Am început cursul de italiană la Eurocor

M-am tot gândit în ultimii 2 ani să fac un curs care să mă ajute să mă dezvolt sau să învăț și eu ceva. Această problemă mi-am pus-o mai mult după ce am născut și am zis să fac ceva cu timpul meu liber și să mai învăț câte ceva. Teoretic timp am, practic am acum 5 minute, peste o oră alte 10 minute și tot așa. Nu pot să spun că stau liniștită o oră fără să fiu deranjată.

Un curs presupune să plec de acasă pentru câteva ore, să am timp de învățat și să pot să studiez și eu puțin acasă. Cel puțin așa mă gândeam eu inițial. Concret, nu pot pleca când vreau eu de acasă pentru că nu am cu cine s-o las pe cea mică. Când am nevoie să rezolv o problemă sau să fac orice altă activitate, o iau cu mine. La curs nu prea am cum s-o iau și uite așa timpul a trecut și tot cu ea sunt pentru că și acum problema timpului este aceeași.

Cum am ajuns la Eurocor

Practic n-am ajuns de singură, ci cu ajutorul bloggeriței Ioana Radu pe care o iubesc. Este o persoană atât de bună și atât de simpatică și îmi pare sincer rău că nu ajung pe blogul ei atât de des pe cât mi-aș dori. Sunt la curent cu tot ceea ce se întâmplă pe facebook și sper ca ea să nu se supere pe mine. Ea m-a pus în legătură cu cei de la Eurocor.

italiana-incepatori-eurocor-minEvident că îmi doream un curs, ba chiar mai multe, timp să am să-l duc până la final. Nu puteam să dau înapoi și am acceptat provocarea. M-am înscris la cursurile celor de la Eurocor. Pe site-ul am găsit multe cursuri din care mi-am putut alege. Am oscilat între cursul de make-up și cel de italiană. Cursul de make-up mi-ar fi plăcut să-l fac și îmi place în continuare doar că am zis că poate am ocazia să fac unul practic. Cursul de italiană mi-ar fi de ajutor pentru o eventuală angajare așa că el a fost alesul.

Cursul de italiană de la Eurocor

Cursurile se desfăşoară pe lecţii şi pentru cursul de italiană începători este nevoie de 40 de lecţii. Italiana este simplă și știu și eu câteva cuvinte doar că nu pot să mă descurc doar cu ciao și macchina. Am nevoie și de puțină gramatică și felul în care se pune accentul pe cuvinte,etc.

eurocor-italiana-minAm primit acasă caietul cu primele două lecții și CD-ul aferent. Mi-a făcut un ceai, am culcat copilul și am început prima lecție. Este foarte ușor de parcurs cu ajutorul CD-ului și poți urmări exact pronunția, dar și modul de scriere al cuvintelor. Mi-a plăcut mult și mi-am dat seamă că nu știu italiană mai deloc. Aveam impresia că am o bază și totuși multe cuvinte îmi sunt complet străine. Evident că prima oprire a fost la tema pentru acasă.

diploma-eurocor-minDupă ce trec și peste acest hop, urmează lecția a doua. Nu am vrut să mă uit înainte pe caiet pentru că îmi doresc să ies cu ceva din acest curs. Am un profesor care mă poate ajuta și îmi răspunde la întrebările mele pe baza datelor mele de logare pe site. La final, voi avea un examen pe baza căruia pot trece acest curs sau nu. Ideal ar fi să învăț pentru că am doar de câștigat și în plus, este foarte bine să cunosc încă o limbă străină.

Ce părere aveți despre cursurile online? V-ar tenta un astfel de curs?

You may also like

15 comentarii

 1. zau ca eu nu stiu cum de va gasiti timp pentru atatea lucruri: blog, copii, bucatareala, curatenie… As vrea si eu sa imi fac timp pentru citit si invatat ceva, dar nu ammmmm.

 2. Multa bafta si rabdare. Si eu m am tot gandit la un curs de make up, dar nu stiu on line cum as pune in practica, insa pt o limba straina cred ca e fff ok un curs online. O lb straina nu strica niciodata cu cat cunosti mai mute limbi cu atat mai valoros esti 🙂

 3. Hey Ramona! Si eu m-am inscris la niste cursuri Eurocor, am ales Photoshop si Corel Draw. Inca nu am apucat sa scriu despre experienta mea pe blog, o voi face in acest weekend. Italiana nu mi-a placut niciodata, mi se pare o limba urata, insa multe cuvinte si expresii le stiu pentru ca am fost foarte des la Roma, parintii mei locuind acolo de 10 ani. Spor sa ai!

 4. Si pe mine ma tenteaza un curs de make up dar online nu stiu cat de mult as putea exersa, insa un curs de lb straina online mi se pare o idee geniala, si in fond cu cat mai multe limbi stii cu atat mai valoros esti. Bafta si rabdare!

 5. Mult succes la curs! E foarte fain să poți învăța ușor o limbă străină nouă. Aș fi tentată și eu, dar stau cam rău cu timpul momentan.

 6. Stiu de Eurocor de multi ani! Sper sa nu ii confund!
  Sunt faine astfel de cursuri, insa daca nu exersezi des, incepi sa uiti…Asa ca iti doresc succes!
  Nu ne-ai spus cat a costat! 🙂

 7. Și eu căutam ceva care să mă ajute pentru un curs de franceză, dar ca și tine, timpul mă făcea să renunț la orice soluție pe care o găseam! Dar acum că mi-ai sugerat de cei de la Eurocor, o să mă interesez un pic despre ce au de oferit! Mulțam! :*

 8. Am auzit de Eurocor. Ba intr-o perioada am vrut sa ma inscriu si eu. Ce ma enerveaza cel mai mult la ei? Faptul ca spameaza pe toate caile posibile si imposibile. De aia i-am cam scos de la „inima”.

 9. Ma uitam si eu pe site-ul Eurocor pentru cursuri, acum vreo…7-8 ani. Intr-un final am ales un curs fizic, la vremea aceea voiam Photoshop.
  E tare important sa cunosti o limba straina, alta decat engleza, pe mine m-a ajutat extrem de mult faptul ca stiu franceza atunci cand eram in cautare de job nou. Plus ca imi place 😀
  Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.