Produse de îngrijire a mâinilor

Părul și mâinile sunt foarte expuse la tot felul de factori externi care pot duce la uscarea acestora. Iarna este anotimpul care-și pune cel mai mult amprenta asupra acestora și este foarte important să avem grijă de noi pentru că prima impresie contează. Părul trebuie să fie curat de fiecare dată și ușor stilizat, mâinile trebuie să fie hidratate și unghiile curate. Sunt câteva detalii de care trebuie să țineți cont ca să arătați bine.

Mâini hidratate

Pielea mâinilor se numără printre cele mai solicitate zone ale corpului nostru. În fiecare zi, este expusă la factori de mediu nefavorabili, la schimbări de temperatură și la spălări frecvente, ceea ce duce la afectarea barierei protectoare cutanate și la uscarea excesivă a acesteia. Am avut câteva perioade în care ingrijirea mainilor mi-a dat mari bătăi de cap. Aveam pielea foarte uscată și aveam impresia că orice produs foloseam nu era suficient de bun. Mâinile mele erau aspre în permanență indiferent dacă le dădeam cu cremă sau dacă foloseam produse blânde de curățare a acestora.

Câteva din motivele pentru care se usucă excesiv mâinile sunt:

 • spălarea excesivă a mâinilor. În momentul în care folosim apă fierbinte bacteriile dispar, dar spălarea excesivă nu face altceva decât să dispară și bariera cutanată a pielii care are rol de protecție a acestora.
 • razele UV. Expunerea îndelungată la soare fără a folosi produse cu factor de protecție poate duce la uscarea pielii și la apariția petelor pigmentare
 • substanțe chimice. Produsele de curățenie nu sunt foarte prietenoase cu pielea. Tocmai din acest motiv trebuie să folosim mănuși de protecție care să ne ajute să ne protejăm pielea mâinilor.
 • consumul scăzut de lichide. Acest aspect se reflectă și pe pielea mâinilor noastre așa că trebuie să avem grijă și la acest aspect.
 • frigul. Acesta este un alt factor mai puțin prietenos cu pielea. Gerul, vântul și zăpada duc la uscarea excesivă a pielii și trebuie să folosim mănuși pentru protejarea acestora. Inclusiv fluctuațiile de temperatură reduc elasticitatea pielii.

Cremă de mâini și unghii – Bioderma

Crema de mâini și unghii Bioderma este în topul preferințelor mele. M-a ajutat atunci când am avut nevoie și mi-a hidratat suficient de bine. Atunci când nicio cremă nu dădea rezultate, ea a fost de un real ajutor. Îmi place mult și pentru că are doar 50 ml și este ușor de luat în poșetă.

Crema de mâini Bioderma Atoderm este indicată, mai ales, pentru o piele foarte uscată, sensibilă și atopică. Datorită condițiilor negative externe, pielea de pe mâini tinde să se usuce excesiv și necesită hidratare și nutriție. Bioderma Atoderm reprezintă soluția perfectă. Rezultatele nu întârzie să apară, dar pentru asta este nevoie de reaplicare constantă a acesteia.

O altă cremă la fel de bună pe care am tocmai am terminat-o este Cerave Reparating Hand Cream. N-aș putea face diferența între cele două pentru că ambele mi-au plăcut. Când spun asta mă refer strict la rezultatele pe care le-am avut. S-a demonstrat că au funcționat foarte bine în momentul în care mâinile mele nu arătau foarte bine și acestea m-au ajutat cu succes.

Voi folosiți creme de mâini în perioada rece? Ați încercat vreuna dintre cele două menționate?

You may also like

17 comentarii

 1. In perioada asta chiar am mainile foarte uscate si crapate, iar cremele de maini pe care le am se pare ca nu fac fata. Am folosit in trecut crema de la Bioderma si mi-a placut mult, cred ca o sa revin la ea.

 2. Nu am încercat nici una din aceste două creme,dar folosesc in permanență ,mai ales seara crema pentru mâini .

  1. Eu folosesc in tot timpul anului, cand imi aduc aminte. Le-am avut pe ambele si sunt foarte hidratante.

 3. Produsele de îngrijire pentru mâini sunt foarte importante pentru mine. Acord mare atenție îngrijirii și întreținrii mâinilor, deoarece le consider cartea noastră de vizită.
  Mulțumesc pentru recomandarea produselor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.