Scârții de Tom Fletcher – Recenzie

Scârții este ultima carte cumpărată de pe Libris și este scrisă de Tom Fletcher. Trebuie să recunosc că acest autor m-a surprins plăcut și îmi place maxim stilul lui de a povesti. Este și pe înțelesul copiilor și asta a făcut ca și Cristinuța mea să asculte cu atenție. Recunosc că ea nu a avut curajul s-o citească singură, dar poate că e puțin cam micuță și acest lucru se va întâmpla la anul.

Scârții – Tom Fletcher

Am făcut această alegere la recomandarea mai multor mămici care deja o citiseră. Spuneau numai lucruri bune la adresa ei și recunosc că nici măcar nu am fost curioasă să aflu despre ce este vorba. Am mers pe mâna lor și de cum am primit-o m-am și pus pe citit. Însă primele pagini parcă m-au dezarmat ușor și m-am gândit puțin dacă are rost să i-o mai citesc copilului. Îmi era teamă să nu-i dezvolt anumite frici.

Cartea a început printr-o descriere frumoasă a orașului Whiffington, dar și prin anunțul prin care se anunța că toți părinții din oraș au dispărut. Personajul principal este Lucy. O fetiță drăguță a cărei mamă tocmai dispăruse. Întâmplarea face că tatăl ei dispăruse cu câteva luni în urmă și nu știa dacă cumva acesta îi era infidel mamei. Tocmai aceste detalii m-au făcut să fiu un pic reticentă, dar am trecut rapid peste aceste detalii.

Scârții sunt niște creaturi mici și urâțele care se presupune că au răpit toți părinții. Aceștia apar în camerele copiilor de sub pat. Acesta iarăși a fost un episod de care m-am temut ușor pentru că nu vroiam să-i fie frică ca nu cumva de sub patul nostru să apară diverse creaturi. Eu cred că nu am speriat-o pentru că până acum nu mi-a spus nimic de genul. Lucy, Norman și Ella sunt cei trei copii care încearcă să-și găsească părinții și cu ajutorul cărora îi mobilizează și pe restul copiilor din oraș ca să prindă aceste creaturi. Despre fiecare peripeție în care trec și despre lumea ciudată în care trăiesc acești scârți puteți citi în carte. Dacă treceți pentru detaliile care pe mine m-au speriat, vă asigur că este o carte pe cinste.

Unde credeți că au dispărut toți părinții? Aveți recomandări de cărți asemănătoare pentru copii?

You may also like

21 de comentarii

  1. Super tare, nu ti a pus intrebari Cristina oare de ce furau scartii parintii, cumva ii suparau copii pe parinti ,sau din cauza dezordinii , ca erau obraznici se adaposteau acesti scarti?

  2. Ce faina este cartea, o sa o cumpar si eu pentru Diana, sunt sigura ca va fi foarte curioasa sa i o citesc, multumesc pentru recomandare!

  3. Cred ca fiecare carte citita este un mare plus. Chiar daca la inceput poate speria, rolul nostru este sa ii ajutam sa gestioneze mai bine ceea ce simt vis-a-vis de o situatie mai speciala. Acesta este farmecul povestilor!

  4. Eu nu m-aș incumeta sa i-o citesc piciului…are asa o frica de moarte, de separarea de noi…daca nu ar fi fost legata de părinți și ar fi dispărut orice altceva cred ca i-ar fi plăcut foarte mult…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.