Cât de importanți sunt adezivii de ambalare pentru ambalaje și produse de ambalare?

Ambalajul joacă un rol esențial pentru alimentele pe care le conțin sau produsele pe care le transportăm și depozităm cu ajutorul lor. El are rolul de a oferi protecție fiind foarte rezistent la utilitare și necesității fizice, chimice și biologice. Pungile, ambalajele, sacii pentru menaj, sacii tehnici sau sacii pentru mâncare din PET sunt produse care trebuie să prezinte siguranță pentru client. Siguranța acestora este dată de adezivii profesionali de ambalaj. Adezivii de ambalare sunt produse care fac posibil ca aceste ambalaje, pungi sau saci să fie flexibili și rezistenți.

Ce sunt adezivii profesionali de ambalare?

Adezivii pentru ambalare sunt soluții de lipire care corespund cerințelor exigente ale dinamicii si creativității industriei de ambalaje. Adezivii pentru ambalaje acoperă o gamă completă de aplicații. Aceștia vizează închiderea cutiilor de carton, închiderea pungilor, lipirea etichetelor pe sticle, PET-uri și conserve metalice și pentru aplicațiile de specialitate. Adezivii profesionali de aplicare pe baza de EVA(Etylen vinyl acetat) și pe bază de POP(polyolefin plastomer metalocene catalyst). Pot fi topiți la cald ca cei de mai sus sau pe bază de apă: cu dispersie apoasă pe bază de vynil polimers(PVA) și cu adezivii pe bază de dextrină.

Importanța adezivului pentru o bună ambalare și depozitare a produsului

Ambalarea eficientă a produsului este la fel de importantă ca și produsul ambalat. Adezivii profesionali de ambalare sunt esențiali pentru o ambalare eficientă și pentru o protejare calitativă a produsului. Acești adezivi sunt importanți și datorită faptului că ușurează manipularea, depozitarea ambalajului și a produsului. Produsele care sunt supuse ambalării sau depozitării au caracteristici și nevoi diferite, iar ambalajul trebuie precis realizat cu ajutorul adezivilor profesionalii de ambalare. Adezivii de ambalare au rol bine definit în crearea unui produs de bună calitate.

Efectele adezivilor de ambalare a produselor

Adezivii generează efecte pozitive asupra produselor cu care vin în contact. Datorită adezivului profesional de ambalare, categoriile de produse supuse lipirii capătă rezistentă la înțepături. Ambalajul devine rezistent la înțepături și presiune mare. Uneori produsele supuse procesului de lipire vin în contact cu alte produse sau corpuri dure, adezivii profesionalii de ambalare au astfel un rol anti-șoc.
Pungile pentru cumpărături sau sacii pentru mâncare trebuie să nu permită pătrunderea umezelii sau a aerului. Adezivii de ambalare garantează o bună izolare ce generează un rol protector al produselor din ambalaj. Un alt efect pe care îl produce utilizarea de adezivi profesionali pentru ambalare este o bună sigilare. Este vital ca ambalajul să aibă o barieră care să nu permită accesul factorilor externi în interiorul său.

Importanța adezivilor profesionali de ambalare din punct de vedere economic

Din punct de vedere comercial, ambalajul este acel element care garantează o manevrare, conservare, depozitate și transportare a produsului la nivel superior. Adezivii profesionali de ambalare sunt obiectul cel mai important care fac  orice ambalaj să fie unul de bună calitate. Aceștia joacă un rol important de natură economică pentru că protejează produsul de acțiunea factorilor interni sau externi făcând ambalajul rezistent. De altfel, acești adezivi au menirea de a proteja mediul înconjurător contra caracterului toxic al unor produse.
Adezivii profesionali de ambalare contribuie la păstrarea intactă a calității mărfii sau produselor la contactul acestora cu ambalajul. Un adeziv profesional de ambalare de o bună calitate este indispensabil în realizarea unor ambalaje și produse de ambalat de o înaltă calitate.

Cât de importanți crezi că sunt adezivii profesionali de ambalare pentru rezistența produselor?

You may also like

18 comentarii

  1. Cred ca sunt foarte importanți adezivii profesionali de ambalare pentru a rezista produsele pe o durata mai lungă de timp.

  2. Nu stiu eu foarte multe despre ambalaje si adezivi, dar cu siguranta nu mi-ar placea sa stiu ca produsele care ajung la mine nu sunt ambalate corespunzator!

  3. De multe ori acest lucru este trecut cu vederea, desi are o importanta majora. Ar fi ideal ca toti cei care se ocupa de aceasta etapa sa cunoasca aceste lucruri

  4. Cred ca este important ca adezivul sa fie bun pentru ca altfel ambalajul n-ar mai avea durabilitate, iar produsele s-ar imprastia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.