai mult de ordin estetic decât de starea de sănătate.

  Bune sunt aceste sfaturi date de tine!

 6. Da, nu stiu ce sa zic… eu nu le-am avut niciodata cu aspectul exterior, nu simt nevoia sa arat bine fizic si nici la altii frumusetea trupeasca nu ma impresioneaza in mod deosebit. Asa ca, operatiile estetice sunt ceva mai paralel cu ceea ce apreciez la un om cu adevarat.

 7. Eu nu am nimic impotriva operatiilor estetice, ba chiar mi-as face si eu cateva ajustari daca mi-ar permite bugetul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.