De ce folosim hârtie cerată în servirea preparatelor în restaurant

Adeseori când mergem în baruri, în pub sau în restaurant observăm că există hârtie cerată în vasul în care este adusă mâncarea. De exemplu există un coș cu cartofi prăjiți, iar în el este pusă o hârtie cerată simplă sau cu model. Un alt exemplu poate să fie hârtia cerată din interiorul coșului cu pâine sau al bolului cu alune din bar. Dacă te întrebi care este rolul acestei hârtii, cum poate ea să fie utilizată și care este rolul acesteia, iată câteva motive pentru care ea este importantă:

Rolul decorativ al hartiei cerate utilizate in HoReCa

Stilul pe care restaurantele il adopta din ce in ce mai des este acela urban, industrial sau eclectic. In cazul lor este bine ca intreg ansamblul sa fie directionat inspre atingerea imaginii dorite. De aceea hartia cerata cu model de tip jurnal sau vintage poate sa intregeasca sistemul de prezentare al mancarii si sa il scoata in evidenta si mai mult. Hartia cerata utilizata aici este un accesoriu important care prezinta mancarea inedit, care atrage vizual si care ajuta clientii sa faca parte din sistemul prezentarii locatiei.

Hartia cerata poate sa fie folosita cu rol decorativ si in alte tipuri de restaurant. De exemplu poate sa fie utilizata in restaurantele cu servire clasica si decor din aceeasi zona de exprimare. Ea poate sa fie aleasa simpla, fara model.

De asemenea intr-un spatiu cu aer vintage, cu decoratiuni antice, poate sa fie ales un pattern tot vintage, cu design si scris vechi, cu o culoare galbuie, care sa indice perioada istorica aleasa.

Rolul legat de utilitate al hartiei cerate

Folosirea hartiei cerate in restaurante si baruri este legata de o zona functionala pe langa cea a rolului pur decorativ. Ea tine mancarea fara sa o lase sa se scurga din cauza structurii din care este realizata. Faptul ca este cerata inseamna automat ca protejeaza mancarea si ca nu o lasa sa patrunda in afara recipientului in care este pusa.

De asemenea ea este pusa in diverse vase care au gauri sau plase ca model. Fiind astfel construite vor avea nevoie de un suport in plus al mancarii pentru ca astfel nu vor putea sa contina bine preparatele.

Un alt rol important al hartiei cerate este acela al igienei. Ea se foloseste o singura data si se arunca dupa fiecare client. De aceea este ca si cum clientul ar primi o farfurie noua de fiecare data. Vasele sunt usor de curatat ulterior aruncarii hartiei cerate pentru ca nu raman decat putine urme de folosinta. Fie ca sunt bagate in masina de spalat vase, fie ca sunt spalate de mana, ele vor fi mai usor de intretinut pentru ca nu au posibilitatea mare de a se murdari.

Rolul hartiei cerate pentru prajituri

Hartia cerata utilizata pentru servirea prajiturilor are un dublu rol. Primul este acela al protejarii impotriva exteriorului, pentru a nu se lipi de materialele vaselor in care sunt puse. Astfel ca prajiturile sunt intregi, sunt usor de luat din tava sau din farfurie. Cel de-al doilea rol este cel decorativ. Acesta este important in servirea prajiturilor pentru ca ele trebuie sa fie apetisante, sa indice placerea vizuala a asezarii lor si a servirii propriu-zise. Astfel ca a primi un platou cu prajituri si briose care sunt asezate pe hartie intr-un ansamblu estetic frumos, poate sa creasca apetitul si placerea gustului in sine.

Pentru a studia tipurile de hartie cerata, masurile in care acestea pot sa fie achizitionate, diversele modele si numarul de bucati din pachetele vandute, puteti sa accesati link-ul urmator: https://rosehome.ro/sectiune/servire-masa/hartie-cerata/.

You may also like

4 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.