Șnițel crocant în crustă de fulgi de porumb (rețetă + trucuri)

Șnițelele sunt extrem de apreciate la noi acasă. Cred că aș putea să mănânc câteva zile la rând șnițel fără să mă satur de ele și să le combin cu diverse garnituri. Acestea reprezintă o mâncare rapidă și delicioasă chiar dacă nu este considerată extrem de sănătoasă dat fiind faptul că acestea sunt prăjite în ulei.

Șnițele crocante în fulgi de porumb

Cele mai folosite rețete pentru șnițele sunt cu fulgi de porumb sau cu pesmet și susan. Pentru că m-am săturat de cele cu pesmet și susan, am zis să folosesc fulgii de porumb de la Sanovita pentru această rețetă.

Ingrediente necesare

  • un piept de pui
  • un ou
  • făină
  • fulgi de porumb
  • sare și piper

Mod de preparare

Pieptul de pui se taie fâșii. Eu le tai destul de subțiri pentru că nu-mi plac șnițelele groase și se asezonez cu sare și piper după gust. Pregătim 3 farfurii și punem așa: prima farfurie cu făină, a doua farfurie cu ou bătut și un strop de apă minerală și a treia cu fulgi de porumb.

Truc: Peste oul bătut se pune puțină apă minerală pentru ca șnițelele să iasă mai pufoase. Am învățat și eu acest truc și chiar am impresia că funcționează.

Truc2: Nu puneți din start mulți fulgi de porumb pentru că se umezesc și nu se mai lipesc atât de bine. Luați câte un pumn de fulgi din pungă și îi sfărâmați ușor în farfurie. În felul ăsta șnițelul se va acoperi uniform de fulgi mai mari sau mai mici și va fi crocant în întregime.

Se pun la prăjit în uleiul încins, dar să fie focul mic pentru că altfel se vor arde foarte repede. Când șnițelele au prins o culoare aurie înseamnă că sunt făcute și le puteți scoate pe o hârtie absorbantă pentru a scăpa de excesul de ulei.

Eu am mâncat acest șnițel cu garnitură de spanac. Aveam spanac congelat așa că l-am tras la tigaie cu puțin usturoi și mi-a plăcut tare mult. Am oscilat în a combina șnițelul cu spanac sau cu cuș cuș.

Dacă vreți să dați și voi o comandă pe www.sanovita.ro eu vă recomand să folosiți codul ANSWEAR pentru a putea beneficia de o reducere suplimentară de 15% din totalul coșului de cumpărături.

You may also like

23 de comentarii

  1. Wow ,mulțumim pentru rețetă și chiar am mai învățat ceva cu apa minerală în ou pentru a ieși mai pufoase ,sincer nu știam de așa ceva .Trebuie să încerc să-mi fac și eu cât de repede niște șnițel cu fulgi de porumb că prea bine arată .

  2. Nu pare greu… Poate voi încerca să le fac… Am mai încercat o data dar nu au ieșit ok.. O sa încerc și rețeta ta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.