Ce faci când mașina nu mai pornește?

În familia noastră nu avem decât o mașină pe care o folosește soțul. Eu o iau foarte rar, atunci când nu este el plecat sau nu are treabă cu mașina. Având în vedere că nu merg zilnic cu mașina nu sunt cea mai bună șoferiță și cu toate astea îmi fac treaba. Tot timpul mi-am imaginat cum mă lasă mașina în mijlocul intersecției și eu sunt singură în mașină și mor de rușine. Sper să nu pățesc niciodată asta și totul să se petreacă doar în mintea mea.

Mașină de împrumut

Aveam treabă vreo 2 zile cu mașina și pentru că soțul era plecat am zis să apelez la mașina tatălui meu care o ține pe post de muzeu. O folosește foarte rar și de multe ori m-am întrebat pentru ce o mai ține! Evident că nu era o problemă șă nu mi-o dea așa că nu am stat prea mult pe gânduri și i-am spus despre intențiile mele.

Mi-a spus ca în drum spre el să mă opresc la un peco să-i cumpăr rovinietă pentru că îi expirase. I-am făcut rovinietă pe o lună pentru că era mult mai avantajos decât pentru o zi și deja îmi făceam traseul în cap. Când să pornesc mașina am avut surpriza să nu mai pornească. Nici nu-i de mirare că nu pornea pentru că nu o mai probase de mai bine de o lună. Măcar pe perioada rece trebuia să-i mai dea o cheie.

Problema era de la baterie. Bateria era dusă de tot și nici măcar cu redresorul nu a reușit să o aducă la viață. A punctat că ar avea nevoie de baterii rombat și uite așa m-am pus pe căutat. Am găsit una cu mai puțin de 150 lei și mă pregăteam să îi mulțumesc mult pentru mașină. Cheltuielile pe care le fac eu cu mașina lui depășesc tariful unei mașini mici închiriate pe 2 zile, mi-a zis că-mi dă bani să cumpăr acea baterie pentru că urma să aibă și el nevoie de mașină în zilele următoare.

smart-1643650_960_720-minÎmi doresc și eu o mașină mică care să fie doar a mea

Mi-am rezolvat treaba cu mașina tatălui și am început să mă gândesc serios să îmi iau o mașină doar a mea. Nu vreau să mai depind de nimeni și atunci când am și eu nevoie de mașină nu vreau să mai apelez la nimeni. Este un disconfort și pentru mine și mă gândesc că nici persoana la care apelez nu este tocmai fericită.

Un Smart m-ar face mulțumită și am transmis această informație soțului pentru că el este responsabil de date tehnice, uzură, an de fabricație, motor, etc. Eu îmi doresc o mașină mică,  care să meargă și cu care să-mi fac treaba!

You may also like

8 comentarii

  1. Am avut Smart de 2 ori. Pe ultimul tocmai l-am dat. Este masina perfecta pt 2 persoane. Mica, confortabila, usor de parcat… Mi-a facut sotul meu cadou alta, putin mai mare, sa ne plimbam toti 3 cu ea. 🙂 Am zis ca dupa ce o marit pe sasha :))) imi iau iarasi smart…dar mi-e ca imi aduce nepoti si iarasi nu mai am cum :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.