Prima mea mare enciclopedie (Libris.ro)

Cățile pentru copii sunt foarte în top preferințelor mele. Mă lupt cu o mică ambiție a Cristinei pentru că nu vreau să-i citesc chiar orice îi propun și preferă să audă aceleași povești de fiecare dată până le învață pe dinafară. Cu toate astea, am mers ușor la sigur cu această enciclopedie pentru că eram convinsă că va fi interesată de ea.

Prima mea enciclopedie – Editura Rao

Am luat această carte de pe Libris.ro. Îmi plac mult cărțile din această colecție și mai am astfel de cărți. Din aceeași colecție eu mai am Universul și De ce. Cu alte cuvinte, știam cum este structurată cartea și că are subiecte interesante.

Cartea este împărțită în 4 categorii: natura, universul, corpul omenesc ;i animalele. Tocmai din acest motiv în categoria univers am regăsit și cele mai importante informații care se regăsesc în cartea Universul.

Îmi place faptul că informațiile oferite sunt pe înțelesul copiilor. Cuvintele folosite sunt cât se poate de accesibile și pe înțelesul celor mici pentru ca aceștia să nu fie puși în dificultate. Sunt atinse foarte multe subiecte și cred că după parcurgerea acestei cărți copilul are un pachet destul de voluminos de informații absolut necesare.

Grupa de vârstă pentru care această carte este recomandată este 3-5 ani. Eu mă bucur că Cristina a fost atentă și a cooperat în ceea ce privește lecturarea acestei cărți. Am parcurs-o de mai multe ori încât acum îi pot adresa și eu întrebări pentru a vedea câte cunoștințe a acumulat.

O voi putea folosi pe viitor și pentru Eva pentru că este o carte cu care putem începe lectura sau la care putem apela ori de câte ori copilul refuză o poveste.

Voi ce cărți le mai citiți celor mici sau ce recomandări aveți pentru mine?

You may also like

24 de comentarii

 1. O carte foarte interesanta,eu i.am cumparat nepoatei mele o carte cu stickere ceva gen enciclopedie dar cu stickere!

  1. Cred că e bine ca fiecare din noi sa avem o asa enciclopedie în casa cu atatea subiecte explicate pe înțelesul celor mici!

   1. Avem si noi o asemenea enciclopedie, doar ca luata cu ceva timp in urma. Fetita mea a fost foarte atrasa de aceste carti

 2. Frumoasă cărticica! Imi place ca
  are foarte multe informatii din diferite domenii explicate pe înțelesul copiilor!

 3. Foarte interesantă și frumoasă această carte ,cu siguranță i-ar plăcea și fetiței mele ! Mă pune permanent seara să-i citesc câte ceva ,cu toate că o ia somnul mai de fiecare dată când îi citesc ,dar așa adoarme mult mai repede și eu după pot sta liniștită .

 4. Ce frumoasa este! Îmi plac atât de mult cărțile pentru copii Încât le-aș cumpăra pe toate. 🙂
  Cred totuși că peaceasta o voi lua pentru viitoare nepoțica 🙂

 5. Nu sunt în măsură să recomand cărticele pentru copii, însă bag de seamă că se găsesc o mulțime de astfel de enciclopedii peste tot, deci cu siguranță ai de unde alege.

 6. Eu sunt educatoare și cărțile mereu au însemnat ceva deosebit pentru mine dar acum, cu Alisa, imi doresc o bibliotecă personală cat de mare pentru ea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.