Șnițelele sunt extrem de apreciate la noi acasă. Cred că aș putea să mănânc câteva zile la rând șnițel fără să mă satur de ele și să le combin cu diverse garnituri. Acestea reprezintă o mâncare rapidă și delicioasă chiar dacă nu este considerată extrem de sănătoasă dat fiind faptul că acestea sunt prăjite în ulei.
Șnițele crocante în fulgi de porumb
Cele mai folosite rețete pentru șnițele sunt cu fulgi de porumb sau cu pesmet și susan. Pentru că m-am săturat de cele cu pesmet și susan, am zis să folosesc fulgii de porumb de la Sanovita pentru această rețetă.
Ingrediente necesare
- un piept de pui
- un ou
- făină
- fulgi de porumb
- sare și piper
Mod de preparare
Pieptul de pui se taie fâșii. Eu le tai destul de subțiri pentru că nu-mi plac șnițelele groase și se asezonez cu sare și piper după gust. Pregătim 3 farfurii și punem așa: prima farfurie cu făină, a doua farfurie cu ou bătut și un strop de apă minerală și a treia cu fulgi de porumb.
Truc: Peste oul bătut se pune puțină apă minerală pentru ca șnițelele să iasă mai pufoase. Am învățat și eu acest truc și chiar am impresia că funcționează.
Truc2: Nu puneți din start mulți fulgi de porumb pentru că se umezesc și nu se mai lipesc atât de bine. Luați câte un pumn de fulgi din pungă și îi sfărâmați ușor în farfurie. În felul ăsta șnițelul se va acoperi uniform de fulgi mai mari sau mai mici și va fi crocant în întregime.
Se pun la prăjit în uleiul încins, dar să fie focul mic pentru că altfel se vor arde foarte repede. Când șnițelele au prins o culoare aurie înseamnă că sunt făcute și le puteți scoate pe o hârtie absorbantă pentru a scăpa de excesul de ulei.
Eu am mâncat acest șnițel cu garnitură de spanac. Aveam spanac congelat așa că l-am tras la tigaie cu puțin usturoi și mi-a plăcut tare mult. Am oscilat în a combina șnițelul cu spanac sau cu cuș cuș.
Dacă vreți să dați și voi o comandă pe www.sanovita.ro eu vă recomand să folosiți codul ANSWEAR pentru a putea beneficia de o reducere suplimentară de 15% din totalul coșului de cumpărături.
23 de comentarii
Imi place snitelul! Trucurile tale sunt super!
Am sa încerc si eu reteta ta! Arată super delicios!
Ce bine arată am să fac si eu
Wow ,mulțumim pentru rețetă și chiar am mai învățat ceva cu apa minerală în ou pentru a ieși mai pufoase ,sincer nu știam de așa ceva .Trebuie să încerc să-mi fac și eu cât de repede niște șnițel cu fulgi de porumb că prea bine arată .
Nu stiam de trucul cu apă minerală. O sa încerc și eu
Arata foarte bine și este și simplu de facut!O sa o fac și eu!
Nu pare greu… Poate voi încerca să le fac… Am mai încercat o data dar nu au ieșit ok.. O sa încerc și rețeta ta
Acum mi s-a facut pofta de șnițel.. Arata grozav!
Eu am sa fac sigur ,îmi place rețetă.
Multumim frumos pentru reteta! Am sa fac si eu!arata foarte bine!
Ce bine arata si delicios!
Yum yum arata tare bine. Am sa incerc reteta ta.
Nu am mai mancat un șnițel de ceva timp! Sa știi ca e o idee buna!
Îmi plac tare mult șnițelele în crustă de fulgi de porumb!
Chiar mi-ai dat ideea de a face câteva. Mulțumesc!
chiar am vrut sa fac zilele trecute, imi place tare mult numai ca maimutica mea a vrut cu pesmet!
Si mie imi plac snitelele in crusta de fulgi de porumb. Arata delicios.
Am mancat snitele cu fulgi de porumb de la restaurant dar de facut, nu m-am incumetat… poate o sa iau modelul de la tine 🙂
Cu fulgi de porumb chiar nu am încercat, m-ai făcut curioasa cum sunt.
Arata delicios ! Fac si eu uneori snitel in crusta de fulgi de ovaz !
Mie imi place snitelul crocant, il fac si eu des.
Eu am reușit să fac din soia și ciuperci în loc de carne.
Și în loc de ou am pus aquafaba.
Imi place mult un snitel crispy!! Foarte faina reteta ta. Cred ca o sa face si nou curand niste snitele!