4 reguli de aur pentru a deveni un PĂRINTE modern

Înainte de a avea un copil, orice persoană se întreabă cum se va comporta și ce va trebui să facă pentru a deveni un părinte modern. Fără doar și poate, părinții din ziua de azi sunt mult mai favorizați, comparativ cu cei din secolele trecute. În primul rând, tații și mamele de astăzi dispun de tehnologie, care le ușurează sarcinile. În al doilea rând, există o mulțime de studii și cursuri care îi învață zilnic cele mai noi metode de parenting. Fie că te pregătești să devii părinte, fie că ești deja unul, trebuie să știi care sunt cele mai bune modalități prin care poți lega o relație strânsă cu copiii tăi.

Iată cele 4 reguli care te vor ajuta să fii un părinte model:

1. Organizează vacanțe distractive

Pentru a fi un părinte modern trebuie, înainte de orice, să fii o sursă nesecată de distracție pentru cei mici. În cazul în care ești o fire glumeață, cu simțul umorului, lucrurile vor veni natural și nu va fi necesar să depui de prea mult efort pentru a reuși să fii pe gustul copiilor tăi. În schimb, dacă ești o persoană mai serioasă, va trebui să găsești o altă variantă. De exemplu, poți organiza vacanțe distractive, în care toată  familia să ia parte la activități interactive. Desigur, pentru că prichindeii sunt greu de mulțumit, va trebui să acorzi o atenție deosebită atât destinației, cât și cazării. Poți, de exemplu, să plănuiești o vacanță la pescuit, unde să îi înveți pe juniori tainele acestui sport. În ceea ce privește cazarea, poți opta pentru un resort cu restaurant in Delta, unde întreaga familie se va putea bucura de o experiență inedită. De la confort, până la gustul autentic al mâncării, cu siguranță aici vei avea parte de toate condițiile pentru a-ți putea închega relația cu întreaga familie.

2.Cumpără-le lucruri de calitate

Pe lângă faptul că un părinte modern este cel mai bun prieten al copiilor lui, acesta trebuie să fie tot timpul la curent cu ultimele noutăți. În acest sens, asigură-te că le cumperi, încă din primele luni de viață, doar lucruri de calitate, ecologice, cum ar fi un biberon de sticla marca GREENQUEEN, rezistent la schimbări bruște de temperatură. În plus, înainte de a le achiziționa diverse gadget-uri, ai grijă să citești instrucțiunile de folosire pentru a le da impresia juniorilor că ții pasul cu tehnologia

3. Fii în trend

Atunci când îți dorești să devii un părinte modern, este necesar să ții cont și de felul în care arăți. Nici o persoană îmbrăcată în haine vechi nu poate da impresia de actualitate. Dacă nu îți place să colinzi magazinele, iar shopping-ul este un chin pentru tine, trebuie să știi că poți comanda de pe diverse magazine online, fără a te deplasa fizic. În acest sens, găsești cele mai frumoase piese vestimentare de la Napapijiri Romania pe Collective Online, care sigur te vor ajuta să intri în grațiile celor mici. De altfel, simplul fapt că vei apela la această metodă de cumpărături te va face un părinte modern în ochii lor.

4. Susține-ți copiii în deciziile lor

Mulți părinți au tendința de a-și ignora copiii atunci când aceștia din urmă au ceva de povestit. Chiar dacă ți se pare că ceea ce îți spun este plictisitor, acordă-le minimul de atenție. Acest lucru este important, pentru că astfel, juniorii vor avea siguranța că îți pot împărtăși chiar și cele mai ciudate ipostaze din viețile lor. De asemenea, pentru a fi un părinte model, trebuie să renunți la interdicții. Curiozitatea, mai ales în primii ani de viață, este inevitabilă, iar cu cât le vei interzice mai multe lucruri, cu atât vei naște în ei dorința de a le încerca. Poți, în schimb, să îi sfătuiești să nu facă acele lucruri, iar în cazul în care le fac, să le explici care sunt consecințele faptelor lor.

Așadar, pentru a fi un părinte la modă nu trebuie să muți munții din loc, ci doar să îi oferi copilului tău lucrurile pe care se bazează orice prietenie: susținere, respect și distracție.

You may also like

17 comentarii

 1. asta cu trendurile mai treaca-mearga. Dar restul lucrurilor mi se par esentiale. Orice parinte ar trebuie sa ofere lucruri de calitate celor mici, sa fie atent la nevoile lor, sa ii incurajeze si sa ii sustina.

 2. punctul numarul 4 mi se pare de departe cel mai important. copiii trebuie sustinuti pentru a reusi sa ia cele mai bune decizii. daca ii ingradim de fiecare data, nu facem decat sa ii incurajam sa ia totusi aceleasi decizii, doar ca pe la spatele nostru.
  pupici!

 3. NU cred in reguli ci in energie, ratiune si sentimente. Cred ca daca te ghidezi dupa o reteta dai mult mai usor gres,

 4. Eu am alte 4 reguli:
  1. Practică atașamentul securizant
  2. Educația se face cu blândețe
  3. Copiii se cresc în respect și armonie
  4. Banii nu cumpără fericirea!

 5. Foarte interesante si utile toate aceste reguli ;;) e bine sa stii cum poti sa fii un parinte modern mai ales ca si eu astept un bebelin ;;) Pupicei dulci! :*

 6. Cred că dintre toate aceste puncte, unu şi patru sunt cele mai importante. Cum a spus şi Patricia, Banii nu cumpără fericirea, aşa că dacă mă îmbrac la modă ori îi/îmi cumpăr cine ştie ce lucruri la modă, nu cred că mă face un părinte modern. Mai de grabă, trebuie lucrat la gândire şi comportament…

 7. E un subiect tare delicat si totul evolueaza in jurul nostru. Mie mi se pare mai fain faptul ca noi putem sta acasa 1 an sau doi cu cei mici..fata de 2 luni cum era inainte! 🙂

 8. Cred ca poti fi un parinte bun si daca nu faci cumparaturi online, punctul asta e cam tras de par, dar banuiesc ca te referi la a fi in trend astfel incat copilului sa nu-i fie rusine cu tine pe strada ( am exagerat un pic, dar cred ca ai inteles ideea).

 9. Nu pot spune dacă sfaturile date sunt bune sau mai puțin bune, căci na, trebuie să experimentezi, să fii părinte înainte :). But nice job!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.