Larousse. Enciclopedia celor mici – Universul

Îmi plac mult cărțile din colecția Enciclopedia celor mici de la Rao. Eu mi-am mai luat și enciclopedia cu De ce și mi-a plăcut mult. Mi s-a părut că are suficiente informații pentru cei mici și, în plus, desenele folosite pentru fiecare explicație au fost mai mult decât eficiente în a înțelege. Pe acest principiu am ales și Universul și asătzi vreau să vă povestesc cum am făcut această alegere și cât de utilă mi se pare această carte.

De ce am ales Universul?

Fetița mea are 4 ani și jumătate și la grădiniță au învățat despre planete și univers. M-am gândit că ar fi frumos ca eu să-i mai dau o serie de informații și să vin în ajutorul ei cu această carte plină de informații utile pentru ea. A învățat că planetele sunt rotunde, că unele sunt calde, iar altele reci și câteva informații despre soare și lună.

Universul – Editura Rao

Universul este o carte cartonată și cu pagini lucioase și frumos colorate. Este o carte recomandată pentru copiii de 3-5 ani, dar eu cred că poate fi folosită și după această vârstă pentru că vor înțelege și mai bine anumite informații după vârsta de 4-5 ani. Eu am luat această carte de pe Libris în perioada reducerilor în decembrie. Am observat că și acum găsim nenumărate oferte pe site și reduceri destul de mari.

Universul este tot ceea ce ne înconjoară. Poate fi o baltă lăsată de ploaie, o mică grădină, o stradă ….

În felul ăsta învățăm ceea ce înseamnă orizontul, cum apare curcubeul și cum se învârte pământul. Sunt lucruri ușor de înțeles și explicate foarte bine în această carte. Aș putea chiar să spun că este o carte interactivă pentru că cei mici sunt îndemnați să se folosească de abțipildurile din carte pentru a arăta dacă au înțeles modul în care arată ziua sau noaptea, fazele lunii sau traseul ales de rachete pentru a ajunge la lună.

Este o carte foarte utilă pe care o recomand cu drag dacă aveți copii micuți. Găsiți foarte multe lucruri ușor de înțeles și în felul ăsta veniți în ajutorul copiilor cu informații utile.

You may also like

16 comentarii

  1. de la o varsta incolo cei mici incep sa puna tot felul de intrebari la care noi nu stim sa le raspundem pe intelesul lor. SI la noi a inceput deja distractia asta, deci cat de curand trebuie sa incepem sa cumparam carti de genul acestei enciclopedii.

  2. Inca de mici copiii trebuie familiarizati cu lectura. Astfel cartile vor deveni mai usor prietenii lor. Chiar daca sunt o mare fana a fictiunilor, imi plac si cartile din care poti invata lucruri utile si de cultura generala.

  3. cat de mult imi plac enciclopediile larousse! mi se par cele mai complexe si cele mai eficiente carti dupa care poti invata. am avut si eu una de cand eram mica, acum a ajuns pe la nepotii mei.

  4. Eu inca nu am copii, insa abia astept sa descopar carti ingenioase alaturi de ei. Imi doresc sa fiu o mama implicata si ma bucur mult cand vad cat material didactic se gaseste in zilele noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.