Cărți de activități pentru copiii de 5-6 ani

La grădiniță Cristina lucrează foarte mult și doamna este foarte activă în acest sens. Asta mă determină și pe mine să punctez exact ceea ce face la grădiniță și să reiau acasă acele activități pe care nu le stăpânește foarte bine. Activitățile pe care le face și acasă nu face altceva decât să o țină activă și prin joacă să rezolve anumite exerciții. Asta nu înseamnă să stresez copilul sau să o pun să facă doar aceste lucruri acasă.

Aceasta este ultima comandă de pe Libris și a fost compusă din aceste 3 cărți. Despre Aventuri în țara lui Olaf v-am povestit aici. Aceasta ar fi o carte de colorat. Celelalte 2 cărți sunt de activități și despre ele vreau să vă povestesc astăzi.

Isteț de mic – Toate cunoștințele necesare 5 – 6 ani

Începând cu vârsta de 3 ani am tot cumpărat acest caiet cu activfități foarte complexe și bine gândite. Îmi place că sunt acoperite cam toate activitățile pe care un copil ar trebui să le stăpânească pentru grupa de vârstă stabilită. Acest caiet atinge subiecte precum: matematică, citire/limbaj, cunoaștere și exerciții de scriere. Chiar găsesc că este un caiet complex care nu ar trebui să vă lipsească pentru că sunt multe noțiuni noi pentru copii pe care ei trebuie să le stăpânească.

În primul rând, cartea începe cu cele 5 continente și tot aici sunt menționate principalele obiective care pot fi văzute în aceste zone. După care este alfabetul scris de tipar și de mână și asocierea literei cu câte un obiect pentru a fi mai ușor de asociat.

Activitățile sunt ușor de realizat cu ajutorul celor 120 de autocolante, sunt făcute cifre și litere pe linii punctate, dar și sunt lăsați să facă liber acestea. Ceea ce mi se pare greu sau cel puțin Cristina nu a învățat și încă nu am învățat-o încă este scrierea de mână. Abia distinge literele de tipar și chiar mă bucur de acest aspect. Tocmai din acest motiv am ocolit exercițiile de acest gen.

Carte de colorat și activități cu numere

Această carte de colorat de la Educolor împletește 2 activități relaxante și destul de ușoare. De fapt este recomandată copiilor de 3 – 5 ani, dar pentru cei 5 ani jumătate a Cristinei este perfectă. Eu am vrut s-o fac să scrie cât mai corect cifrele chiar dacă acestea sunt inițial pe linie punctată și ulterior liber.

Cristina se descurcă să le scrie și în mare parte face toate cifrele deși 6 și 9 îii dau uneori puțin de furcă. Problema vine în momentul în care trebuie să încadreze cifra într-o pătrățică a caietului de matematică. Sunt rare situațiile în care 2 numere seamănă între ele și tocmai la acest aspect încerc să lucrez acum chiar dacă pentru genul ăsta de exercițiu folosesc un simplu caiet de matematică ca să i se dea mâna.

Sunt mulțumită de comanda mea pe Libris și chiar mă gândesc serios la următoarea comandă și la ce cărți voi adăuga în coș.

You may also like

18 comentarii

  1. Aceste carti cu activitati sunt minunate pentru cei mici! Ne încadram si cu vârsta! Mulțumim pentru acest articol!

  2. Foarte frumoase și educative aceste cărți pentru vârsta lor ,învață foarte multe lucruri să facă ! Mulțumim pentru recomandări !

  3. Și noi am mai făcut acasă exerciții…dar sa ști ca nu am insistatdaca nu a avut chef… Eu zic ca le stăpânește destul de bine… Ce facem însă jocuri de cuvinte…zilnic…adica el își alege o litera și apoi formăm tot felul de cuvinte care încep cu acea literă….

  4. Am cumparat si eu astfel de carti cu activitati cand era Dragos mic dar nu prea l-au atras. Cel mai mult ii placeau activitatile sub forma de carti de joc.

  5. Foarte bune recomandări! Tot la Libris apelam și noi când vine vorba de cărți de activități pentru copii.

  6. Frumoase și interesante cărticelele iar când utilul se îmbină cu plăcutul nu poate fi decât un rezultat pozitiv. Micuții au nevoie de astfel de cărți pentru a de dezvolta frumos. Am procedat la fel cu piticul nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.