Patru aspecte de care trebuie sa ținem cont pentru un animal de companie fericit și sănătos

O pisică sau un cățel pot deveni parte din familia noastră. Un animăluț de companie este un partener bun și iubitor care ne așteaptă acasă pentru a ne întâmpina și a ne oferi toată dragostea. Ajungem să ne atașăm foarte mult de aceste animalute și ne preocupă îngrijirea lor. Câinele sau pisica noastă ne simt stările și se bucură sau suferă alături de noi în situațiile cu care ne confruntăm. La rândul lor, câinele sau pisică noastră, au nevoie de atenție și îngrijire pentru a fi sănătoase și fericire. Iată cinci aspecte de care trebuie să ținem cont pentru a avea un animăluț cât mai mult timp sănătos.

1. Hrana animalului de companie

Dieta animalelor de companie trebuie să fie echilibrată și să îi asigure necesarul zilnic de nutrienți. O alimentație corectă trebuie să țină cont de specia din care fac parte animalele. Este esențial să ținem cont de anotimpul în care ne aflăm, și în mod special de etapa lor de dezvoltare. Este necesar să citim cu atenție eticheta de pe pachetele de hrană pentru câini sau pisici. Astfel, vom ști dacă este recomandat pentru vârstă și rasa din care fac parte. Hrana specializată conține carne, legume, cereale, vitamine, enzime și minerale pentru dezvoltarea lor optimă.

2. Importanța protejării contra căpușelor

Se spune ca este de preferat să prevenim decât să tratăm anumite probleme de sănătate. Și în cazul animalelor este valabil acest sfat. Trebuie să le protejăm de paraziți, de răcelii, să îi vaccinăm la timp și să ne luăm măsuri pentru a împiedică anumite situații neplăcute. Căpușele sunt acele insecte parazite care se hrănesc cu sânge și care ajung foarte ușor pe corpul câinilor sau oamenilor. Nu putem izola animalele în locuință, de teama de a nu lua căpușe. Găsiți aici detalii despre cum este mai bine să ne protejăm animăluțul de acești paraziți.

Cosmetica veterinară și vizita la medicul veterinar ne vor ajuta să protejăm animaluțele de căpușe. Lista completă a tratamentelor ce se pot face într-un salon de cosmetică vederinară poate fi consultată și aici. Putem alege să achiziționăm substanțe sau dispozitive care ne vor ajuta să ținem la distanță paraziții. Infectarea cu căpușe este periculoasă, întrucât poate duce la agravarea stării de sănătate și poate duce la deces. Este vital să ne protejăm animalele de căpușe.

3. Vizita periodică la medic

Vizitând medicul veterinar vom veghea la sănătatea animalului nostru. De la medicul veterinar vom primi îndrumări cu privire la igiena și cosmetica veterinară. Vaccinurile și tratamentele corespunzătoare nu vor fi nici ele neglijate. Orice modificare a aspectului animalului, de natură fizică sau psihică trebuie să ne trimită la medic veterinar.

4. Joaca cu animalele

Câinii și pisicile sunt asemeni copiilor când vine vorba de jucării. Sunt înnebuniți după aceste jucării pentru că putem interacționa cu ei mai bine datorită lor și pentru că au un rol de relaxare.

Voi cum aveți grijă de animăluțul vostru?

You may also like

22 de comentarii

  1. Eu nu am animale in casa desi am fost de multe ori tentata sa-mi iau un catel sau o pisica, dar nu prea stau pe acasa si atunci nu ar avea cine sa aiba grija de el.

  2. Apreciez ca ai abordat aspectul legat de animalele noastre!Si eu am destule,asa ca am citit cu mare interesc ceea ce ai scris

  3. despre capuse pot sa vorbesc mult si bine. Eu anul trecut i-a dat zgarda jos in octombrie. Si desi era deja destul de rece afara, mi l-a mascat capusa si a facut babesioza. Dar urata rau, cu paralizie membre inferioare, cu imposibilitatea de urina… am crezut ca il pierd atunci.

  4. Eu am 2 bravo germani, 2 figuri de fetite. Tin cont de aceste reguli, doar ca vizitele la veterinar sunt mai rare. Sotul lucrează cu câinii de 15 ani si stie sa aibe grija de ei.

    1. La tine e4ste o situatie mai speciala. Cineva stie sa-i ingrijeasca corespunzator si din acest motiv vizitele sunt mai rare la veterinar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.