Împrumuturile la prieteni sunt ca o loterie

Economiile nu sunt punctul meu forte. De obicei trăiesc clipa și mă bucur de fiecare moment al vieții. Unii consideră asta un lucru foarte rău pentru că nu mă gândesc și la ziua de mâine. Poate că unul dintre punctele mele slabe este pentru că „trăiesc fiecare zi ca și când ar fi ultima”! Evident că nu mă arunc cu capul înainte în necunoscut și îmi cunosc limitele, dar am învățat că nu trebuie să mă abțin de la micile plăceri ale vieții. Chiar dacă sunt cheltuitoare nu am apelat până acum la împrumuturi. Nici nu aș vrea să dau de gustul acestor plăceri pentru o clipă și să plătesc pentru ele un an întreg.

imprumut-rapid

Am nevoie de un împrumut rapid! Mă ajuți?

Părinții mei aveau prieteni de genul: „îmi poți împrumuta și mie suma X pentru o lună/două?”. De multe ori știu că își ajutau prietenii, chiar dacă au avut și întâmplări nefericite și au umblat după banii lor. Respectivul prieten refuza să mai răspundă la telefon sau să dea vreun semn că ar dori să returneze banii. De atunci am zis că ar trebui să mă feresc să ofer împrumuturi și ar fi bine să fiu chibzuită cu cheltuielile pe care le am, ca să nu fiu nevoită nici eu la rândul meu să cer bani cu împrumut.

A venit și rândul meu să fiu abordată de o bună prietenă. Avea nevoie de un împrumut urgent de 1.000 euro ca să plece în vacanță. Deja mi s-au aprins beculețele și m-am gândit cu ar fi să plec chiar eu într-o vacanță. Niște bani dați cu împrumut nu sunt ca și pierduți și totuși cu 1.000 de euro îmi făceam un city break frumos în Italia sau poate Spania. Pentru că oricum nu dispuneam de acea sumă, am refuzat-o politicos. M-a surprins următoarea întrebare:

„- Nu ai de unde să te împrumuți tu? Eu am apelat la toți prietenii și nici unul nu mă poate ajuta. Sau poate ai să-mi dai măcar jumătate din sumă!”

– Dar de câți bani ai nevoie în total? Costă atât de mult vacanță?

– Nu am strâns nici un ban și mă gândeam să nu pierd avansul dat la cazare. În plus, merg mai mulți prieteni și îmi trebuie acești bani de cheltuială.

– Mmmm da! Nu cred că te pot ajuta eu cu ceva, dar dacă totuși vrei să împrumuți poți apela la Telecredit! Nu sunt brokeri și ei oferă împrumuturi fără garanții. Am înțeles că sunt foarte transparenți în tot ceea ce înseamnă comisioane și totul este pe înțelesul tuturor!

De ce să apelezi la un împrumut?

Un împrumut nu este o glumă. Trebuie să te asiguri că ai de unde să restitui banii și în cazul prietenei mele cred că era un moft acea vacanță. Nu trebuie să apelăm la împrumuturi bancare decât în cazul în care este absolut nevoie și nu aveam cum să facem rost de bani. Dacă pierzi un avans de 200-300 lei, este mai bine decât să mai cheltui și alți 1000 de euro pe nimicuri. Este strict părerea mea și fiecare face cu banii lui.

Dacă totuși sunteți într-un mic impas și aveți nevoie de bani puteți să încercați și varianta celor de la Telecredit care oferă împrumuturi rapide. Pentru a fi compatibil cu un astfel de împrumut trebuie să ai un venit și să completezi o fișă pe site. Toți pașii se parcurg exclusiv online și dacă sunteți compatibili cu cerințele lor, se virează suma solicitată în contul menționat la înscrierea pe site.

Pe site este un mic simulator și dacă aveți mai multe întrebări sau vreți mai multe lămuriri, puteți să îi contactați. Sfatul meu este să fiți precauți și să încercați să fiți chibzuiți cu cheltuielile lunare, mai grav este când apar cheltuieli neprevăzute!

Am scris acest articol pentru proba 12 a competiției Spring SuperBlog

 

You may also like

14 comentarii

  1. eu am avut un card de credit pentru urgente de genul, chiar a fost ok…e bine de stiut ca exista optiuni

    1. Si eu un astfel de card. Este bun mai mult pentru cumpăraturi pentru ca nu ai dobânda, dar in caz de urgentă, apelez si la el!

  2. Nu obisnuiesc sa ma imprumut, din principiu. Asa am fost educata. Intotdeauna am bani pusi la pastrat pentru potentiale urgente, dar si pentru cheltuieli nepravazute. Sunt destul de responabila cu banii, asa ca sper ca nu va fi nevoie de un imprumut, decat in cazul unei investitii serioase

  3. Am imprumutat la prieteni si cu greu am obtinut ceva inapoi asa ca sunt lecuita definitiv
    Ii indrum direct spre firme care se ocupa cu asa ceva si care isi pot recupera banii mult mai repede decat as putea eu!

  4. eu am apelat doar la imprumuturi cu bancile, a fpst cam greu sa luam casa fara, plus ca dup-aia ne dadusem toate economiile pe avans si nu mai aveam nici 2 lei sa ne luam mobila 😀 noroc cu ratele. la anul pe vremea asta scapam de prima 😀

  5. Nu ma prea incanta ideea de imprumut de la prieteni sau oricine. Incerc mereu sa ma lungesc de la o ljna la alta si sa nu fie nevoie de imprumut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.