Celulita s-a îndrăgostit de mine, eu o urăsc

Celulita este o boală a pielii care este destul de deranjantă de cele mai multe ori. Ea poate apărea atât la persoanele mai plinuțe, dar nici cele slăbuțe nu sunt ocolite. Apare de cele mai multe ori ca urmare a sedentarismului și din cauza unei alimentații mai puțin sănătoase. Sunt victima perfectă pentru că eu exact asta fac și nu este de mirare că nu m-a ocolit.

Celulita apare în timp

Celulita nu apare peste noapte. Ea se poate descoperi la timp și cu puțin ajutor și ceva mai multă voință se poate scăpa cu ușurință de acel aspect de coajă de portocală sau acele mici gropițe. Evident că semnele încep să se vadă finuț pe picioare, dar se pot adânci mai mult și chiar să apară și pe fese. Sunt destul de neplăcute pentru că la început nu sunt extrem de vizibile, dar cu timpul nu trebuie să-ți mai strângi pielea ca să vezi că acea mică problemă există și că nu trece de la sine. Acestea sunt concluziile la care eu am ajuns în timp. Pentru că eu, la fel ca multe alte persoane, am ignorat semnele.

Nici nu mai știu când a apărut prima dată să se vadă ușoare urme de celulită pe picioarele mele. Poate că eram trecută ușor de 25 de ani când am nceput să văd semne. Eu am o constituție atletică și eram destul de slăbuță în acea perioadă. Recunosc că am preferat să neglijez acest mic aspect pentru că problema era minoră și mă gândeam că se vor găsi soluții atunci când problema va deveni alarmantă.

În jur de 30 de ani, o dată ajunsă la mare am desoperit că acea celulită micuță și firavă pe care eu o știam s-a accentuat. Au început să se vadă gropițe ușoare în momentul în care mă așezam și …. se vedea cu ochiul liber. Asta nu m-a împiedicat o clipă să renunț să beau Cola, să mănânc un MC Donald’s când aveam chef sau orice fel de prăjeli care erau bombe cu calorii. Gena mea m-a ajutat destul de mult în toate aceste aroganțe făcute pentru că nu prea m-am îngrășat în ciuda faptului că mâncat ce vroiam, cât vroiam și la orice oră aveam poftă.

Toate aceste mici detalii au contat pentru că acum, nici nu mai contează vârsta, dar au mai trecut ceva ani și celulita mea își face de cap. Parcă mă deranjează pe mine când o văd. Nici nu știu dacă astă iarnă o aveam pentru că nu i-am dat atenție. Acum vreau să iau măsuri ca să scap de ea.

Măsuri luate pentru a scăpa de celulită

În primul rând îmi doresc să-mi hidratez foarte bine pielea. Nu știu dacă aici este principala problemă, dar vreau să pun accent pe asta. Am cam ignorat această etapă și de multe ori din comoditate săream acest pas de îngrijire a corpului. Vreau să folosesc zilnic crema hidratantă de la Apidava pentru că are în compoziție numai ingrediente naturale precum glicerină, unt de shea, ulei de semințe de floarea soarelui, ulei de semințe de struguri și vitamina E. Toate aceste ingrediente minune n-au ce sa facă rău. Sunt convinsă că dacă o folossesc zilnic, pielea mea va arăta mai fină și mai catifelată.

Evident că un ajutor de nedăjde ar fi chiar o cremă anticelulitică care are rolul de a acționa exact asupra problemei. Crema celulitică de la Apidava are o combinație interesantă de ingrediente precum propolisul, uleiul de pin și extractul de salcâm. Acestea au efect de stimulare a microcirculației locale. Uleiul esențial de Pin are calitatea de a stimula circulația sangvină și a tonusului muscular și are drept efect încălzirea pielii cu rol de ardere a grăsimilor. Voi face abuz de această cremă pentru că promite foarte multe.

Nu voi lăsa doar cremele să-și facă treaba și voi combina totul cu sport. Am urmărit câteva tutoriale și intenționez ca preț de 10 minute pe zi să fac puțină mișcare. Sunt câteva exerciții pe Youtube și voi încerca cu ele în primă fază. Nu sunt extrem de solicitante, dar eu nici nu fac cine știe ce mișcare.

Am renunțat sau am rărit-o considerabil cu băuturile carbogazoase. Am zis că le voi consuma ocazional doar când îmi este poftă. Mă axez pe hidratare și încerc să beau minim 1 litru de apă pe zi. Unii vor spune că este puțin și că specialiștii spun minim 2, eu spun că nu beam apă până acum și că ar fi bun chiar și un litru pe zi. Am început să exclud prăjelile de orice gen. Știu că este un lucru bun, dar salivez chiar și acum după o porție de cartofi prăjiți.

Mulți spun că o viață sănătoasă este exact ceea ce-mi doresc eu de la mine. Schimbarea a început de foarte puțin timp, încă nu pot să spun că am văzut vreo schimbare, dar voi continua pentru că sunt motivată. Nu-mi doresc să mă feresc de hainele mulate pentru că se vede celulita sau să refuz să mai merg pe plajă pentru că nu sunt perfectă. Dacă mă nășteam așa, nu era nici un fel de problema. Știu că schimbarea ține de mine și vreau să încerc să arăt bine atât cât se poate.

Voi aveți celulită? Sunteți la fel de stresate ca și mine? Chiar sunt curioasă cum o tratați?

You may also like

18 comentarii

 1. Eu inca nu m-am lovit de astfel de probleme, dar imi place ca am de unde sa aleg produse care mai de care mai interesante si ispititoare pentru momentul in care trebuie sa previ si aceasta piele cu aspect de portocala.

  1. Si eu am celulita, desi sunt in standard cu kilogramele. Nu imi place cum arata dar nici nu ma stresez prea tare.

 2. Și eu folosesc produse și îmi plac mult, momentan consider ca își fac treaba bine, aștept rezultatele finale, după folosire îndelungată 🙂

 3. Multumim pentru recomandări! Chiar am nevoie și eu de aceste produse!am o celulita de mi vine sa urlu!

 4. Cremele anticelulită și măsurile amintite și de tine sunt soluții pentru diminuarea celulitei.
  Testez și ei produsele de la Apidava și îmi place cum rămâne pielea.

 5. Cel mai tare titlu:)) sa stii ca celulita ma iubeste si pe mine. Imi plac cremele de la Apidava

 6. Cred sincer ca rare sunt femeile ce nu au celulita, este o problema ce nu le da pace, dar pe care cu greu o rezolvam. Interesante produse.

 7. Oh, celulita este o problema generala. Si da, apare fix cand ti-e lumea mai draga. Eu nu am avut probleme iarna, dar ce sa vezi, a aparut fix acum…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.