Află ce e bine să știi despre operația de cataractă, ai grijă de ochii tăi!

Una dintre cele mai frecvente cauze de scădere progresivă a vederii este cataracta. Acest fenomen natural asociat procesului degenerativ al îmbătrânirii este caracterizat prin opacifierea cristalinului. Netratată, cataracta poate duce la orbire.

Folosirea picăturilor pentru ochi este doar o măsură prin care pot fi încetinite simptomele asociate cataractei. Singurul tratament curativ și eficient este operația de cataractă, intervenție ce presupune înlocuirea cristalinul opacifiat cu unul artificial care este bun pentru toată viața.

Cum se desfășoară operația de cataractă?

În cazul în care scăderea acuității vizuale îți afectează calitatea vieții, prezintă-te de urgență la un medic oftalmolog. Cu cât amâni mai mult această vizită, cu atât mai complicată și mai riscantă va deveni operația de cataractă. Totodată și perioada de recuperare va fi una mai îndelungată. Cei de la Medoptic te pot ajuta în acest sens, găsești mai multe detalii despre cataractă pe site-ul lor: www.medoptic.ro.

Operația de cataractă se va desfășura sub anestezie locală cu picături, chiar dacă ești conștient nu vei simți deloc durere. Anestezia mai poate fi ajustată prin injecție sau cu un gel special, dacă este cazul. Nu uita că operația de cataractă nu se poate face la ambii ochi în aceeași zi.

Întreaga intervenție se desfășoară sub microscop. Primul pas este incizia la marginea corneei, care se vindeca in câteva zile. Urmează introducerea unei substanțe vascoelastice cu rol de protecție și de menținere a formei ocular anatomice. Medicul chirurg va decupa partea anterioară a sacului cristalinian cu ajutorul unei pense pentru a putea ajunge la cristalinul opacifiat. Acesta va fi extras, aspirat prin intermediul unui aparat cu ultrasunete, ca apoi cel artificial să îi ia locul.

O astfel de intervenție durează în medie între 10 și 15 minute, fără pic de durere. După finalizarea operației, e posibil și normal sa te confrunți cu următoarele simptome: usturime, ochi roșu, senzație de ochi uscat sau de corp străin .

Cât durează procesul de vindecare?

Dacă stadiul bolii nu este unul avansat atunci când te-ai prezentat la medicul oftalmolog, vei observa o îmbunătățire a vederii chiar în primele zile după operație. Cu timpul, claritatea va deveni din ce în ce mai bună. În funcție de stadiul în care se află cataracta în momentul operației, procesul de vindecare poate fi mai rapid sau mai lent.

Dacă există și o altă afecțiune oculară, cum ar fi patologia retiniană, timpul alocat vindecării depinde de severitatea celor două afecțiuni.

Poți beneficia de operatie de cataracta in Suceava sau în oricare alt județ al țării, însă ai grijă mereu în mâinile cui pui o astfel de intervenție. Medoptic este recomandarea mea pentru tine atunci când cataracta este afecțiunea care îți încețoșează vederea.

Notă: aceste informații sunt general valabile. Pentru diagnostic și tratament corect trebuie sa mergi la medicul specialist!

You may also like

19 comentarii

  1. Ajungem la o vârstă când vederea scade! Trebuie sa avem grija de ochii noștri si sa urmam tratamentul recomandat!

      1. Informatii utile…
        Cu ochii nu am probleme deocamdată dar nu se știe cu înaintarea în vârstă… E mai bine sa fi informat

  2. Informații foarte importante ,cel mai frică parcă mi-ar fi la ochi ,la altceva dacă e nevoie nu mi-ar fi așa teamă ,dar la ochi mi se pare mai greu pentru mine ; dar cel mai bine este când te tratezi din timp pentru a nu ajunge la așa ceva ! Bine că nu am asemenea probleme !

  3. Sper sa nu fie nevoie vreodată de asemenea intervenție,chiar dacă sunt conștientă că odată cu înainte în vârstă nu se va stii ce ne oferă bătrânețea

  4. Sper sa nu am nevoie de o asa interventie,imi este foarte frica! Multumim frumos pentru articol foarte util!

  5. Sper sa nu am nevoie de aceasta operație niciodată. Cu toate ca știu ca la bătrânețe operația e inevitabila. Mulțumesc de articol, ma face sa îmi amintesc cât de importanta e îngrijirea ochilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *