Micul imbatabil – preșcolari 5-6 ani

Mereu combin comenzile de pe Libris cu câte o carte de activități. Pe de-o parte îmi place să am cărți diverse de care să nu se plictisească și care să-i stârnească mereu interesul.

Micul imbatabil 5-6 ani

Colecția de cărți Micul imabatabil are mai multe serii de cărți. Până acum eu le-am luat pe cele în formă de înghețată și le puteți vedea aici. Este prima carte de activități care depășește 5 ani. Până acum nu am depășit această vârstă și activitățile propuse mi s-au părut extrem de potrivite.

Această carte cu este cu planșe. Una este cu întrebări și următoarea este cu răspunsuri. Nu cred că sunt copii care fac singuri aceste planșe decât dacă intuiesc întrebările. Mie îmi place să fac aceste activități împreună cu copilul pentru a fi sigură că înțelege, că răspunde corect și că învață ceva din aceste întrebări.

Cristina are 5 ani și 4 luni și recunosc că este ușor depășită de unele întrebări. Mai exact, sunt aspecte nepunctate de mine până în prezent sau lucruri cu care nu s-a lovit și nu am cum să-i cer să răspundă la aceste întrebări atâta timp cât nu am atins un subiect anume. Înainte de toate trebuie să-i explic exact despre ce este vorba și abia apoi să-i adresez întrebarea. Ăsta nu poate fi decât un lucru bun pentru că în felul ăsta copilul învață și lucruri noi în afara testării cunoștințelor existente.

Mie personal, mi se pare o carte potrivită copiilor care se apropie mai mult de 6 ani pentru că sunt de părere că este exact pe baza informațiilor deja existente. Oricum ar fi, genul acesta de cărți sunt educative și am să văd ce alte colecții mai sunt pentru a mi le lua și eu. Sunt utile și copiii chiar au multe de învățat.

Dacă aveți recomandări de cărți pentru copii de 5-6 ani le aștept cu drag!!!!

You may also like

15 comentarii

  1. Este foarte bună această carte ,dar fetița mea are 4 ani jumătate ,învață chiar foarte multe lucruri din ea ,nu am avut niciodată o asemenea carte ,dar poate „Moș Crăciun ” îi va aduce anul acesta .Mulțumim pentru recomandare !

  2. Foarte interesant !!! Trebuie să mă documentez si eu . Mâine poimâine o sa imi trebuiască si mie. Multumim pt articol, foarte util .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.