Centrul Pas cu Pas, alături de copiii și părinții celor diagnosticați cu autism

Serviciile de kinetoterapie oferă, de fapt, posibilitatea de terapie prin mișcare. Aceasta este necesară în cazul anumitor boli. Acest tip de terapie și de masaj poate fi realizat doar de persoane specializate, deoarece presupune anumite mișcări și intervenții la mușchi specifici, care dacă sunt realizate greșit nu aduc beneficii, chiar poate înrăutăți situația.

Fiecare intervenție și tip de program aplicat se stabilește în funcție de factori specifici persoanei, cum ar fi vârstă, greutate, tipului de afecțiune și stadiul de evoluție al bolii. Aceste servicii pot schimba radical nivelul de viață al copilului, dacă intervenția este realizată din timp și poate aduce schimbări vizibile și semnificative cu privire la mersul și la starea de sănătate al acestuia, din punct de vedere a musculaturii.

Procesul de recuperare început din timp

Copiii cu tulburări din spectrul autist sau alte tulburări de dezvoltare au nevoie de o atenție deosebită și este important să beneficieze de acest tip de terapie. Spre exemplu, tulburările  din spectrul autist se caracterizează prin dificultăți în interacțiunea socială și un comportament repetitiv, comportamente care trebuie ținute sub observație încă de la început.

Centrul Pas cu Pas oferă asistență și servicii complete în vederea procesului de recuperare a copiilor cu diferite deficiențe. Aceștia oferă servicii și tipuri de terapii centrate pe nevoile specifice ale copiilor. În cadrul acestei organizații nonguvernamentale se pot realiza: terapie individuală ABA, terapia de grup, terapia 3C, logopedie și kinetoterapie și masaj.

Copiii cu anumite deficiențe specifice pot fi predispuși  la diferite afecțiuni cum ar fi cele de musculatură sau de oase. Pentru aceste motive se oferă serviciile de kinetoterapie copii, foarte importante în vederea menținerii sau corectării posturii sau punerii în mișcare a anumitor mușchi.

Terapii și ședințe alături de părinți

Este foarte important ca și părinții să înțeleagă procesele prin care trece copilul și să fie alături de el la fiecare pas. De aceea, la centru primesc susținere și încurajare și sunt mereu informați cu privire la derularea programelor și a rezultatelor copiilor.

Pentru a descoperi mai multe detalii sau pentru a stabili o programare îi puteți contacta telefonic de luni până vineri în intervalul orar 10-18 la numărul de telefon 0721 861 125 sau puteți oricând trimite un mail la adresa contact@centrulpascupas.ro.

You may also like

15 comentarii

  1. Mulțumim pentru informații draga mea și îi mulțumim lui Dumnezeu că avem copii sănătoși ,fără probleme de sănătate că asta este cel mai important. .

    1. Un subiect delicat.Multumesc lui Dumnezeu ca am copiii sănătoși. Sper ca mamicile cu un copil cu autism sa aiba mai mult ajutor din partea statului,stiu ca este foarte costisitor sa ii duci la diverse activități

  2. Din pacate știu ca înseamnă un copil cu autism ca și nepotul meu se confrunta cu aceasta problema și ii este tare greu ca este mic,dar ii mulțumim logopedului care se ocupa de el acum.

  3. Din păcate este o afecțiune care apare tot mai des în ultimul timp.. Este destul de greu… Ar fi foarte fain sa fie cât mai multe centre de genul

  4. Sa fim sanatosi cu totii dar daca totusi se intampla sa fie si cazuri de genul este bine de stiut de astfel de centre!

  5. Este tare greu pentru părinții dar și pentru copii, însă sunt isteți majoritatea copiilor cu astfel de probleme, și dacă ss lucrează cu ei, se pot face progrese majore

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.