Regatul de Gheață – 32 de planșe de colorat

Cred că toate fetițele sunt impresionate de filmul Frozen. Toate își închipuie că sunt Elsa, vor haine cu acest personaj ca să nu mai vorbesc de jucării. Asta s-a întâmplat și în cazul fetiței mele care mi-a cerut o carte de colorat cu Elsa. Nu am mai găsit o carte așa drăguță așa că am luat de pe Libris Aventuri din Țara lui Olaf.

Aventuri din țara lui Olaf

Aventuri din țara lui Olaf este o altfel de carte de colorat. Mai exact, aceasta are 32 de planșe de colorat în care sunt prezentate scene din filmul Frozen. În fiecare planșă sunt scene din poveste, iar în partea de sus a planșei sunt relatate fragmente din poveste. Cu alte cuvinte, este descrisă imaginea din film și sunt îndemnați copiii să deseneze așa cum doresc fiecare planșă.

Planșa este suficient de îngroasă încât să poată fi colorată atât cu carioci, cât și cu acuarele. În plus, fiecare planșă are posibilitatea să fie ruptă pentru că are un fel de delimitare să să poată fi colorată individual fără a mai fi nevoie de cartea în sine. Aș putea crede că este o carte bună pentru copii mai mari de 3 ani, dar pe carte este menționată vârsta de 5 ani+.

Cum îi ajută coloratul pe copii

Coloratul ajută la o coordonare bună între mână și ochi. Tot aici aș putea include și o alegere cât mai bună a culorilor, încadrarea în anumite limite și atenție la detalii. Chiar și ascuțirea creioanelor joacă un rol important și necesită o corelare destul de atentă. Să nu uităm că această activitate stilumează creativitatea ceea ce este extrem de important pentru cei mici. Ca să nu mai spun că este o activitate atât de plăcută și de relaxantă. Nu degeaba au apărut atâtea cărți de colorat chiar și pentru adulți.

Cristinuța mea a prins prostul obicei ca atunci când începe să coloreze să aibă și companie. Așa că atunci când ea începe să coloreze trebuie să am și eu o carte în față și să colorez cu ea. Asta ca nu cumva să fiu prea încordată și să ne putem relaxa în familie.

Vă place să colorați? Voi colorați împreună cu copiii?

You may also like

26 de comentarii

    1. Avem si noi o mulțime de cărți de colorat,ne au ajutat mult in dezvoltarea personalitatii,deosebirea culorilor,formelor..coloratul este terapie!

  1. Frumoasa cartea! Mi-ar placea sa o cumpar pentru copii mei! Cu siguranță ii va tine ocupați si vor uita de tablete!

  2. N-ar avea cum sa nu le placă… Este un super film… Și eu su t mare fană frozen… Am trăit i tens frozen 2 la cinema

  3. Fetitele noastre au ceva In comun!nici Myri nu deseneaza fara mine,si eu trebuie sa desenez impreuna cu ea!Si ,da imi place foarte mult sa desenez!

  4. Daa,ka fel și fetița mea mai mică ,atunci când ea colorează trebuie să mai fie și altcineva vu ea să coloreze ,dar de cele mai multe ori o pune pe surioara ei să coloreze cu ea ,așa că eu scap,îmi vine ràndul ,dar mai rar ; sunt foarte frumoase aceste cărți de colorat !

    1. Noi suntem încă micuță, dar mami are stivă de cărți cu Elsa si diverse lucruri cu acest personaj . Le-am cumparat de acum . Nu stiam daca o sa mai găsesc până crește pitică.

  5. Eu colorez cu fetita mea, mi se pare relaxant dupa o zi agitata. Cumpar des carti de colorat desi nu le utilizam in totalitate.

  6. Îmi place sa colorez și o fac cât de des pot cu băieții mei! Foarte bună recomandare! La sfârșitul lunii mergem la o zi de naștere la o fetita și sigur o va bucura un astfel de cadou!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.