Rutina mea de îngrijire a tenului pentru sezonul rece

Tenul meu nu este unul tocmai pretențios. Am un ten mixt cu câteva riduri de expresie și 2-3 pete pigmentare care îmi dau mari bătăi de cap. Pentru a avea un ten impecabil pentru o perioadă cât mai lungă de timp este nevoie de produse de calitate și eu aș recomanda să apelați la dermato cosmetice pentru că acestea chiar fac diferența.

Produse de curățare a tenului

Curățarea tenului este unul dintre pașii foarte importanți. Ei pot ajuta la îndepărtarea impurităților de pe ten și ne pot salva de apariția unor mici mostruleți neplăcuți. Trebuie să folosim produse de curățare indiferent dacă am fost machiate sau nu pe perioada unei zile. Eu folosesc 2 produse de acest gen și am să vă povestesc puțin despre fiecare în parte. Sunt complet diferite și se completează perfect. Tocmai din acest motiv nu pot renunța la nici unul din ele.

Apa micelară Bioderma Sensibio

Apa micelară Sensibio este una dintre cele mai bune produse de curățare pe care eu le-am folosit vreodată. Nu exagerez cu nimic când îi ofer această titulatură pentru că este cu adevărat eficientă. Are o textură foarte lejeră, nu lasă nici măcar o peliculă grasă pe ten și curăță eficient machiajul sau impuritățile de pe ten fără să creeze vreun disconfort. Sensibio este la bază un produs creat special tenului sensibil doar că poate fi folosit chiar dacă nu aveți vreo problemă cu tenul.

Gel spumant Bioderma Sebium

Gelul spumant îl folosesc dimineața după ce mă trezesc și merg la baie pentru îngrijirea de dimineață. Este primul produs pe care-l aplic pe ten și are rolul de a îndepărta impuritățile de pe ten. Este un produs destinat tenului mixt sau gras, iar marele avantaj al acestui produs este că nu usucă absolut deloc tenul. O singură pompiță este eficientă pentru ten și apoi se curăță cu apă din abundență.

Seara trebuie folosit acest gel spumant pentru că oricât de eficientă ar fi apa micelară este posibil să mai fi rămas câteva impurități pe ten. Apa ajută mult în procesul de curățare, iar gelul completează acest proces foarte bine.

Creme hidratante folosite

Bioderma Hydrabio este crema de zi care îmi oferă acel nivel de hidratare de care tenul meu are nevoie. În plus, are și SPF 30 care este eficicent atât pe perioada caldă cât și pentru perioada rece. Vara este aproape obligatoriu un SPF 50, dar se știe că sunt zile în care omitem intenționat sau nu acest mic detaliu, iar acest SPF al cremei poate fi de un real ajutor. Pe perioada rece un SPF 30 poate fi suficient pentru că soarele nu este chiar atât de puternic. Cu alte cuvinte nu mai avem nevoie de o cremă suplimentară care să ne ofere genul ăsta de protecție. Chiar este un aspect teribil de important care ne poate îmbătrâni tenul în timp și chiar trebuie să ținem cont de aceste mici detalii.

Crema de zi Hydrabio are marele plus că vine într-un tub cu pompiță. Crema nu intră în contact cu aerul și poate fi dozată suficient de bine ca să nu risipim nici măcar puțin. Ea poate fi găsită la un gramaj clasic de 40 ml.

Crema de noapte Sébium Night peel este o cremă pe care o folosesc de aproape 2 săptămâni. Serul exfoliant cu efect de netezire Bioderma Sébium Night Peel reduce imperfecțiunile tenului gras sau mixt, diminuează petele întunecate, controlează luciul și redă luminozitatea. Produsul este un exfoliant chimic fin ușor, care conține 15 % acid glicolic, prezent de obicei în fructe. Se distinge printr-o eficiență ridicată și o bună toleranță, fiind folosit adesea și de medicii dermatologi. După aplicare, tenul este neted, moale și strălucitor.

Este recomandat ca dimineața să se curețe bine tenul, iar gelul de curățare Sebium este potrivit pentru o eficiență maximă a produselor. Singurul aspect pe care vreau să-l punctez atunci când vine vorba despre acest produs este că trebuie folosit o lună după care se face o pauză. Textura este ușor gelatinoasă, poate mai mult apoasă și se uniformizează rapid pe ten. Aproape că nu se simte pe ten și dimineața îmi simt tenul foarte bine.

Produsele Bioderma am început să le folosesc inițial la recomandarea medicului dermatolog. Le-am introdus treptat, dar mi se pare că acestea fac diferența și voi continua să mă bucur de ele. Marea majoritatea acestora pot fi găsite pe Notino.

You may also like

22 de comentarii

  1. Imi plac produsele Bioderma! Acum folosesc doar apa micelara! Cred ca sunt printre produsele care nu mi-au lipsit niciodata!

    1. Apa micelara o folosesc și eu… Chiar este foarte bună… În rest câteva mostre de hidrabio…care îmi place foarte mult… Sa le folosești cu placere

  2. Cu un bebeluș,folosesc șampon,gel de dus si crema din gama Atoderm!!Iar din rutina mea zilnică nu lipsește apa micelara,crema hidratanta cu factor de protecție si balsamul de buze(consider ca sunt tânăra ca sa incep de pe acum cu tot felul de creme,seruri si alte minuni)

  3. Apa micelara,dischetele și Sebium night peel le-am incercat si eu,dar neavand probleme cu petele pigmentare ultimul i l-am dat cumnatei care are mai multa nevoie decât mine

  4. Eu iubesc produsele bioderma desi nu le felosesc demult. 🙂 Mai trag cu ochiul pe la tine sa invat a ma ingriji mai bine. Pana acum m-am neglijat.

  5. Si eu folosesc si nu as renunta la aceste produse . Sunt cam scumpe , dar chiar se merită să le ai . Apa micelara este preferata mea .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.