Importanța instalațiilor termice și sanitare pentru locuință

Indiferent de mediul în care locuim, casă la curte sau apartament la bloc, instalațiile termice și cele sanitare ne sunt indispensabile. Este important să avem nivelul maxim de confort în căminul nostru. Este esențial ca în locuință să avem suficient de multă căldură în perioadele reci din an. Căldura din casă depinde de sursa de încălzire pe care o folosim.  Suprafața ce urmează a fi încălzită influențează gradele din termometrul pe care noi îl avem în casă. Centralele termice sunt la mare căutare pentru a ne încălzi locuința, atât la sate, cât și la oraș. Este important să avem o centrală termică bună în locuința noastră.

Cum alegem centrala termică

Alegerea unei centrale termice este condiționată de mediul în care trăim. Pentru persoanele de la oraș care locuiesc la bloc este indicat să alegem o centrală termică cu tiraj forțat și cameră etanșă de ardere. Pentru apartamentele mai mari nu este bine să folosim centrală cu tiraj natural și cameră deschisă de ardere. Centralele pot fi alese în funcție de tipul de combustibil folosit, de puterea de încălzire, modul de funcționare și eficiența energetică.

Căldura pe care ne-o oferă centrala termică este dată de agentul termic pe baza căruia funcționează. Avem posibilitatea de a alege o centrală termică pe gaz. Aceasta nu este foarte pretențioasă și nu este nevoie să depunem eforturi pentru întreținerea ei. Pentru acele persoane care nu colaborează cu companiile care furnizeaza gazele naturale sunt potrivite centrale termice care funcționează pe combustibili de tipul cărbunilor, lemnului sau peleților. O soluție rapidă și eficientă este oferită de centrala termică electrică.

Alegerea caloriferelor 

Alegerea unei centrale termice implică și alegerea unei instalații sanitare. Caloriferele trebuie alese cu grijă. Cele mai căutate sunt cele din oțel pentru că sunt calitative și au un preț bun. Le găsim sub modele și dimensiuni variate, în funcție de nevoile noasre.  Percepute ca fiind mai rezistente față de caloriferele din oțel, cele din aluminiu sunt și ele la mare căutare. Caloriferele realizate din fontă,  nu oferă întotdeauna nivelul de căldură pe care noi îl dorim. Pentru alegerea instalațiilor sanitare de care noi avem nevoie este bine să apelăm la sfaturile specialiștilor care ne vor îndruma să facem cele mai bune alegeri. Este bine să alegem cele mai calitative echipamente sanitare pentru central termică. Shop Einstal ne pune la dispoziție o gamă completă de produse pentru a ne echipa corespunzător locuința.

Avantaje ale centralei termice

În funcție de modelul de centrală pe care-l vom alege, ne vom bucura de numeroase avantaje.  Persoanele care locuiesc  la bloc preferă centralele care produc și apă caldă menajeră. Sunt dispinibile și centrale care doar încălzesc locuința. Centralele termice în condensare sunt avantajoase datorită faptului că sunt destul de eficiente. Reușesc să satisfacă orice așteptare și se remarcă printr-un consum de combustibil redus. Sunt căutate și pentru că au o rezistență mare în timp și prin consumul redus. Sunt la mare căutare datorită faptului că au o garanție pentru o durată de viață de până la 10 ani. Consumul  energetic este mic, motiv pentru care sunt avantajoase.

O centrală termică electrică aduce ca un prim avantaj din pricina faptului că reușește să încălzească locuința foarte rapid. Acest tip de centrală nu ocupă un spațiu foarte mare. Acestea încălzesc suficient de bine orice locuință. O centrala termică este un echipament ce oferă căldură și apă caldă unei locuințe destul de mari într-un timp foarte scurt. Când dorim să alegem o centrală pentru casa noastră vom ține cont de nevoile noasre și de tipul de casă pe care îl avem.

Revizia centralei termice

Pentru a ne găsi mereu în siguranță se recomandă o verificare tehnică periodică a centralei pe care o avem. Cel mai corect este să apelăm la specialiștii care vor ști mereu dacă centrala noastră funcționează corespunzător. O centrală trebuie aleasă cât mai bine pentru casa noastră, pentru a nu întâmpina neplăceri pe durata utilizării sale.

You may also like

21 de comentarii

  1. Mulțumim pentru recomandări draga mea ,așa este pentru a alege o centrală bună trebuie să apelăm la sfaturile specialiștilor !

    1. Si noi trebuie sa achiziționam una anul acesta,doar ca noi vom alege o centrală pe pelerini,nu una electrică. Multumesc pentru sfaturi!

  2. Dupa cosmarul repartitoarelor viata cu centrala termica mi se pare perfecta. E cu adevarat important sa ai instalatii termice si sanitare bine puse la punct. Confortul conteaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.