Sfaturi pentru columbofilii începători – cum manageriezi corect viața porumbeilor

Pe cât de plăcută pare, pe atât de grea este meseria de columbofil. Vorbim de o meserie ce are în prim plan viața porumbeilor, columbofilul luând astfel locul unui protector al acestora.

Astăzi vreau să ofer câteva sfaturi utile pentru columbofilii începâtori cu privire la felul în care trebuie întreținute boxele porumbeilor, dar și cu privire la felul în care trebuie să arate aportul lor zilnic de hrană.

Mâncarea la discreție – o recomandare sau nu?

Multe persoane sunt de părere că dacă le oferi porumbeilor mâncare la discreție aceștia vor fi extrem de fericiți. Lucrurile nu stau chiar așa. Porumbeii trebuie să aibă un program de hrănire bine pus la punct. Recomand oferirea hrănii dimineața și seara. De ce?

Ei bine, atunci când porumbeii voiajori nu mănâncă cu poftă, încep să aleagă doar anumite boabe. Cel mai bine este să le ridici hrănitoarea până la masa următoare. În acest fel, nu vor face risipa de hrană. În categoria de accesorii porumbei de pe produsecolumbofile.ro găsești hrănitoare diverse, de diferite forme și mărimi.

Ce mănâncă porumbeii voiajori, dar cei de matcă?

Pentru porumbeii zburători, voiajori, mesele trebuie să fie compuse din:

 • Porumb;
 • Floarea soarelui;
 • Orzoaică;
 • Sorg alb;
 • Rapiță.

În cazul porumbeilor de matcă, vorbim de mese compuse din:

 • Porumb;
 • Grâu;
 • Solg alb și solg roșu;
 • Rapiță;
 • Mazăre;
 • Mei roșu;
 • Floarea soarelui.

Cum transformi cuștile porumbeilor în spații sterile?

În primul rând, ai grijă ca boxele să fie cât mai bine uscate și cât mai bine aerisite, însă fără să stea în bătaia vântului atunci când sunt porumbeii înăuntru. Totodată, alege plase puternice, precum cele disponibile pe produsecolumbofile.ro, pentru a ține prădătorii la distanță.

Cușcă trebuie să fie compartimentață în două moduri cel puțin. Vorbim aici de compartimentul pentru porumbeii maturi cu cuiburi și compartimentul pentru pui cu odihnitori de tip V.

Nu uita nici de separare pe sexe în timpul iernii. Dacă ai foarte mulți porumbei, nu îi înghesui în aceeași cușcă. Pentru a evita apariția bolilor, dar și stresul, pune-le la dispoziție boxe spațioase ce pot fi aerisite ușor.

Accesorii porumbei găsești o mulțime pe produsecolumbofile.ro. Beneficiezi și de transport gratuit dacă ai o comandă ce depășește 300 de lei. De la hrănitoare, adăpători, și până la cuibare și odihnitoare, toate îți sunt puse la dispoziție în cadrul acestui magazin online, alături, bineînțeles, de alte produse de interes pentru porumbei.

Accesează produsecolumbofile.ro pentru a intra în contact cu produsele ce promit să le ofere o stare de bine porumbeilor tăi!

MA GASESTI SI PE RETELELE SOCIALEShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0

You may also like

28 de comentarii

 1. Porumbei sunt foarte frumosi dar necesita o ingrijire mai aparte!Multumim frumos pentru sfaturi foarte utile!

 2. Imi plac porumbeii,eu la părinții mei am porumbei și chiar bunicii mei s-au ocupat cu așa ceva ! Este foarte frumos cui îi place să crească porumbei !

 3. Într-adevăr destul de greu de îngrijit… Au avut și bunicii când eram eu micuță… In schimb mi-ar plăcea foarte mult un porcușor de guineea îmi doresc unul din adolescenta…

 4. M-a tentat si pe mine, la un moment dat, cand locuiam la casă, să cresc porumbei, dar taica-meu nu era de acord. Am o prietena care a crescut porumbei, pe balcon, la etajul 6 al unui bloc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.