Beneficiile zahărului de cocos și încadrare lui într-o rețetă

Zahărul este prezent în foarte multe preparate, semi preparate sau multe alte produse alimentare la care nici nu te-ai fi gândit. M-am uitat într-o zi la o emisiune cu Jamie Oliver unde era dezbătut acest subiect și m-am îngrozit cam cât zahăr mâncăm fără ca noi să știu. Recunosc că m-am îngrozit și câteva zile am cam renunțat cât s-a putut la zahăr. Acesta face mai mult rău decât bine și dacă vă puteți lipsi de el, ar fi ideal.

zahar-de-cocos-minVroiam să experimentez un alt tip de zahăr și am găsit pe Farmacia Ortomoleculară zahăr de cocos. Găsiți și voi acest zahăr de cocos aici. M-am documentat în ceea ce privesc beneficiile acestuia și se pare că am făcut o alegere foarte bună.

farmacia-ortomoleculara-minCel ma important beneficiu al zahărului de cocos este faptul că are un indice glicemic mic și poate fi folosit cu succes de persoanele care suferă de diabet. Zahărul de cocos este bogat în aminoacizi pentru că trece printr-un minim de procesare. Gustul este ușor dulceag, dar nu are același grad de îndulcire ca cel de trestie de zahăr. Este ușor dulceag și rămâi cu un gust interesant. Nu se simte sub nici o formă gustul de nucă de cocos. Dacă nu aș fi știut proveniența, clar nu mi-aș fi dat seama. Culoarea acestuia este pământie. Are o culoare maronie și este mai închis la culoare ca zahărul brun.

Zilele trecute am fost în Auchan să cumpăr câte ceva și am văzut la raionul cu chestii congelate niște găluște cu prune. Mi-am adus aminte de copilărie. Bunica mea îmi făcea acest desert și îmi plăcea foarte mult. Mama nu prea mi-a făcut și asociez acest desert cu perioada copilăriei și-mi aduce aminte de bunica. Am îndrăznit să încerc și eu rețeta și am luat 6 bucăți. Este ceva mai complicat să faci aceste găluște și ai nevoie de răbdare și câteva ingrediente. În concluzie eu mi-am scurtat cu mult timpul de preparare a desertului, cu riscul de a nu mânca ca la bunica acasă.

Rețeta mea de găluște cu prune(congelate)

Ingrediente folosite

  • 6 găluște cu prune congelate
  • 100-150g pesmet
  • 50g unt
  • 2 lingurițe zahăr de cocos

Timpul de preparare este de maxim 30 de minute.

Se pune apă la fiert și în momentul în care aceasta este pe punctul de a fierbe, se pun găluștele la fiert. Se lasă cam 10-12 minute la fiert și ca idee, acestea trebuie să se ridice la suprafață. pesmet-prajit-minÎntr-o cratiță curată, se pune untul la topit și apoi se adaugă pesmetul. Focul trebuie să fie foarte mic și amestecăm continuu pentru a nu se arde. Când își schimbă culoarea într-un maroniu mai închis, atunci este gata și putem să stingem focul. După ce am stins focul, putem să punem cele două lingurițe de zahăr peste pesmet și să amestecăm bine.

pregatire-galuste-cu-prune-min galuste-cu-prune-min

În momentul în care găluștele au fiert și s-au ridicat la suprafață, luăm o paletă și le scurgem de apă. Nu este nevoie să le ștergem și este bine dacă le punem peste pesmet pentru că în felul ăsta se vor acoperi frumos și uniform cu pesmet.

reteta-galuste-cu-prune

Găluștele sunt foarte ușor de acoperit cu amestecul de pesmet. Pofticioșii le pot servi imediat, dar sunt foarte gustoase reci. Nu mă așteptam ca Criss să fie înnebunită după acest dulce diferit față de ce mănâncă ea în mod normal.

reteta-galusteEvident că nu este cel mai sănătos dulce. Îmi era dor de acest desert și acesta era cel mai ușor mod de a-mi putea face pofta.

Surprinzător a fost faptul că nu toate găluștele au fost la fel. Prima gălușcă mâncată(cea din poză) are în interior o chestie care seamănă cu un gem de prune. Este un interior gustos și interesant. A doua gălușcă încercată a avut în interior prune întregi. Eu credeam că toate produsele de acest gen sunt la fel. Se pare că m-am înșelat puțin.

 

cafea-gourmet-minZahărul de cocos l-am combinat cel mai frecvent cu cafeaua Gourmet pe care am luat-o de aici. Are o cantitate generoasă și mi-a ajuns pentru o perioadă lungă de timp. Are un gust bun și aromat și m-a încântat faptul că este BIO. Eu am ținut punga sigilată pentru a nu se pierde din aromă, având în vedere că întreaga pungă avea 500g.

Aștept părerile vostre referitoare la zahărul de cocos și la rețeta mea de găluște!

MA GASESTI SI PE RETELELE SOCIALE
Share on Facebook0Share on Google+1Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

You may also like

21 de comentarii

  1. Nu am stiut ca exista zahar de cocos. Reteta ta e interesanta. De ani buni tot vreau sa vad cum sunt aceste galuste, dar nu am avut suficienta rabdare sa le pregatesc.

  2. Eu am cam renuntat la zahar, folosesc indulcitor sanatos. Dar ma gandesc sa incerc si acest tip de zahar.
    Nu am mai facut galuste de prune de 4 ani, e tare mult de lucru cu ei 😀

    1. Am inteles ca nici indulcitorul nu este atat de sanatos pe cat se aude. Imi este teama sa ma obisnuiesc cu un alt produs cae poate fi mai daunator organismului decat insasi zaharul

  3. n-am facut niciodata galuste cu prune pana acum, la fel nu am gatit niciodata cu zahar din cocos. Sa inteleg ca si zaharul este la fel de aromat ca nuca de cocos? Ca s-ar putea sa vreau si eu, daca e pe asa 😀

  4. Acuma, orice fel de zahar este bio, ca de zahar artificial n-am auzit, ori poate stiu chinezii ceva, ca ei fac si orez de plastic… insa faptul ca are un IG mic ma atrage…

    1. Reteta nu este una cea mai sanatoasa. Nu stiu ce compozitie are acel invelis al prunei. Avand in vedere ca mananci 2-3 pe an, merge 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *