Părerea mea despre #StreetFoodFestival Galați

Aseară, mai exact vineri seară, am ajuns și eu la Street Food Festival. Evenimentul a început încă de joi doar că eu nu am avut timpul necesar să merg încă din prima zi. Am admirat pozele prietenilor și pozele de pe rețelele de socializare care au fost suficient de multe și care mă face să cred că a fost foarte apreciat de către gălățeni. O prietenă care a ajuns în jurul prânzului m-a avertizat că erau câteva locuri în care erau cozi destul de mari și să mă înarmez cu răbdare.

Din momentul în care mă apropiam de Grădina Publică, o mare de lume se îndrepta spre locație. Locul este unul destul de spațios și era plin de rulote care mai de care mai cochete și mai aranjate și foarte frumos amenajat. Fotolii moi pe iarbă, mese improvizate pe iarbă, butoaie puse la tot pasul, ghirlande luminoase, pubele la tot pasul și foarte mulți burgeri.

Despre burgeri la Street food

Am făcut o tură pe la majoritatea locurilor și am văzut diverse bucătării(asiatice, mexicane, spaniole, fructe de mare, mâncare bio, deserturi fel de fel, etc). La o primă vedere aș putea să spun că aveai de unde alege. Inițial mi-aș fi dorit un burger și cu ideea asta plecasem de acasă doar că am mai văzut la cei din jurul meu niște burgeri ușor nereușiți și mi-apierit cheful. Adică o chiflă simpluță care are la mijloc o bucată de carne nu foarte mare și cu o frunză de salată nu m-a atras sub nici o formă. Ulterior m-am găsit cu niște prieteni și mi-au zis că era un loc cu bugeri buni doar că era o coadă imedinsă. Recunosc că nu mi-a sărit în ochi locația și ce am văzut nu m-a dat pe spate. Prețurile, în schimb, mi s-au părut mari. Adică un burger era minim 23 lei, cartofi prăjiți 8-10 lei porția, un pepsi la 0,5 era 6 lei, etc.

Ce-am mâncat eu la Street Food

Am plecat de acasă nemâncată pentru că eram hotărâtă să-mi iau ceva de acolo. Într-un final m-am oprit la o rulotă unde avea paella și tapas de calamari, iar de băut Sangria. Tocmai când m-am așezat la rând a adus o nouă tavă de paella și asta m-a făcut să-mi doresc să încerc. Coada era interminabilă, Cristina fugea pe iarbă la câțiva metri de mine de credeam că o voi pierde pe acolo și prețul era puțin cam mare … 30 lei pentru o cutiuță ceva mai mică ca palma și ușor înaltă. A fost bun doar că mi s-a părut cam scumpuț. Calamarii care erau prezentați într-un cornet de hârtie era 20 lei și un pahar micuț cu sangria 10 lei.

Activitățile pentru copii

Zona de mâncare era în imediata aproapiere a zonei destinată copiilor. După o tură de parc, i-a atras atenșia Minnie, o zână și nu mai știu ce personaj defilau pe acolo. Rolul acestora era de a-i duce în fața unei cabine foto și să faci o poză cu personajul favorit. Poza costa 5 lei cred, dar nu mi-am făcut. Fetița mea a vrut s-o picteze pe față. Costa 10 lei o pictură și am stat și aici preț de 10-15 minute la rând.

Cam cât poate costa o înghețată?

I-am promis Cristinei că-i cumpăr o înghețată. Văzusem eu o rulotă care arăta interesant și am zis să merg să-i iau o înghețată și să mă îndrept spre casă. M-am așezat la rând și mi-a cam picat fața când am văzut că este 15 lei o înghețată la cutie. Ce-i drept faptul că era menționat pe banner ca fiind una handmade m-a convins să rămân. Spectacolul realizării înghețatei era interesant cum tăiau fructele sau ingredientele și cum făceau suluri de înghețată. Este drept că înghețata era gustoasă, dar cred că eram mulțumită și cu un top gun la 5 lei.

Părere meadespre Street Food

Mi-a plăcut mult organizarea și la asta aș putea să dau nota 10. Spațiile verzi erau frumos amenajate, diverși DJ din loc în loc. Muzica era tare, dar nu deranja în nici un fel. Faptul că erau pubele din loc în loc s-a văzut pentru că era curățenie. Eu din punctul de vedere al prețurilor mi s-a părut puțin cam mult.

De exemplu este un restaurant în Galați unde se servesc fructe de mare și o paella nu depășește 30 de lei și vreau să spun că primești o ditamai tava. La cantitatea primită sunt convinsă că prețul putea fi mai mic, dar și la restul. Toți profită de faptul că sunt invitați la eveniment și vor să scoate toate cheltuielile pe o lună în doar câteva zile. Pe de altă parte lume era foarte multă și erau locuri în care cozile erau aproape interminabile. Vă recomand să mergeți la un restaurant să mâncați înainte de a veni la Street Food sau să luați masa acasă și la festival să dați banii pe ceea ce considerați că merită sau să vă bucurași de entertainment.

 

Las la aprecierea fiecăruia dacă prețurile sunt mari sau mici. Asta a fost părerea mea și dacă ați participat și voi la acest eveniment sau în vreunul din orașele în care s-a organizat acest eveniment aș vrea să aud și părerea voastră.

You may also like

12 comentarii

  1. A fost și în Bacău dar am zis pas. Nu regret! Pur și simplu, jecmăneală pe față. Exagerat de scump. Că și tine, prefer să merg la restaurant .

  2. În general la evenimentele de acest gen cam toate sunt scumpe, de la mâncare, băutură si pana la diverse activități.
    Dacă noi putem rezista tentațiilor si suntem conștienți că produsele nu fac chiar cat costa, cei mici trebuiesc satisfăcuți si pentru ei merita sa dam bănuții.
    Din cand in cand merita sa ne rasfatam un.pic chiar dacă preturile sunt cam.mari.

  3. Nu am participat la un astfel de eveniment, dar de obicei de aici isi scot firmele cu mancare profitul,umea e curioasa si din acest motiv sunt asa scumpe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.