Domnul FOX, vulpoi fantastic – Roald Dahl (recenzie)

Nu știu dacă fac eu alegeri bune sau Editura Arthur are niște cărți numai bune pentru copii. Dragonul tatălui meu, dar și Pădurea fermecată au fost 2 cărți absolut superbe pe care le-a citit Cristina cu mare drag. Recunosc că la început este ușor descurajată de cărțile cu multe pagini. Mă gândesc că unul dintre motivele pentru care a vrut să citească Domnul Fox, vulpoi fantastic a fost și pentru faptul că această carte are doar 100 de pagini. Cartea este micuță și poate fi citită destul de ușor.

Plănuiam să cumpăr Matilda a lui Roald Dahl și în acel moment nu era pe Libris, dar am remarcat Vulpoiul Fox, vulpoi fantastic scrisă de același autor. Toate recenziile erau pozitive și tocmai din acest motiv am vrut să o iau pe asta întâi.

Vulpoiul Fox, vulpoi fantastic – Roald Dahl

Povestea începe cu domnul Fox care iese in fiecare noapte si fura cate ceva de mancare de la trei fermieri tare nesuferiti. De la Boggis fura gaini, de la Bunce, rate si gaste, iar de la Bean, curcani. Asta până când, exasperați, acestia pun la cale un plan ca să-l scoată pe vulpoi din vizuină. Însă fermierii nu știu cât de fantastic este domnul Fox și de cât este în stare să își apere familia.

Cei trei fermieri se aliază să-l vâneze pe vulpoi reușind să-i țintească coadă. Reușește touși să scape cu viața și decide împreună cu Doamna Fox să-și mute vizuina. Fermierii nu se dădeau duși de la marginea vizuinii și așteptau cu puștile pregătite. După 3 zile, Fox hotărăște să iasă și începe să sape galerii sub pământ.

Domnul Fox reușește să-și pună în aplicare planurile și reușește să fure iarăși din găinile fermierului Boggis, un alt tunel duce către cotețul de rațe, ca mai apoi să dea de beciul cu cidru. Doamna Fox este plăcut impresionată și tocmai din acest motiv îl numește un vulpoi fantastic.

Peripețiile sunt nenumărate și poveștile sunt savuroase. Cristina a fost încântată de această carte și a reușit să citească această carte cam într-o săptămână. Asta și pemntru că i-a plăcut foarte mult și timpul alocat cititului nu a fost foarte mare din cauza școlii. Vă garantez că este o lectură plăcută și relaxantă și copiii își vor dori să citească și altceva de la Roald Dahl.

You may also like

12 comentarii

  1. Interesanta cartea… Noi avem lista de la școală…acum citește Aventurile lui Habarnam si ale prietenilor sai…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.