Cristina citește: Aventurile lui Tom Sawyer

Încep prin a spune că eu n-am apucat să citesc Aventurile lui Tom Sawyer când eram micuță. Ce-i drept mama nu-mi cumpăra atât de multe cărți și nici nu punea atât de mult acccentul pe citit. Asta a făcut ca eu să stau liniștită și nu m-am omorât cu cititul. Acum stau și o ascult pe Cristina când citește și unele cărți sunt atât de frumoase încât sunt eu fascinată. Această carte este una extrem de cunoscută și este printre puținele cărți pe care le-a avut Cristina pe lista de lecturi și pe care o cunoșteam și eu. Eram chiar curioasă să aud și eu firul poveștii.

Aventurile lui Tom Sawyer de Mark Twain

Cristina trebuie să citească zilnic sau măcar 5 zile din 7. Recunosc, nu o face din plăcere. Îmi va mulțumi mai târziu pentru faptul că o pun să citească. Cititul vine la pachet cu multe lucruri bune, începând cu faptul că își dezvoltă vocabularul, va face acordurile perfect și imaginația ei are numai de câștigat. Convenția este ca ea să citească cu voce tare sau, dacă vrea, poate citi în gând și să vină să-mi povestească ceea ce a citit. Ambele variante sunt acceptate și alegerea este strict a ei.

Povestea are loc într-un orășel fictiv inspirat după orașul în care a trăit autorul însuși. Personajul principal, Tom Sawyer, locuiește cu mătușa sa Polly și cu fratele său vitreg, Sid. Băiețelul este inteligent. Dar toată istețimea minții sale este pusă la treabă în comiterea celor mai hazlii pozne pe care le-a văzut orașul. El reușește să se sustragă de la obligațiile sale zilnice sau de la muncile date de mătușă fugind pur și simplu pe coclauri. Ori convingând pe alții să facă treaba sa.

Tom are prieteni buni alături de care întreprinde tot felul de aventuri. De la urmărirea unor hoți și până la izolarea pentru câteva zile pe o insuliță, fiind dat dispărut din cauza asta. Băiatul însă reușește să se facă plăcut și admirat de ceilalți pentru năzbâtiile sale. Dar și pentru înfăptuirea de acte curajoase, cum ar fi depistarea hoților și salvarea fetei cu care ajunge să se rătăcească într-o peșteră.

Cartea este ușor de citit în ciuda faptului că are 368 pagini. Eu am luam cartea de pe Libris.ro și îmi plac mult cărțile editurii Arthur pentru că au acele buline care clasică lectură. De exemplu, bulina clasică reprezintă lectura clasică. Îmi place să mă ghidez după aceste aspecte și puteți urmări și voi aceste mic detaliu.

Voi ați citit aventurile lui Tom Sawyer? Ce alte recomandări de cărți de copii aveți pentru Cristina?

You may also like

9 comentarii

  1. Încă nu… O sa o trec pe lista… Sigur ii va placea… Si Luca citeste tot de nevoie … Un privința asta noi doua gandim si acționăm la fel

  2. Și eu am citit aventurile lui Tom Sawyer.Sincer mare lucru nu-mi mai amintesc,că deh…au trecut ceva anibine,zeci de ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.