Panna Cotta cu Matcha

Panna Cotta este un desert italian foarte gustos și foarte ușor de făcut. Eu am mâncat prima oară acest desert într-un restaurant. Nu știam nimic despre rețetă, dar mi s-a părut extrem de gustos și nu era nimic sofisticat. De această dată am ales să fac această rețetă cu matcha. De fapt am primit o propunere de la Vegis.ro să realizez o rețetă cu matcha și am acceptat provocarea așa că vreau să vă arăt ce a ieșit.

Ce este Matcha

Matcha, în japoneză înseamnă pudră de ceai, este considerat de majoritatea specialiștilor, cel mai important sortiment de ceai verde datorită numeroaselor sale proprietăți benefice organismului. Comparativ cu o cană de ceai verde obișnuit, matcha conține de 137 ori mai mulți antioxidanți, care au un rol important în lupta împotriva radicalilor liberi și care stimuleaza detoxifierea organismului.

Ingrediente necesare

  • 150 ml lapte
  • 150 ml smântână
  • un plic gelatină
  • 3-4 lingurițe zahăr pudră
  • matcha ecologică de la Vegis.ro
  • esență de vanilie

Pași de urmat în realizarea rețetei

  1. Jumătate din plicul de gelatină se pune într-un castronel cu puțin lapte rece și se lasă la hidratat în jur de 10 minute
  2. Punem laptele la încălzit, dar trebuie să avem grijă să nu ajungă în punctul de fierbere. Trebuie să fie doar puțin călduț.
  3. Laptele călduț se amestecă cu smântâna într-un bol și cu ajutorul unui tel se amestecă foarte bine. Trebuie să amestecăm foarte bine până când obținem o compoziție ușor îngroșată.
  4. Zahărul este opțional aș putea spune. Mie personal îmi place să fie puțin dulce. Nu trebuie să exagerăm pentru că putem să servim acest desert cu un gem de fructe de pădure sau căpșuni care are deja suficient zahăr. În această compoziție adaug totuși 3-4 lingurițe de zahăr pudră pentru că acesta se dizolvă mai ușor.

5. Împărțim compoziția în 2 pentru a pute face 2 culori în pahar. O parte din această compoziție se amestecă cu gelatina hidratată și se toarnă în paharul ușor înclinat pentru a crea design-ul realizat de mine. Se găsește un suport pe care se așează recipientul și va merge în frigider în poziție înclinată preț de 3-4 ore.

6. Acum este momentul să ne folosim de cealaltă jumătate de compoziție, cea cu matcha. Se pune la hidratat restul de gelatină în lapte și când aceasta este gata se amestecă cu restul compoziției. Trebuie să amestecăm foarte bine gelatina în compoziție pentru ca aceasta să nu formeze gogoloașe.

7. Adăugăm o linguriță de pudră de matcha și amestecăm energic pudra pentru a se distribui uniform. Vă recomand să nu adăugați mai mult de o linguriță pentru că va fi mult prea puternic gustul de ceai verde. Turnăm compoziția peste partea albă și apoi lăsăm la frigider pentru încă 3 ore sau până când acționează gelatina.

Cam așa arată rezultatul final. Matcha cu panna cotta este un desert delicios, răcoritor și fin. Poate fi consumată împreună cu o linguriță de dulceață sau cu fructe.

You may also like

6 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.