Crăciunozaurul – Tom Fletcher (recenzie)

În perioada sărbătorilor foarte mulți părinți recomandau o serie de cărți scrise de Tom Fletcher. Printre acestea eu am zis să iau cam tot ce am găsit și am cumpărat: Crăciunozaurul, Crăciunozaurul și vrăjitoarea iarna și Scârții. Toate le-am găsit pe Libris.ro și am fost surprinsă când a ajuns comanda pentru că toate cărțile erau destul de grosuțe.

Crăciunozaurul este de la Editura Arthur și este din colecția Red Adventure. Trebuie să recunosc că nu mă așteptam să fie o carte atât de groasă. Aceasta are 350 de pagini, dar scrisul este mare, ilustrațiile frumoase și sugestive. Asta face ca ea să fie ușor de citit chiar și de către copii.

Crăciunozaurul de Tom Fletcher(recenzie)

Această carte îl are ca personaj principal pe William Trundle, un băiețel care este foarte deștept și căruia îi plac foarte mult dinozaurii. El este pasionat de tot ce ține de dinozauri și are camera plină de postere cu ei. Din păcate viața nu este tot timpul roz, așa că el este într-un scaun cu rotile pentru că a suferit un accident când era mai mic. E locuiește doar cu tatăl său pentru că mama lui l-a părăsit când era mic.

William este un copil foarte deștept și învață foarte bine. Brenda este cel mai mare dușman al lui de școală pentru că în prima zi când s-au întâlnit el a călcat-o cu scaunul cu rotile peste picioare pe ea. De atunci ei nu se pot împrieteni și sunt într-un conflict continuu.

De crăciun, William își dorește să primească un dinozaur de pluș și Moș Crăciun îi ascultă dorința și îi face un dinozaur după un dinozaur pe care spiridușii l-au descoperit într-un lac înghețat. În seara de dinainte crăciunului băiețelul găsește cadoul frumos împachetat, dar tot atunci îl descoperă și pe Crăciunozaur. Cei doi se împrietenesc și pleacă la muzeul de dinozauri ca să vadă exact ce specie este dinozaurul. Acolo află că Crăciunozaurul este special și își dorea să poată zbura ca renii moșului.

Vă asigur că este o carte extrem de potrivită pentru copii chiar dacă nu este citită în perioada sărbătorilor de iarnă. Este ușor de citit și chiar o recomand cu drag.

Voi ați citit această carte? Ați reușit să citiți ceva de la Tom Fletcher? Aveți recomandări de lecturi pentru copii?

You may also like

17 comentarii

  1. Chiar este super frumoasă pentru fetițele mele ,cu prima comandă când voi mai face la cărți o să o cumpăr si eu .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.