Cornurile acestea le fac de câțiva ani buni și sunt foarte bune și foarte pufoase. Cel mai mult îmi place faptul că sunt la fel de bune chiar și a doua zi. Rețeta poate părea complicată, dar vă asigur că sunt ușor de făcut. De preferat ar fi să nu înlocuiți drojdia proaspătă cu cea uscată pentru că nu vă asigur că rezultatul va fi același. Când spun asta mă refer la faptul că sunt la fel de pufoase și proaspete a doua zi.
Menționez din start că rețeta nu-mi aparține. Am găsit-o la o simplă căutare pe google. De obicei fac rețetele persoanelor cunoscute precum Jamila, dar de data asta rețeta îi aparține Alina’s Cuisine.
Ingrediente
- 550 grame făină
- 25 grame drojdie proaspătă
- 2 gălbenușuri + 1 ou întreg
- 125 grame zahăr
- 250 ml lapte
- 50 grame unt topit
- 50 g ulei
- ½ linguriță de sare
- coaja rasă de la o lămâie
- vanilie, rom
- 1 gălbenuș pentru uns amestecat cu puțin lapte
Mod de preparare
Într-o crăticioară mică se pune laptele la încălzit. Adăugăm peste el zahărul și vanilia. Amestecăm până se topește complet.
Într-un castron adăugăm drojdia mărunțită peste care adăugăm câteva linguri de lapte călduț cu zahăr.
În castronul în care am pus făina adăugăm drojdia dizolvată și o lăsăm vreo 10-15 minute ca să poată acționa. Între timp batem ouăle cu sare și adăugăm coaja de lămâie și aromele.
După ce drojdia dă semne să facă niște bule, adăugăm ouăle și laptele călduț. La pasul ăsta eu le-am pus pe toate în mașina de pâine, dar pot fi amestecate și la mână.
Untul topit se adaugă treptat peste aluat și apoi adăugăm și uleiul și omogenizăm totul. Grăsimea se va integra rapid și va rezulta un aluat nelipicios.
Aluatul se transferă într-un bol curat și acoperim cu folie alimentară pentru aproximativ 90 minute. Eu l-am pus la programul de aluat am lăsat totul în seama mașinii de pâine care mi-a ușurat mult munca.


Împărțim aluatul în 2 părți egale. Se ia prima bucată de luat și cu ajutorul unui sucitor întindem aluatul. Tăiem triunghiuri simetrice pe cât posibil, dar nu este nicio problemă dacă nu reușiți.
Eu am pus Nutella la cornurile din prima tavă. Cam o linguriță este suficient. La a doua tavă am zis să pun ceva fără ciocolată și am pus o cremă de migdale și o linguriță micuță de gem. A fost cam multă umplutură așa că nu exagerați.

Le-am rulat cât am putut de strâns, le-am pus pe o tavă cu hârtie de copt și le-am lăsat 30 de minute să crească. Să nu uitați să lăsați puțin loc între ele pentru că ele vor mai crește. Înainte de a le băga la cuptor le-am uns cu gălbenuș amestecat cu lapte călduț.

Am încălzit cuptorul la 180 de grade și le-am lăsat 20-25 de minute. După ce le-am scos le-am uns cu miere amestecată cu apă pentru un luciu frumos. Nu exagerați cu mierea pentru că vor fi foarte lipicioase. Vă asigur că sunt foarte gustoase și că se termină văzând cu ochii.
13 comentarii
Ce bn arata mi.ai facut o pofta!
Arata minunat, de abia astept sa incerc si eu aceasta reteta! Multumesc!
Arată foarte delicioase ! Yummy ! O să încerc și eu această rețetă să fac . Mulțumim draga mea !
Super bune
Cat de bine arata… Mersi pentru reteta… Le voi face și eu
Am salvat reteta ta, tura urmatoare o fac pe asta, am si eu una de la bucataras pe care o folosesc mereu , la tine e ceva in plus .
Arată minunat! Mi-ai făcut o poftă extraordinară!
Deși fac și eu, mi-am notat rețeta ta și vreau să o încerc neapărat.
Arata foarte bine.
Arată delicios.Multumim pentru rețetă!
Foarte bine arata !
Multumesc frumos pentru reteta !
Pofta buna !
Vai ce bine arata, p0oate am sa incerc si eu, momentan sunt la dietă :))
imi place orice contine ciocolata, insa incerc sa nu fac abuz, mai ales dupa sezonul rece, cand si-au mai facut loc cateva kg in plus
Niste cornuri cu ciocolata trebuie sa fac si eu zilele acestea.