Tu știi să alegi mărimea corectă când îți cumperi încălțăminte online? Trucurile pe care nimeni nu ți le-a spus

Mărimea media a pantofilor s-a schimbat foarte mult de-a lungul timpului. Dacă, la începutul secolului, majoritatea femeilor purtau numărul 35, în 1950 a crescut la 36, 20 de ani mai târziu la 37, iar, în prezent, dimensiunea medie este 39. Și în cazul bărbaților schimbările sunt mari. Cu ani în urmă, măsurile cel mai des întâlnite erau 39-40, dar, astăzi, medie este de 43. Potrivit experților, acest lucru nu este îngrijorător, fiindcă înseamnă că picioarele pot rezista la o greutate mai mare.

Se pare că, deși majoritatea persoanelor cred că știu cu exactitate ce mărime poartă, foarte des ele aleg măsura greșită a pantofilor. Se întâmplă mai ales în rândul femeilor. Dar cum ar putea cineva să aleagă și să poarte dimensiunea greșită? Uneori, spun experții, nu îți poți da seama că este greșită doar probând încălțările. Se poate să resimți o tensiune neplăcută abia după ce îi porți o perioadă mai lungă de timp. 

De aceea, pentru a evita acest lucru, ei recomandă să afli cât măsoară piciorul. Iar dacă faci shopping online, s-ar putea să vrei să pui în aplicare și următoarele trucuri pentru a-ți achiziționa încălțămintea potrivită.

De ce anume trebuie să ții cont

Află ce lungime are talpa. Este foarte important să o măsori, fiindcă, știind cât de lung este piciorul, te vei putea folosi de graficul de mărimi al producătorului, ceea ce va ușura misiunea de a comanda pantofi care să îți vină perfect.

Ține cont de forma pantofului și a piciorului tău. Este primordial să acorzi atenție modelului de încălțăminte pe care îl alegi. De exemplu, pantofii care au botul ascuțit ar trebui aleși cu o mărime mai mare, deoarece designul în sine are dimensiuni mai mici. 

Dacă partea de deasupra labei este ridicată, indicat este să alegi pantofi cu fermoar în lateral, în față sau pe o parte. Dacă piciorul tău este lat, evită încălțările care au cusături în părți. Pe www.trendmall.ro găsești o gama largă la prețuri accesibile și potrivite pentru toate gusturile

Unele persoane poartă măsuri „între numere”. Dacă este și cazul tău, orientează-te către mărci care produc încălțări cu dimensiuni de acest gen.

Atenție și la anotimp, avertizează specialiștii. În timpul verii, tălpile sunt adesea umflate și uneori mai mari. Prin urmare, este recomandat să le măsori întotdeauna înainte de face cumpărături. Și iarna, dacă ești în căutarea unei perechi de ghete cu blană, trebuie să ții cont de un aspect. Este important să alegi o mărime mai mare, deoarece piciorul care nu se poate mișca în interior se răcește mai rapid.

Cum îți măsori corect piciorul

Mărimea se schimbă în timp. Acest lucru se datorează unei varietăți de factori, inclusiv vârsta, retenția de lichide, sarcina, creșterea în greutate. Tocmai de aceea, este indicat să îți măsori constant laba piciorului și o poți face cu ușurință acasă.

Este important, de asemenea, să reții că nu există un standard universal pentru mărimea încălțărilor. Ele pot fi diferite de la producător la producător, așa că este mai indicat să îți cunoști lungimea tălpii în centimetri și să verifici tabelul cu dimensiuni înainte de a pune produsul în coș. 

Pune-ți piciorul pe o bucată de hârtie și, cu ajutorul unui creion, desenează un punct în locul unde se încheie călcâiului și altul unde se termină cel mai lung deget. Măsoară cu ajutorul unei rigle distanța dintre cele două puncte. Fă același lucru și cu celălalt picior. Acum poți consulta ghidul de mărimi și afla care este cea care ți se potrivește. 

Mărimea greșită a pantofilor poate provoca o serie de probleme grave, printre care și deformarea oaselor piciorului, așa că este foarte important să optezi pentru dimensiunea corectă.

Sursa foto: Shutterstock.com

You may also like

19 comentarii

  1. Mulțumim pentru articol draga mea ,eu am pățit la ultima sarcină îmi luam încălțăminte cu un nr.mai mare ptr.că mi se umflase picioarele și nu-mi mai venea încălțămintea care o aveam ,dar după ce am născut mi-am revenit la normal .

  2. Acum voi ști să-mi aleg încălțările dacă voi face cumpărături on-line… Faza cu rigla mi se pare super… O sa ii iau măsură celui mic

  3. Mulțumim pentru sfaturi ,eu nu prea îmi cumpăr încălțăminte on-line deoarece niciodată nu le-am nimerit.

  4. Deși sunt cu probleme și picior lat și lung cumpăr destul de des din online. Chiar dacă verific măsurătorile de pe site nu tot timpul se potrivesc. De cele mai multe ori îmi iau marja de eroare și comand un nr mai mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.