Ce serviciu alegi? Tipografia offset sau tipografia digitală?

Să punem cărțile pe față: serviciile tipografice sunt o necesitate pentru bussines-uri, mai ales pentru cele ce sunt conștiente de utilitatea pe care acestea o prezintă. Până la urmă, în funcție de tipografia cu care bați palma, beneficiezi și de reduceri atunci când vorbim de o un număr mare de tipăriri necesare, deci fii foarte atent la ce alegi.

Astăzi vreau să vorbim despre tipografia offset și tipografia digitală, servicii pe care cei de la Rainer Press ți le pot oferi. Vreau să îți prezint avantajele acestor servicii pentru ca tu să știi cu exactitate când ai nevoie de unul dintre ele, respectiv de celelalt.

Tipografia digitală

Mașinăriile folosite la tiparul digital sunt responsabile de reproducerea informațiilor digitale direct pe mediul de tipărire, fără a fi nevoie de vreo matriță. De cele mai multe ori, când vine vorba de tiparul digital, se folosesc tehnologiile laser și inkjet. La capitolul avantaje vorbim de:

–          Viteză mare de execuție;

–          Posibilitatea de a tipări un singur exemplar, gen de proba, înainte de a da start lucrării complete;

–          Poți prelucra date diferite selectate dintr-o baza anume de date;

–          Dacă optezi pentru tiraje mici, costurile aferente sunt cu mult diminuate.

Bineînțeles, lista de avantaje este mai lungă, iar dacă eșți curios să afli mai multe despre tipografia digitală nu ezita să iei legătura cu cei de la Rainer Press. Îi găsești în cadrul site-ului lor oficial: rainer-press.ro.

Tipografia offset

Făcând o comparație cu tipografia digitală, timpul apocat imprimării este mai mare în cazul tipografiei offset. Există o serie de operațiuni ce trebuie neapărat realizate înainte: realizarea filmelor și a matrițelor, curățarea și calibrarea presei.

La capitolul avantaje vorbim din nou de multe lucruri care te interesează. În primul rând, o dată cu creșterea tirajului, costurile scad. Aici nu ești condiționat de un format anume, ci poți opta și pentru tipăriri în formate mari. Un alt avantaj se referă la culorile folosite: culori spot și Pantone.

Oricum mai multe detalii despre fiecare serviciu în parte regăseșți pe rainer-press.ro. Din nou, pentru consultanță specializată, nu ezita să iei legătura cu experții în domeniu.

Pentru a beneficia de aceste două servicii ai nevoie de produse tipografice, corect? Tot cei de la Rainer Press ți le pot furniza contra cost. Despre ce e vorba poți afla chiar tu dacă accesezi site-ul oficial al experților în domeniu: rainer-press.ro.

You may also like

24 de comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.