Ceaiul Matcha este noul ceai verde

Matcha este unul dintre cele mai speciale ceaiuri verzi, datorită formei de pudră în care se gasește. Este un ceai verde cu foarte mulți antioxidanti și polifenoli, precum și vitamine și minerale necesare organismului. La pudra de ceai verde se folosesc numai frunze de ceai de cea mai buna calitate. Oferă o aroma deosebită și este ideală pentru a revigora organismul. Din cauza procedeului laborios de producere, acest ceai este mai scump decât alte ceaiuri verzi.

ceai-matcha-min

De ce este atât de special ceaiul Matcha?

Matcha este preparat manual. Cultivatorii japonezi usucă mai întai plantele, apoi le transforma într-un praf de un verde vibrant, prin frecarea acestora între doua pietre. Mai departe, ca să obții ceaiul, pudra trebuie amestecată cu atenție cu apă fierbinte, cu o perie din bambus, până se omogenizează foarte bine. Apoi, ceaiul se savurează într-un  un vas special pentru Matcha.

Ce beneficii aduce Ceaiul Matcha

Ceaiul Matcha este foarte sănătos și ar trebui consumat doar pentru beneficiile care le aduce corpului. Este plin de antioxidanți, vitamine, minerale și aminoacizi. Oamenii de știință au confirmat prin studiile lor că un pahar de ceai Matcha este echivalentul a 10 pahare de ceai verde ca valoare nutrițională și conținut de antioxidanți.

  • previne cancerul datorită oxidanților puternici din compoziție
  • anti îmbătrânire ca urmare a consumului regulat
  • previne bolile de inimă și scade colesterolul
  • ajută la slăbire
  • detoxifiant
  • bogat în fibre
  • crește energia

preparare-ceai-matchaProcedeul de preparare

Ceaiul de Matcha este diferit de orice alt ceai și tocmai pentru asta, are și un procedeu special de preparare. Pentru asta ai nevoie de pudra de Matcha și de câteva ustensile cu absolut necesare. Dacă nu se prepară ca la carte riști să îi strici gustul și nu cred că-și dorește nimeni asta.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=163&v=5Qg0Yuj6INQ

Prepararea ceaiului de matcha se face într-un vas special. Acest vas este diferit față de ceea ce găsești în magazine și are mărimea perfectă pentru prepararea unei cești de ceai. Pentru un gust desăvârșit, este nevoie de o linguriță de bambus cu ajutorul căreia poți doza corect pudra de bambus. Este nevoie de două lingurițe cu vârf pentru prepararea unei singure cești. Peste pudra de ceai se adaugă o cantitate mică de apă caldă, dar nu fierbinte, și se ametecă acest conținut cu o mătură de bambus. Această mătură are 80 de fire de bambus și este utilă pentru a amesteca conținutul și gustul ceaiului este influențat de produsele folosite. Este recomandat să fie amestecate cu astfel de produse de bambus care ajută pudra să se dizolve și să se facă o spumă aparte. Pasul final constă în completarea cănii cu apă și omogenizarea întregului ceai.

Eu nu am băut acest ceai, dar aș fi curioasă să-l încerc și să văd cât de mult îmi place gustul. Am înțeles că aceste în produse se găsesc în unele cafenele sau chiar restaurante și ăsta îmi pot da seama dacă este un produs pe care îl pot savura și singură. Dacă intenționați să vă preparați singure o cană de ceai, găsiți toate ustensilele de care aveți nevoie și ceaiuri matcha pe ArtaCeaiului.ro.

Voi ați încercat acest ceai? Aș fi curioasă să aud părerea unei persoane care a băut ceaiul de Matcha

 

You may also like

18 comentarii

  1. e clar ca nu am baut ca nici nu am auzit pana acum de acest ceai matcha si eu chiar beau ceai verde de felul meu. Suna bine faptul ca este asa puternic, dar e si putin scump pentru buzunarul meu. Eu raman pe verde simplu.

  2. E prima data cand aud de acest ceai. Si sincera sa fiu, ma bucur, pentru ca, ceaiul verde nu prea mi-a placut la gust, niciodata, mereu incerc sa-l amestec cu cate ceva ca sa fie bine.
    Asa ca e chiar bine sa descopar un ceai nou, cu al carui gust poare o sa ma impac mai bine

  3. Nu am incercat niciodata ceaiul asta si nici nu am auzit de el, dar eu sunt o consumatoare de ceaiuri in general si l-as incerca cu siguranta!!!

  4. am mai auzit despre acest ceai dar nu l-am incercat inca, trebuie sa recunosc ca suntmai mult fan ceai decat cafea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.