Știrile pe care le consumi și cât corespund cu realitatea

Avem tendința de a lua de bune orice informații pe care le citim în mediul online și de prea puține ori acordăm atenție sursei din care provin acestea. Da, e adevarat că în unele cazuri numele ziarelor online pe care sunt publicate știrile diverse ne ies în evidență, însă asta se întâmplă rareori și mai exact atunci când sunt dintre cele celebre.

În general însă, indiferent de categoria de vârstă din care fac parte utilizatorii, respectiv cei care navighează zilnic sau cel puțin constant pe site-urile de știri, nu există o delimitare a paginilor respective. Când nu ai un reper vizavi de locul în care știi că găsești informații relevante, verificate, adevărate, șansele de a deveni parte din categoria celor care se dezinformează mai mult decât se informeaza citind știrile sunt destul de crescute.

A devenit, din nefericire, o tendință că orice circulă în mediul online să fie luat de bun, ca informație adevărată, ceea ce e o problemă. Gândește-te că oricine vrea să transmită o idee, să o impună mai bine spus, poate apela la acest mijloc, o poate face prin intermediul știrilor. Dacă nu ai capacitatea deci de a trece prin filtrul personal ceea ce citești, de a-ți pune întrebări vizavi de ceea ce citești, poți să fii una dintre persoanele care au căzut pradă fenomenului fake news.

Ai grijă ce știri consumi și unde le citești!

În principiu sursa ta de știri este cea care te poate influența negativ sau îți poate furniza informații de calitate. E destul de simplu de fapt să îți dai seama dacă e una în care ar trebui să te încrezi sau e cazul să te reorientezi în această privință. Un reper pentru cei care știu ce înseamnă știri de calitate este Momentum. Vorbim despre o platformă deosebit de complexă, care nu jonglează cu orice fel de informații.

Îți dai seama de la prima accesare că e un loc în care îți vei dori să revii în primul rând datorită interfeței user friendly pe care o are. Găsești ușor domeniile de interes, pentru că sunt poziționate strategic, în partea de sus a paginii. Ai la dispoziție și câmp de căutare unde poți găsi mai ușor știrea de interes. De asemenea, pentru fiecare domeniu, respectiv subiect de știre, platforma îți oferă alte sugestii care ar putea să te intereseze și tratează aceleași subiecte sau cel puțin din aceeași sferă.

Poți intra pe momentum.co.ro atât pentru a citi ceva ce te interesează, pentru a-ți satisface o curiozitate vizavi de o veste care circulă, cât și pentru a împărtăși o noutate mai ușor cu cei din cercul tău de prieteni. Ai la dispoziție un buton intuitiv și ușor de folosit de share, care te ajută să dai mai departe știrile de interes, fără a deforma în acest mod mesajul conținut.

O platformă de acest gen devine rapid preferata consumatorilor de știri, atât la zi, cât și în mod moderat, și prin faptul că informațiile sunt prezentate la obiect, fără a bate inutil câmpii sau a se învârti în jurul aceleiași idei.

MA GASESTI SI PE RETELELE SOCIALEShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0

You may also like

17 comentarii

  1. Un exemplu este ca multa lume crede în stirile din ziare, mai ales cei bătrâni!
    Stiri false pentru ca lumea sa fie indusă în eroare! Este trist! Ai dreptate!

    1. Eu nu prea cred tot felul de știri. Am văzut că peste tot numai știri false care te induc in eroare . Asta este lumea în care trăim.

  2. Un subiect foarte la zi, știrile false. Tocmai de aceea este important de unde luăm informația. Cel mai indicat este sa citești mai multe surse de informații.
    Mulțumesc pentru recomandare!

  3. Cand niste ani buni de zile citesti stiri, incepi sa vezi adevarul. Nu zic ca de fiecare data il depistez, dar cand vad tabloide care spun chestii care se bat cap in cap – vezi cazul Dinca-Caracal – ma indoiesc de tot ceea ce apare la lumina tiparului, ca ar fi adevarat…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.