Brioșe rapide cu iaurt și bucățele de oreo

Ce-i drept nu mai făcusem de ceva timp un dulce așa că cererea era destul de mare din partea fetiței mele. Brioșele mele preferate sunt cele cu morcov. Dacă nu le-ați încercat să o faceți pentru că sunt delicioase. De această dată am vrut să fac o rețetă rapidă de brioșe cu iaurt. Sunt ușor de făcut, cu ingrediente puține și, ca s-o atrag mai mult pe cea mică, am adăugat bucățele de oreo.

Recent am primit pachetul de mai sus de la Oreo. Mai exact, pachetul conține un plic cu bucățele de biscuiți Oreo, și un plic cu pudră de biscuiți Oreo. Aceste produse au apaărut ca urmare a folosirii acestor biscuiți în diverse rețete și pentru a nu mai fi nevoiți să pisăm biscuiții sau să-i mărunțim, apar aceste produse foarte interesante. În plus, în această cutie am mai găsit o spatulă cu emblema firmei și o cărticică de rețete după care mă pot ghida.

Ingrediente necesare pentru brioșe

  • 3 ouă
  • un pahar de 150 g iaurt
  • 1 pahar zahăr( în paharul de iaurt)
  • 3 pahare făină(tot în paharul de iaurt)
  • 4 linguri ulei
  • o fiolă esență de vanilie
  • 1/2 pliculeț praf de copt
  • un plic bucățele de Oreo (se găsesc în orice hypermarket)

Mod de preparare

Mixăm gălbenușurile cu zahărul până când își dublează volumul și se albesc. Adăugăm uleiul, iaurtul, esența de vanilie și omogenizăm.

Se bat albușurile spumă până se întăresc bine și apoi le adăugăm peste gălbenușuri și amestecăm ușor cu o lingură de lemn. Insist să le amestecați ușor pentru a nu scoate aerul din albușuri și pentru ca brioșele să fie pufoase. Adăugăm peste compoziție făina cernută cu praful de copt și amestecăm ușor, de jos în sus, cu o lingură de lemn.

La final adăugăm bucățile de biscuiți Oreo. Punem atât cât dorim și acestea vor oferi o textură crocantă brioșelor și o explozie de dulce în momentul în care le savurăm.

Acum putem umple coșulețele brioșelor cu compoziție. De preferat ar fi să le umplem trei sferturi pentru că ele vor crește. Le introducem în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 25-30 minute.

Merg foarte bine și cu o cremă făcută din cremă de brânză și zahăr pudră. Este crema mea preferată pentru brioșe doar că de această dată nerăbdarea era mult prea mare și a fost bătaie pe ele. Pentru cremă este nevoie ca brioșele să fie reci, iar în cazul meu …. nu au apucat să se răcească pentru că le-am consumat aproape pe toate.

Oreo poate fi înlocuit și cu pudra de biscuiți, cu fructe confiate sau pot fi făcute simple fără nimic adăugat suplimentar și vă asigur că vor fi un deliciciu. Vă doresc poftă bună!

You may also like

21 de comentarii

  1. Arată apetisant… De mult ma chinui să-mi iau o formă de brioșe… Sper sa reușesc cât de curând… Voi încerca rețeta ta… Cu siguranță

  2. Cred ca voi testa chiar azi aceasta rețetă, så le fac o surpriza copiilor când vin de la grădiniță. Toată familia suntem fani Oreo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.