Cărți de antrenament pentru copiii de 3 ani +

Eva are aproape 3 ani și jumătate, dar îi place foarte mult să exerseze diverse fișe, să coloreze, să asculte povești pe care le memorează cu ușurință dacă îi sunt citite de mai multe ori. Asta m-a determinat să cumpăr ceva cărți și culegeri și pentru ea pentru că știu că ei îi face plăcere și nu o face sub nicio formă din obligație. Am ales 3 cărți captivante de pe Libris pentru ea și vreau să vi le arăt și eventual să vă inspir și pe voi dacă aveți un copil mai micuț dornic de ceva mai multă atenție.

Punguța cu doi bani – Ion Creangă

Poveștile sunt un motiv mult mai bun să stăm apropiate, să discutăm, să-i citesc povestea, să discutăm pe baza imaginilor și să citesc bucurie pe chipul ei. Nu mă gândeam că un copil ar putea fi atât de încântat și de entuziasmat de o poveste. Fetița mea cea mare a fost diferită de Eva. Evei pare să-i placă mult mai mult cărțile. Îmi cere să-i citesc în fiecare seară povești și nu are nicio problemă dacă citim aceeași poveste seară de seară, asta în cazul în care îi place ei ceva foarte mult. Spre surprinderea mea a învățat aproape toate replicile din povestea Scufița Roșie. Am o carte cu mai multe povești care vin într-o variantă scurtă și pe aceea o folosesc seara.

Punguța cu doi bani – Ion Creagă este acea poveste care-mi lipsea din cartea mea. Am hotărât să iau o cărticică separată tocmai pentru a o pune la curent cu povestea și pentru că știu că i-ar plăcea. Exact asta s-a și întâmplat. Efectiv a adorat povestea. Cartea aceasta este de la Editura de Ghiozdan și povestea este relatată în întregime. Povestea se împletește perfect cu imaginile sugestive. Îmi place mult și felul în care este relatată povestea în imagini pentru că în felul ăsta copilul înțelege mult mai bine firul poveștii. Voi mai căuta și alte povești ale acestei edituri pentru că mi-a plăcut mult cartea.

Activități pentru copii mici 3 ani

Cartea Activități pentru copii mici 3 ani este o carte ușoară pentru cei mici. Mi se pare că este foarte educativă și aceștia învață lucruri elementare. Eva a învățat anotimpurile din ea și îmi place să i le reamintesc tot timpul pentru a i se fixa. Consider că unele informații de bază i le pot spune și repeta până când le va reține. Oricum cei mici sunt foarte receptivi la informațiile noi și le rețin mult mai repede decât m-aș fi așteptat. Am zis să lucrăm câte o pagină, două pe perioada vacanței, dar se pare că am terminat rapid jumătate din carte și chiar am văzut că îi plac activitățile acestea.

Cel mai mult mi-a plăcut că totul venea natural fără ca eu să insist. De multe ori chiar ea venea cu cărticica să-mi zică să mai lucrăm din ea. Evei îi place mult să coloreze și chiar a învățat să deseneze frumos fără să depășească prea mult conturul. Asta se datorează surorii ei care este pasionată de desen. Îmi crește sufletul de bucurie când o văd lucrând și ea este foarte încântată atunci când o ajut și ne petrecem timp de calitate împreună.

Copii inteligenți – Carte de activități

Cartea Copii inteligenți este o carte ușor mai greuță față de cea de mai sus. Nu are un nivel de dificultate prea mare, dar are nevoie de mine și de ajutorul meu. Sunt activități pe care un copil de grupă mică ar trebui să le învețe și să le exerseze așa că este o plăcere să lucrăm și din ea. Din aceasta am lucrat mult mai puțin pentru că în ultimul timp lecțiile pentru școală mi-au ocupat mai mult timp.

Voi ce activități mai aveți cu copiii în timpul liber? Ce cărți preferă să citească sau din ce cărți preferă să lucreze?

You may also like

9 comentarii

  1. Interesante cărțile cumpărate de tine.
    Cu cea mare e mai ușor,citește singura povesti,avem o mulțime de cărticele micuțe ,însă cel mic se plictisește foarte repede de orice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.