Alege un fotograf bun care să imortalizeze cât mai bine momentele cheie

Fotografia nu prea m-a pasionat până nu m-am apucat de blogging. O dată cu pasiunea mea pentru haine a apărut și nevoia de a face poze. Poze făcute de mine sau la indicația mea. Am învățat din greșeli din din pozele altora pe care eu le consideram reușite. Evident că într-o proporție mare contează să ai un obiect performant cu care să-ți faci treaba. Acesta poate lucra la mulți parametri la care nici nu te gândești ca să-ți scoată acel cadru sau acel portret care să-ți placă și să te mulțumească.

Inspirație de la profesioniști

Evident că pozele profesionale sunt făcute cu diverse cadre, unghiuri, lumini, editări care schimbă o banală fotografie într-un extrem de reușită. Se poate să prelucreze o poză și s-o aducă la un nivel extraordinar încât să nu mai rămână nici o urmă de neprofesionalism în ea. De exemplu, m-am uitat pe câteva fotografii de la Gabriel Comanescu și mi-a plăcut ceea ce am găsit la el pe site. Se cunoaște că fotografia este o pasiune pentru el și că are un talent aparte de a surprinde diverse peisaje.

Sunt mulți fotografi foarte pasionați de fotografie și îmi place să analizez diverse unghiuri din care surprind ei imaginea. Eu mi-aș dori chiar să fac și un curs de fotografie pentru a mă perfecționa pe această latură pentru că simt că am un pic de înclinație și chiar dacă nu aduc acest hobby la un nivel profesional, măcar să pot folosi pentru mine ceea ce învăț.

Treptat am ajuns să-mi dau seama unde greșesc

În era selfi-urilor, toată lumea încearcă să surprindă cel mai bun cadru pentru a face o fotografie bune. O fotografie bună pusă pe rețelele de socializare atrage de la sine foarte multe like-uri și foarte mulți urmăritori. Am ajuns să realizez că lumina este foarte importantă atunci când vrei să pozezi ceva. De preferat este cea naturală și trebuie să te bucuri de ea. Acum că ziua se scurtează, nu mai avem foarte mult timp în care putem profita.

Nu am ajuns la nivelul în care să-mi editez pozele. La acest aspect nu m-am băgat deși am văzut multe tutoriale cu ajutorul cărora Photoshop-ul a făcut minuni. Poate că mă voi perfecționa și eu în acest sens ca să-mi fac pozele mai profi.

You may also like

5 comentarii

  1. Nici eu nu prea am nicio legătură cu fotografiile, nu ma pricep. Când vreau sa fac o poza bună la un peisaj trebuie sa ma chinui puțin sa iasă o poza cat de cat ok.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.