Produse indispensabile de igienă și curățenie din ultima perioadă

Pandemia ne-a cam afectat pe toți și încercăm să ne protejăm pe cât putem de tot ceea ce înseamnă viruși, microbi sau chiar să ne întâlnim cu persoane necunoscute pentru că este mai bine să prevenim. Restricțiile impuse de a sta în casă ne-au cam pus puțin pe gânduri și asta ne-a făcut să ne luăm și mai multe măsuri de protecție și chiar de igienă. Rafturile magazinelor s-au golie de tot ceea ce înseamnă măști, mănuși, dezinfectant, hârtie igienică, făină și drojdie. Cam astea au fost produsele pe care s-a dus marea bătălie.

Obsesii pentru lucruri mărunte

Îndoctrinarea noastră de a ne spăla pe mâini după orice activitate poate fi bună, dar ne poate afecta atâta timp cât aceasta activitate este făcută excesiv. De exemplu, multe persoane suferă de faptul că mâinile lor sunt mult prea uscate pentru că săpunul le usucă foarte mult pielea mâinilor. Dacă folosim săpunuri hidratante și nu avem probleme de genul, atunci putem să fim afectați din cauza dezinfectantului de care facem abuz în ultimul timp.

Eu încerc să evit orice zonă care a mai fost atinsă și de alte persoane pentru că nu se știe cine a trecut pe acolo înaintea mea. Dacă se întâmplă să ating ceva folosesc aproape instant dezinfectantul. În ultimul timp am folosit dezinfectantul de la Farmasi pentru că este singurul loc unde am mai reușit să găsesc un produs de genul. Costă doar 10 lei și poate fi comandat direct din catalog sau cu ajutorul persoanelor care se ocupă de astfel de produse.

Atâta timp cât sunt pleacată de acasă și fac exces de mănuși chirurgicale sau de dezinfectant nu pot apela la crema de mâini, dar o dată ajunsă acasă apelez obligatoriu la hidratare. O cremă de mâini este absolut necesară în această perioadă. Crema de mâini cu ulei de argan de la Farmasi este hidratantă și extem de utilă. Dacă până acum un tub de cremă de mâini îmi ajungeam chiar și jumătate de an, acum cred că o pot folosi cel mult o lună jumătate. Este important să păstrăm nivelul optim de hidratare pentru a ne păstra pielea frumoasă.

Curățenia pe perioada pandemiei

Ne petrecem tot mai mult timp în casă și evident că, vrând, nevrând, ne apucăm de făcut curat. Cu toate astea apelez foarte des la mop și aspirator. În fața ușii șterg gresia chiar și de 5-6 ori pe zi chiar dacă nu pot să spun că este mare trafic sau că ieșim foarte des din casă. Am impresia că este zona care trebuie curățată cel mai des. Pentru asta folosesc Mr. Wipes în varianta BIO care poate fi găsită pe site-ul celor de la Farmasi.

Acest produs vine într-o variantă concentrată și cu un miros plăcut. Eu folosesc varianta Mountain Breeze care este exact pe placul meu. Dimineața și seara este momentul cel mai bun pentru a curăța cu mopul prin toată casa pentru că nu mai este nicio mișcare și în felul ăsta se poate usca totul în voie.

Baia este iarăși extrem de curățată în perioada asta și asta datorită unor pitici pe care îi am eu. M-am obișnuit să păstrez o curățenie impecabilă și să țin chiuveta și toaleta foarte curate pentru că apelăm zilnic la ele și nu vreau să ne trezim că împrăștiem microbii sau că arată inestetic. O bună perioadă de timp am tot căutat tot felul de produse care să mă ajute și destul de puține produse drug store au fost eficiente în acest sens.

Mr. Wipes este un concentrat BIO pentru toaletă care are un miros plăcut și deloc deranjant. Îl aplic, las 5-10 minute după care curăț toaleta cu o perie și cu șervețele speciale, iar aceasta capătă un luciu cu totul special. Este o adevărată plăcere să văd cum baia strălucește d ecurățenie și este mai mare dragul s-o folosești.

You may also like

22 de comentarii

  1. Eu nu prea folosesc dezinfectant ,toată ziua mă spal pe mâini de nenumărate ori și seara aplic o cremă hidratantă,dar o să-mi comand și eu de la Farmasi să văd cum este acest produs ,că până acuma tot ce am luat de la ei am fost mulțumită !

  2. Nu am folosit produsele prezentate în articol.Pentru wc folosesc domestos de câțiva ani si imi place,dezinfectant pentru mâini foloseam de la touch(acum nu mai am si nu am mai gasit)

  3. Am cumparat si eu Mr Wipes zilele trecute strict pentru ca nu mai gaseam alta firma. Am avut emotii, dar avand in vedere pretul destul de ridicat, m-am mai linistit, sperand ca voi avea parte de un produs de calitate. Inca nu m-a dezamagit. Nici nu cred ca o va face.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.