Proiectarea casei mele în linii mari

Casa visurilor mele trebuie să țină cont de câteva mici mofturi ale mele și de câteva plăceri pe care vreau să le regăsesc în interior. Evident că fiecare persoană își pune amprenta în decorare sau, dacă este posibil în proiectarea casei. Acum au apărut atâtea produse inovative pe care cu siguranță nu le cunosc, dar mă voi interesa despre aceste lucruri și intenționez să vorbesc cu persoane specializate care să mă îndrume să fac cele mai bune alegeri.

casa-patrata-minCum arată casa perfectă?

Am analizat multe proiecte case și m-am hotărât foarte greu asupra uneia. Toate astea se întâmplă pentru că în primă fază sunt foarte nehotărâtă și ba vroiam living cât toată amprenta casei, ba vroiam bucătărie și living. După ce că sunt eu nehotărâtă, nici măcar nu reușeam să ajung la aceeași idee cu soțul. Eu vroiam bucătăria mai mare, iar el vroia un dressing cât o cameră.

După ce am vizualizat mai multe proiecte de casă și după ce ni să explicat concret de către proiectant de ce ar fi bine să facem o anumită alegere. Am căzut de acord asupra unui proiect care ne mulțumea pe amândoi în egală măsură. În concluzie, bazele erau puse. Eu aveam o bucătărie cu un mic perete despărțitor din sticlă față de living și am profitat și eu de dorința soțului pentru că și eu îmi doream un dressing mare, în care să mă pierd.

Casa visurilor mele este cea de mai sus. Nu îmi doresc o vilă clasică, cu un acoperiș în formă de V. Chiar dacă prețul construiri unei astfel de casă este mai mare, prefer să am ceva diferit și să fie ca în visele mele.

architecture-dormitor-min

Dormitor îngust din cauza dressingului

Dormitorul poate fi puțin mai îngust pentru că nu mai am nevoie de dulap sau alte spații de depozitare prea mari. Abia în felul ăsta camera este mult mai aerisită și foarte futuristă. Îmi plac detaliile simple care să pună locul în valoare.

Dacă îmi fac bine planul, nu voi mai avea nici un cablu la vedere și toate vor fi trase prin perete sau ascunse. Pentru asta trebuie să știu toate detaliile din start. Cred că dormitorul este singura cameră la care m-am gândit la detalii. Restul camerelor sunt doar schițate și nu m-am gândit la toate detaliile.

Actele sunt cea mai complicată etapă

Poate că unora li se pare banal, dar actele sunt cele mai complicate. Este vorba de multă alergătură la diverse instituții ale statului care nu pot să emită o hârtie pe loc, darămite să elibereze un certificat de urbanism într-o zi. Totul este de durată și trebuie să te înarmezi cu multă răbdare să poți face față cozilor și indiferenței cu care ești tratat de către angajații statului plătiți cu banii publici.

Proiectantul trebuie să fie o persoană pricepută care să rezoneze cu tine ți să-ți poată înțelege ideile tale. El se lovește mereu de persoane nehotărâte care nu știu exact ce vor și trebuie să le arate mai multe soluții pentru a putea să se hotărască asupra unuia. Suportul unui proiectant cu experiență poate face diferența în:

  • Costuri de autorizare, proiectare și execuție;
  • Timpul de autorizare și edificare;
  • Încadrarea corectă în regulamentele locale;
  • Folosirea tuturor avantajelor și reducerea dezavantajelor amplasamentului;
  • Adaptarea pe termen lung la nevoile beneficiarului.

De ce am ales AIA Proiect?

AIA Proiect contribuie la îndeplinirea viselor, transformând ideile clienților săi în realitate. Eu am luat persoana lor de contact de la niște prieteni de familie care au fost foarte mulțumiți de cât de receptivi au fost la propunerile primite. Te ajută foarte mult și în obținerea autorizațiilor și a restul actelor care îți sunt necesare. Nu știu cum reușesc să facă totul atât de bine și cu atât de mult profesionalism.

Am scris acest articol pentru proba 11 a competiției SuperBlog

You may also like

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.